جوک‌

جهانگیر رجبی خواه به خاک سپرده شد

به گزارش خبرگزاری فارسیرو، حمیدرضا بخت طالعی، مدیرعامل انجمن مدیران و کارکنان آزمایشگاه های فیلم ایران در گفت وگو با ایسنا، درباره علت مرگ این فعال سینمایی، گفت: آقای رجبی خواه به دلیل ابتلا به سرطان مبتلا به سرطان بود. چندین سال و خوشبختانه بین سالهای 1401 تا 1403 به دلیل معالجه وی بر اثر این بیماری درگذشت. آنها از بیماری ناپدید شده بودند اما متاسفانه این بیماری از ابتدای هفته گذشته دوباره ظاهر شد و در مدت بسیار کوتاهی در بدن آنها سرایت کرد. مدت زمان و 30 دقیقه صبح پنجشنبه (6 دی ماه در بیمارستان فرهیختگان درگذشت.

وی درباره فعالیت های آن مرحوم در حوزه آزمایشگاهی گفت: رجبی خواه از سال 1355 کار خود را در وزارت فرهنگ و هنر آغاز کرد و در همان حرفه بازنشسته شد. او شاگرد اکبر اعلمی بود و در استودیوهای «فیلمساز»، «بادی» و «پارس فیلم» کار می کرد.

بخت طالعی با بیان اینکه مرحوم رجبی خواه دارای نشان درجه یک هنری بوده است، گفت: آن مرحوم از سال 84 تا 94 رئیس انجمن مدیران و کارکنان آزمایشگاه های فیلم ایران بوده است. بیشترین جشنواره ها را در این زمینه داشتند و می توان گفت جزو معدود افرادی بودند که در تمام قسمت های آزمایشگاه تجربه داشتند.

رئیس انجمن مدیران و کارکنان لابراتوارهای فیلم ایران گفت: مرحوم رجبی خواه با توجه به تجربه ای که داشت اغلب کارهای سخت و دشواری را بر عهده داشت. البته بیشتر فعالیت های او با مرحوم خسرو سینایی و کامران شیردل بود.

وی با اشاره به برگزاری مراسم خجالتی مرحوم رجبی خواه (نایب رئیس انجمن مدیران و کارکنان آزمایشگاه های فیلم ایران) گفت: پیکر آن مرحوم امروز شنبه (18 دی ماه) از مقابل منزل وی تشییع و در محوطه خانه هنرمند طرح

بیوگرافی جهانگیر رجبی خواه

جهانگیر رجبی خواه در اردیبهشت 1338 در تهران به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران به پایان رساند و در سال 1355 پس از اخذ دیپلم طبیعی در کنکور سراسری همان سال در رشته پزشکی دانشگاه مشهد پذیرفته شد. اما به دلیل شرایط خانوادگی امکان ادامه تحصیل در شهر دیگری برای او وجود نداشت. همین محدودیت باعث شد که در آن زمان در وزارت فرهنگ و هنر مشغول به کار شود.
جهانگیر رجبی خواه پس از قبولی در کنکور، در اداره فیلم وزارت فرهنگ و هنر (که اکنون به سازمان سینمایی تغییر نام داده است) مشغول به کار شد. او در بخش عمومی فیلم و عکاسی و تولید اسلاید آزمایشگاه فیلم مشغول به کار بود. وی آموزش های اولیه خود را زیر نظر استاد دکتر اکبر عالمی به پایان رساند و سپس در قسمت برچسب گذاری و برچسب گذاری آزمایشگاه به کار ادامه داد.

او به موازات کار در وزارت فرهنگ و هنر، در استودیو پارس فیلم زیر نظر مرحوم دکتر کوشان کار می کرد و در زمینه های مختلف تولید فیلم از جمله چاپ، ساخت و درجه بندی فیلم فعالیت می کرد.

فعالیت های بعد از انقلاب

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جهانگیر رجبی خواه به مستندهای مرتبط با تظاهرات و تصاویر انقلابی پرداخت. در سال 1358 همزمان با وزارت، به شرکت خدمات صنعت فیلم ایران (استودیو بدیع) پیوست و در پروژه های جدید پس از انقلاب و آثار مهم سینمایی حضور داشت.

وی در دو دهه اول انقلاب در تمامی آثار سینمایی و پروژه های مستند مربوط به جبهه های جنگ ایران و عراق حضور فعال داشت و در ضبط و نگهداری این آثار نقش بسزایی داشت.

فعالیت های آموزشی

جهانگیر رجبی خواه به موازات فعالیت حرفه ای خود، کارگاه های آزمایشگاهی فیلم آنالوگ را برای دانشجویان سینما برگزار کرد. همچنین به دعوت رئیس دانشکده هنر مدتی را به تدریس در این زمینه اختصاص داد و تجربیات خود را به نسل های جدید منتقل کرد.

مدیریت و مرمت آثار سینمایی.

از سال 1384 تا پایان سال 1390 و همچنین از سال 1394 تا 1398 ریاست اداره آزمایشگاه فیلم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت. یکی از مهمترین دستاوردهای او در این دوره، بازسازی فیلم آنالوگ 35 و 16 میلی متری از دهه 1330 به بعد بود. این پروژه ها با همکاری سینمای ملی ایران و زیر نظر محمدحسن خوشنویس و لادن طاهری انجام شد.

فعالیت های اتحادیه و جشن
جهانگیر رجبی خواه از آغاز به کار سینما خانه تا کنون در هیئت مدیره انجمن آزمایشگاه های فیلم ایران حضور دارد. وی در حال حاضر نایب رئیس این انجمن است.

وی همچنین در طول 22 سال تجربه خود به عنوان داور در چندین دوره از جشنواره های تخصصی فیلم خانه سینما حضور داشته است.

جهانگیر رجبی خواه با بیش از چهار دهه فعالیت در عرصه سینما یکی از چهره های مطرح و تاثیرگذار در صنعت سینمای ایران است. وی با تجربه در زمینه آزمایشگاه فیلم، مرمت آثار سینمایی و فعالیت های صنفی نقش مهمی در حفظ و توسعه هنر سینما داشته است. تجربیات ارزنده وی در مدیریت، تدریس و مرمت آثار سینمایی الگویی برای نسل های آینده در این عرصه است.

۲۴۴۲۴۵

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!