جوک‌

خورش گوشت بغدادی، غذای لذیذ و مجلسی

فراروـ 

خورش‌ها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره‌های‌ غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش‌ها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند. خورش گوشت بغدادی نوعی خورش بسیار خوشمزه و آسان است که نیازی به اضافه کردن رب یا زعفران ندارد و تنها با سه قلم مواد طبخ می‌شود. این خورش لذیذ طعم فو‌ق‌العاده‌ای دارد و گوشت با این روش بسیار نرم می‌شود. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه و مقوی را در منزل با روشی آسان تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورش گوشت بغدادی همراه ما باشید.

مواد لازم

گوشت خورشتی: 300 گرم

پیاز: 2 عدد

رب انار: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 1 قاشق چای‌خوری

سیب زمینی: 2 عدد

نمک، فلفل سیاه، کاری و پودر دارچین: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

آب جوش: 1 لیوان

طرز تهیه

خورش گوشت بغدادی

برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. وقتی روغن داغ شد، تکه‌های گوشت را داخل قابلمه بچینید و کمی فلفل سیاه، پودر دارچین و کاری روی گوشت بریزید و هر دو طرف گوشت را کمی تفت بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با شکر روی گوشت بریزید و یکی و دو دقیقه مواد را با هم تفت بدهید. حالا آب جوش را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و یک ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت کم کم بپزد و به روغن بیاید. در مرحله بعد نمک و رب انار را به گوشت اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید و نیم ساعت دیگر زمان بدهید تا گوشت کاملا بپزد و نرم شود. سیب زمینی‌ها را پوست و به صورت مکعبی خرد کنید. حالا سیب زمینی‌های خرد شده را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. خورش آماده را داخل ظرف سرو بریزید و سیب زمینی‌های سرخ شده را روی گوشت بریزید. این خورش خوشمزه را می‌توانید با پلو زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

ـ برای پخت این خورش سعی کنید حتما از گوشت گوسفندی بدون چربی استفاده کنید؛ زیرا بافت نرم‌تری نسبت به گوشت گوساله دارد و برای پخت این خورش مناسب‌تر است.

ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه خورش شش انداز سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

 

 

 

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!