جوک‌

حراج سکه در مرکز مبادله چه اثری بر قیمت و حباب سکه داشته است؟

بانک مرکزی از ۱۳ اسفند سال گذشته حراج سکه را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز کرده است. بانک مرکزی در تلاش بوده تا با این سیاست بتواند بازار طلا را مدیریت و به کاهش حباب سکه کمک کند. بررسی قیمت و حباب انواع سکه از آن تاریخ (۱۳ اسفند ۱۴۰۲) تا ابتدای بهمن ۱۴۰۳، نشان‌دهنده کاهش حباب سکه در بیشتر قطعات است. البته باید در نظر داشت، روند کاهشی تقاضا نیز به افت حباب در بازار سکه کمک کرده است.

به گزارش تجارت نیوز، بانک مرکزی حراج سکه را از ۱۳ اسفند سال ۱۴۰۲ شروع کرده است؛ تا یکم بهمن ۱۴۰۳، بالغ بر ۶۳ حراج توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده است. این سلسله حراج‌ها با هدف کاهش فشار تقاضا بر بازار فلز زرد و تخلیه حباب قیمتی سکه برگزار شده است. 

سکه بهار آزادی بیشترین افزایش قیمت را ثبت کرد

با بررسی حباب انواع سکه و قیمت آن‌ها، تاثیر برگزاری این سلسله حراج‌ها را بر بازار طلا بررسی کرده است. این بررسی حاکی از کاهش حباب بیشتر قطعات سکه و نزدیک شدن قیمت، به ارزش واقعی است. 

بیشترین کاهش حباب سکه از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا یکم بهمن ۱۴۰۳ مربوط به سکه بهار آزادی است. همچنین این قطعه بیشترین درصد تغییر قیمت را در مسیر افزایشی داشته است. 

پس از سکه بهار آزادی، ربع سکه، سکه امامی و سکه گرمی به ترتیب بیشترین کاهش درصد حباب را داشته‌اند. گفتنی است نیم سکه تنها قطعه‌ای است که حباب آن در مدت یادشده افزایش پیدا کرده است.

شایان ذکر است بررسی فاکتورهای تاثیرگذار در بازار طلا از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا یکم بهمن ۱۴۰۳ حکایت از افزایش ۶۲۷ دلاری اونس جهانی طلا و رشد ۲۲ هزار تومانی قیمت دلار دارد. 

باید توجه داشت رشد ارزش فاکتورهای تاثیرگذار بر بازار طلا، افزایشی شدن قیمت در این بازار را رقم زده است. 

فاکتورهای تاثیرگذار بر بازار طلا

گفتنی است فعالان بازار طلا در سال‌های اخیر به طور پیوسته به کاهشی شدن تقاضا در بازار فلز زرد اشاره کرده‌اند؛ این مساله نیز به افت حباب سکه کمک کرده است.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!