جوک‌

در مورد گیاه انجیر چسب؛ روش نگهداری و تکثیر آن

گیاه انجیر چسب یکی از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی است که شرایط نگهداری‌ سختی ندارد. این گیاه زیبای آسیایی، محبوبیت زیادی را در میان گیاهان آپارتمانی کسب کرده و به خوبی در شرایط گوناگون رشد می‌کند. در این مطلب از مجله اکالا با نکات مهم در مورد گیاه انجیر چسب و روش نگهداری و تکثیر آن آشنا می‌شویم.

در ابتدا با این گیاه به صورت کلی آشنا می‌شویم و سپس شرایط نگهداری آن را مانند خاک با PH خنثی، نور غیر مستقیم، آبیاری هفتگی و کوددهی ماهانه در تابستان و بهار، با جزئیات بررسی می‌کنیم.

در نهایت با روش تکثیر انجیر چسب به کمک قلمه آشنا می‌شویم و نکات مهم نگهداری انجیر چسب را بررسی می‌کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

با گیاه انجیر چسب آشنا شوید

انجیر چسب با نام انگلیسی (Ficus pumila) یکی از گیاهان بومی و زیبای آسیای شرقی است. اگر این گیاه هرس نشود، می‌تواند تا ۱۲ متر هم رشد کند. این گیاه رشد نسبتا سریع و نگهداری آسانی دارد. با توجه به رونده بودن گیاه انجیر چسب، می‌توانید آن را در سبد آویزی نگهداری کنید.

یکی از مواردی که باعث می‌شود، گیاه انجیر چسب طرفداران بیشتری پیدا کند، غیرسمی بودن این گیاه برای حیوانات خانگی و کودکان است. با توجه به رونده بودن این گیاه، می‌توان آن را انتخاب بسیار خوبی برای پوشش دادن دیوارهای حیاط و باغ دانست.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری و پرورش گیاه کراسولا (یشم)

شرایط نگهداری از گیاه انجیر چسب

گیاه انجیر چسب، گیاهی مقاوم است که در محدوده وسیعی از شرایط به رشد خود ادامه می‌دهد. با این حال با توجه به رشد آن در مناطق معتدل، مرطوب و گرمسیری، این گیاه قادر به ادامه رشد در سرمای زیاد نیست.

در ادامه با شرایط نگهداری از این گیاه با جزئیات آشنا خواهیم شد.

نور کافی

گیاه انجیر چسب به روزانه ۶ الی ۸ ساعت نور خورشید نیاز دارد اما تابش این نور باید به صورت غیرمستقیم باشد تا به برگ‌های این گیاه آسیب وارد نشود. این گیاه در نور کم هم به رشد خود ادامه می‌دهد اما ممکن است رشد آن بسیار کند شود و برگ‌هایش بریزند.

می‌توانید انجیر چسب را در معرض نور صبحگاهی به مدت ۴ ساعت قرار دهید و سپس در باقی مانده روز آن را در معرض نور غیرمستقیم قرار دهید.

شرایط نگهداری از گیاه انجیر چسب

خاک مناسب

مخلوطی از خاک برگ، ماسه و خاک معمولی بستری مناسب برای رشد انجیر چسب است. این گیاه به طور معمول در انواع خاک‌ها با زهکشی مناسب رشد می کند. PH مناسب برای این گیاه خنثی و کمی متمایل به اسیدی است.

دما و رطوبت مورد نیاز

این گیاه به رطوبت متوسط و دمای بین ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نیاز دارد. در صورت کاهش دما به زیر ۱۲ درجه، آسیب جدی به گیاه وارد خواهد شد.
با توجه به این که انجیر برگ، گیاه بومی مناطق مرطوب است، با فراهم کردن رطوبت کافی رشد بهتری خواهد داشت. انجیر چسب را از کولر و بخاری دور نگه دارید تا خشک نشود.

کوددهی به موقع

در فصول رشد با استفاده از کود مایع ضعیف به صورت ماهانه گیاهتان را تقویت کنید. در زمستان انجیر چسب احتیاجی به کوددهی ندارد.

بیشتر بخوانید: نکات مراقبت و آبیاری گیاهان آویز

هرس کردن

بهترین زمان برای هرس کردن انجیر چسب فصل بهار است. برای این که در هنگام هرس کردن به گیاهی شما آسیبی وارد نشود، حتما باید کمتر از ⅓ آن را هرس کنید.

میزان آبیاری مناسب

در فصل رشد یعنی بهار و تابستان، انجیر چسب را به صورت هفتگی آبیاری کنید. در زمستان مقدار آبیاری باید کمتر شود. سه هفته یکبار معمولا بازه مناسبی برای آبیاری انجیر چسب در زمستان است. خاک این گیاه باید مرطوب باشد اما یادتان باشد ریشه‌ها نباید در آب بمانند.

نکاتی برای نگهداری و تکثیر گیاه انجیر چسب

نحوه تکثیر گیاه انجیر چسب

برای تکثیر گیاه انجیر چسب به روش قلمه زنی باید در اوایل بهار قلمه‌ای به طول ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر از گیاه بردارید و در یک گلدان کوچک با خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی بکارید. زمانی که قلمه رشد خود را آغاز کرد آن را به یک گلدان دائمی منتقل کنید.

نکاتی برای نگهداری و تکثیر گیاه انجیر چسب

در ادامه با بعضی نکات آشنا می‌شویم که رعایت آن‌ها می‌تواند سلامت گیاه شما را تضمین کند.

بادهای خشک و نور مستقیم خورشید به گیاه آسیب می‌زنند و به اصطلاح باعث سوختن گیاه می‌شود.سعی کنید به صورت سالانه گلدان گیاه را عوض کنید زیرا به تعویق انداختن این مسئله باعث متوقف شدن رشد آن خواهد شد.آفاتی مثل شته، شپشک آردآلود و مگس سفید می‌توانند به گیاه شما آسیب وارد کنند؛ پس بهتر است به محض شناسایی آن را درمان کنید.پس از قلمه زنی بهتر است گلدان را در یک کیسه پلاستیکی شفاف نگهداری کنید تا رطوبت آن حفظ شود. برای حفظ رطوبت گیاهان بزرگتر می‌توانید از دستگاه‌های رطوبت ساز یا غبارپاشی استفاده کنید.هر چند این گیاه سمی نیست اما در هنگام هرس کردن و قلمه زدن آن از دستکش استفاده کنید، زیرا شاخه‌های آن از خود شیره سمی ترشح می‌کنند که می‌تواند باعث حساسیت و مشکلات پوستی شود.

گیاه انجیر چسب به دلیل زیبایی خاص و مقاوم بودن، گزینه‌ای خوبی برای آپارتمان‌‌نشین‌ها به شمار می رود. دراین مطلب از بخش سبک زندگی اکالا با نکات لازم برای مراقبت و نگهداری از این گیاه آشنا شدیم. این گیاه نقش بسیار مؤثری در تصفیه‌ هوا دارد و وجودش در آپارتمان می‌تواند با کاهش آلودگی‌ها، فضا را دلپذیرتر کند.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!