جوک‌

خوشمزه بپزید؛ نحوه رفع تلخی خورشت قیمه؛ 6 روش گرفتن تلخی

فرادید نوشت: خورشت قیمه یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سفره‌های ایرانی است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. این غذا هم به عنوان یک وعده روزانه، هم در مهمانی‌ها و هم به عنوان یک غذای نذری در مراسم مذهبی طبخ می‌شود.

خورشت قیمه با عطر دارچین و زعفرانش، بسیار هوس‌انگیز و دلربا است. اما گاهی به‌جای یک غذای جاافتاده و خوش‌طعم، با یک قیمه‌ی تلخ و ناخوشایند مواجه می‌شویم که تمام زحمت‌مان را خراب می‌کند. اگر این مسئله برای‌تان پیش آمده، اصلا نگران نباشید. در این مطلب می‌خواهیم راه‌کارهایی ساده برای رفع تلخی قیمه را مرور کنیم. تا انتها همراه‌مان بمانید.

1. زمان و نحوه درست استفاده از لیمو عمانی

اولین متهم تلخی قیمه، لیموعمانی‌ست. اگر بدون خیس کردن یا خارج کردن دانه‌های درونش آن را در غذا انداخته‌اید، به احتمال زیاد همین موضوع باعث تلخی آن شده است. بهتر است لیمو عمانی را نیم ساعت پایانی به غذا اضافه کنید. همچنین می‌توانید در لیموها شکاف یا سوراخی ایجاد کرده و نیم ساعت در آب جوش بخیسانید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. یکی دیگر از راه‌ها که صد در صد موثر است جدا کردن گوشته لیمو از پوست و هسته‌های آن و استفاده تنها از گوشته آن در خورشت است. البته توجه داشته باشید که این موضوع ممکن است رنگ خورشت‌تان را کمی تیره کند و بیشتر مناسب خورشت‌هایی مانند قورمه‌سبزی و کرفس است.

2. استفاده از سیب‌زمینی خام

یکی از روش‌های ساده و مؤثر برای جذب تلخی، اضافه کردن یک سیب‌زمینی پوست‌کنده‌ی خام به خورشت است. اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد و سپس خارجش کنید. این روش معمولاً تا حد زیادی تلخی را کم می‌کند.

روش های گرفتن تلخی خورشت قیمه (1)

 

3. استفاده از کمی شکر یا عسل

اگر با روش‌های قبلی تلخی کمتر نشد، یک قاشق مرباخوری عسل یا کمی شکر می‌تواند تعادل طعم را برگرداند. اما مراقب باشید که خورشت شیرین نشود، فقط کمی برای خنثی‌سازی تلخی از آن‌ها استفاده کنید.

 

4. استفاده از پیاز داغ

پیاز داغ می‌تواند بسیار کار ساز باشد. گاهی اضافه کردن مقداری پیاز داغ تازه به خورشت، نه‌تنها تلخی را کمتر می‌کند بلکه عطر و طعم را هم بهتر می‌کند. مخصوصاً اگر کمی زعفران یا دارچین هم با آن تفت داده شود.

5. میزان و نحوه تفت دادن رب گوجه‌فرنگی

اگر رب را خام داخل خورشت ریخته‌اید، ممکن است عامل تلخی باشد. همیشه رب را جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا هم رنگ بهتری بدهد و هم طعم خامی‌اش از بین برود. البته یادتان باشد از تفت دادن زیاد آن نیز خودداری کنید.

خورشت قیمه (1)

6. استفاده از آبلیمو به جای لیمو عمانی

اگر می‌خواهید از شر تلخی لیمو‌ عمانی خلاص شوید ولی طعم ترش قیمه را هم حفظ کنید، به جای آن مقدار کمی آبلیمو یا حتی غوره‌ی له‌شده به خورشت اضافه کنید. هم خوش‌طعم می‌شود، هم دیگر ریسک تلخ شدن را ندارد.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!