خط چهره ها برای تقدیم کتاب آفاق دانایی/ تلاش نسل بعد از انقلاب از نگاه محمد منصور هاشمی
به گزارش فارسیرو، حفظ چهره و آثار مکتوب دکتر رسول جعفریان; با عنوان «جستجوی گذشته نگران آینده» همراه با معرفی کتاب «آفاق دانایی» که بعدازظهر یکشنبه 25 دی ماه به قلم «حمید زارع» در اتاق خبرگزاری فارسیرو برگزار شد. . .
در این مراسم، پیام ویژه آیت الله جعفر سبحانی مرجع تقلید پیام دکتر مسعود بیزیکیانرئیس جمهور، پیام آیت الله «سید مصطفی محقق داماد»رئیس اداره علوم اسلامی فرهنگستان علوم ایران، حجت الاسلام «سیدعلی قاضی عسگر» تولیت آستان مقدس عبدالعظیم حسنی و همچنین پیام های وزرای علوم و فرهنگ مزین شد. جلسه .
خاطرات چهره ها و مهمانان ویژه روی جلد رونمایی کتاب آفاق دانایی
رونمایی از کتاب آفاق دانایی
رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» در ابتدای سال با پیام «محمد منصور هاشمی» پژوهشگر حوزه فلسفه درباره مجموعه کتاب گفت و گو با شخصیت های علمی به همت تلاش حامد زارع . مراسم
در بخشی از این متن تشکر از دکتر محمد منصور هاشمی برای ارائه کتاب آفاق دانایی آمده است:
«مجموعه کتابهایی که به پاس زحمات ستودنی دوست روشنفکر و اندیشمندم حامد زارع منتشر شده است، یکی از انواع تلاشهای ارزشیابی نسل پس از انقلاب است.
شما با این کتابها به ما این فرصت را دادهاید تا با برخی از افراد برجسته در عرصه اندیشه و دانش در ایران معاصر گفتوگوی صمیمی داشته باشیم و به آنها گوش کنیم و به شنیدههایمان فکر کنیم.
خوشحال و سپاسگزارم که انتشار این مجموعه ادامه پیدا کرد و اکنون عملاً به نسل دوم فرهیختگان، پژوهشگران و مدیران فرهنگی رسیده است. هر چه زمان می گذرد ارزش ثبت خاطرات و تأملات این دسته از اهالی فرهنگ و اندیشه و قلم ما بیشتر نمایان می شود.
کتاب «افق های دانش در تمدن اسلامی سفر» بیانگر تجربیات فکری چند دهه زندگی. دکتر رسول جعفریان.
زارع: تجلیل از زحمات رسول جعفریان، تکریم کتاب است
در ادامه «حمید زارع» تجلیل از زحمات 10 ساله حجت الاسلام رسول جعفریان را تکریم کتاب عنوان کرد و گفت: اما سوال اینجاست که چرا؟ پاسخ این است که جعفریان از آنجایی که کتاب شناس است، می داند کدام کتاب را بخواند. او اهل کتاب است، می داند کدام قسمت از کتاب را بخواند. او کتابدار است، یعنی میداند کدام کتاب را در اختیار دیگران قرار دهد، کتابدار هم هست و میداند دنبال کدام کتاب، در کدام انبار و در کدام اتاق باشد.
وی ادامه داد: اگر این ویژگی ها را با ویژگی هایی مانند ویراستار، نویسنده، مصحح بودن کنار هم بگذاریم، متوجه می شویم که بزرگداشت رسول جعفریان، تکریم کتاب است. او 60 ساله است، اما به عنوان یک محقق 100 ساله سازنده است. او از سفر متنفر است و برنامه ها و تعطیلات مختلفی ندارد تا خود را وقف تحقیق کند. وقت آزادي جز نگاه كردن به صفحات كتاب و اسناد ندارد و نزديكانش تأييد مي كنند كه وقتي سر كار نيست غمگين است چون هميشه مطالعه مي كند و وقتي نمي خواند هم مي نويسد. از سوی دیگر، جالب است که هر فردی که به شهری باستانی میرود، به آنچه در قرون گذشته در این شهر رخ داده، فکر میکند، نگاهش تاریخی است.
زارع در جای دیگری از بحث هایش گفت که جعفریان این روزها مفهوم تاریخ علم را به زیبایی تحلیل و بیان می کند و مانند دماسنج به ما نشان می دهد. با این حال، به شما می گویم که ما از شما تشکر می کنیم که توصیه مولانا جلال الدین محمد بلخی را برای این شعار اجرا کردید:
نگو همه در جنگند و صلح من می شود/ تو یک و نه و هزار هستی چراغت را روشن کن
مهمانان ویژه مراسم
در این مراسم که با حضور چهره های علمی روستایی و دانشگاهی، دکتر علی لاریجانی مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد. حجت الاسلام «عبدالحسین معزی» نماینده سران هلال احمر، حجت الاسلام «علی اکبر ناطق نوری»، حجت الاسلام «محمدعلی مهدوی راد»، حجت الاسلام «احمد واعظی» رئیس دفتر تبلیغات حوزه علمیه، حجت الاسلام محمدمهدی معراجی، حجت الاسلام مهدی مهریزی، دکتر محمود گلزاری، دکتر محسن اسماعیلی، دکتر محمد نهاوندیان، دکتر منصور صفت گل، استاد سید فرید قاسمی، دکتر منوچهر مرادی سبزوار و سه معاون وزیر فرهنگ و ارشاد حضور داشتند. اسلامی و معاونان وزیر علوم و بسیاری دیگر از اهالی فرهنگ و اندیشه.