دستور جدید وزیر برای افزایش مستمری مددجویان
سایت سرگرمی روز :
مراسم بزرگداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قدردانی از کارکنان دارای معلولیت این وزارتخانه برگزار شد.
احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) هم زمان با روز جهانی معلولان در نشست صمیمانه با افراد توانیاب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شعار همیشگی «معلولیت، محدودیت نیست» اظهار کرد: فرهنگ کار یکی از اساسیترین مسائلی است که با معرفی توانیابان به جامعه تغییر مییابد.
وی توانیابان را الگوی متفاوتی از سخت کوشی و پیشگام در تغییر فرهنگ کار توصیف کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای تغییر و تحول در جامعه باید بتوانیم الگوهای سختکوشی را به جامعه نشان دهیم.
میدری ادامه داد: هنگامی که معلولان از منزل خارج میشوند با مشکلات زیادی روبرو هستند که مشکلات جسمی نیز به سایر مسائل آن ها افزوده اما همین افراد به بهترین نحو وارد بازار کار میشوند و از تواناییهایی برخوردارند که سایر افراد فاقد آن هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورت شناسایی دقیق معلولان در کشور گفت: بین ۶۰۰ هزار نفر تا ۱/۵ میلیون نفر در کشور دارای معلولیت شدید و ۶ تا ۱۵ درصد دارای انواع معلولیت هستند.
میدری تاکید کرد: پرداختن به مسایل معلولان منافع بسیاری برای جامعه دارد و در معلولیتهای ناشی از تصادفها و یا حوادث شغلی، میتوان با تغییراتی، زندگی را بهبود بخشید.
وی با اشاره به ضرورت بهرهمندی از استعدادهای افراد توانیاب در بخش خصوصی خاطرنشان کرد: باید در این حوزه، فرهنگسازی لازم برای کارفرمایان بخش خصوصی نیز انجام شود.
وزیر کار، بر ضرورت اجرای ۳ درصد اشتغال معلولان در دستگاههای دولتی تاکید کرد.
در این نشست «سید جواد رضوی » معاون توسعه مدیریت و منابع ضمن تبریک روز جهانی معلولان با اشاره به ابتکار سازمان ملل در نامگذاری این روز خاطرنشان کرد: این روز برای ارتقای رشد اذهان عمومی و همه مسایل، حول محور رشد آگاهی است.
وی بر ضرورت نیاز به احترام نه ترحم، آموزش، فرهنگسازی، فراهم شدن شرایط زندگی اجتماعی و شغلی و ایجاد دلگرمی و افزایش اعتماد به نفس این افراد تاکید کرد.
در این نشست تعدادی از توانیابان مشکلات، خواستهها و پیشنهادهایی برای بهبود شرایط ارائه کردند.
احمد میدری در حاشیه آیین اهدای جهیزیه به معلولان تحت پوشش بهزیستی اظهار داشت: از نظر دولت و وزارت کار افزایش مستمری مددجویان بهزیستی به ۴۰ درصد برای سال ۱۴۰۴ قابل اجرا است.
وی افزود: نگاه دولت با مجلس در این زمینه همسو بوده و دولت مصمم بر کاهش مشکلات معیشتی معلولان و همچنین ارتقای سطح زندگی آنان است.
به گفته وی دولت باور دارد حتی با این افزایش ۴۰ درصدی منابع درآمدی و مستمری مددجویان بسیار پایین است و هدف ما ارتقای سطح معیشتی معلولان از طریق توانمندسازی و اشتغال است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳ ردیفی برای اجرای طرح کالابرگ پیشبینی نشده است.
وی افزود: امروز با تلاش خیرین و هماهنگی سازمان بهزیستی کشور، حدود دو هزار و ۹۷۰ سری جهیزیه، هرکدام به ارزش ۳۵ میلیون تومان، به زوجین معلول و توانیاب ارائه خواهد شد.
وی افزود: در هفته جاری، یک هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی به زوجین توانیاب و معلول اختصاص داده میشود. همچنین تا پایان سال جاری، ۳۰ هزار نفر از معلولان تحت پوشش بهزیستی وارد بازار کار خواهند شد.
میدری با اشاره به اجرای قانون حقوق افراد دارای معلولیت، ادامه داد: بر اساس این قانون، باید ۳ درصد از فرصتهای شغلی به افراد دارای معلولیت اختصاص یابد. بااینحال، این قانون در برخی از دستگاههای اجرایی بهدرستی اجرا نمیشود. سازمان بهزیستی با سازوکارهای خود تلاش میکند این قانون بهطور کامل اجرا شود.
همزمان با هفته جهانی معلولان ۲ هزار و ۹۷۱ سری جهیزیه به نوعروسان و معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور اهدا شد.
در آیین تحویل جهیزیه اهدایی خیرین به معلولان که روز شنبه در شیرخوارگاه شبیر تهران برگزار شد، احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور و جمعی از خیرین حضور داشتند.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور در این آیین خانواده محوری را هدف اصلی بهزیستی دانست و گفت: خوشبختانه این رویکرد سبب شده تا جامعه هدف این سازمان در جمع گرم خانواده قرار گیرد.
سید محمد جواد حسینی با بیان اینکه تا ماه مبارک رمضان با کمک خیرین، تعداد پشت نوبتیهای جهیزیه به صفر خواهد رسید، گفت: امروز سازمان بهزیستی مانند دیگر بخشهای حمایتی نیازمند کمک خیرین است.
وی با بیان اینکه جهیزیه امروز اهدایی به معلولان شامل ۹ قلم کالای اساسی زندگی است، افزود: بخش قابل توجهی از ۲ هزار و ۹۷۱ جهیزیه اهدایی، به زوج ها تحویل داده شده و در خانههای آنان مستقر شده است.
رئیس اداره مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: سازمان بهزیستی کشور حدود هشت میلیون نفر را تحت پوشش دارد و بیش از ۱۷۰ نوع خدمت به مددجویان خود ارائه میدهد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم از هدف گذاری ساخت و تحویل ۲۰ هزار واحد مسکونی برای معلولان خبر داد و گفت: این هدف با حمایت و همکاری جامعه خیرین دست یافتنی شده است.
سیدجواد حسینی با یادآوری اینکه بهزیستی حدود یک و نیم میلیون معلول از جمع ۱۱ میلیون معلول کشور را تحت پوشش دارد، توانمندسازی و آموزش مهارت را یک الزام و نگاه راهبردی برای بهزیستی دانست و گفت: امروز مسکن، اشتغال و تشکیل خانواده از مهم ترین نیازهای معلولان در بازگشت به جامعه است.
وی ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی را از دیگر برنامهریزیها و هدف گذاریهای بهزیستی کشور برای جامعه معلولان عنوان کرد و گفت: بهزیستی کشور مصمم به حضور فعالانه معلولان در جامعه است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به ۱۰ هزار زوج پشت نوبتی دریافت جهیزیه اشاره کرد و گفت: امیدواریم تا پیش از پایان سال تمامی این زوجهای پشت نوبتی جهیزیه خود را دریافت کنند.
مدیر کل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه هشت درصد خانوارها به تعداد ۳۰ هزار و ۶۰۶ خانوار تحت پوشش بهزیستی هستند گفت: از این تعداد ۱۹ هزار و ۳۶۱ خانوار مستمری بگیر بوده و به عبارتی ۶۳ درصد مستمری بگیر و ۳۷ درصد از سایر خدمات بهره مند هستند.
روح اله خدابنده لو در خطبه های پیش از نماز جمعه زنجان با گرامیداشت ۱۳ آذر روز معلولان افزود: بهره گیری از توان آحاد جامعه از طریق جلب، جذب کمکهای مردمی، حمایتهای مادی و معنوی مردم باعث رشد و بالندگی جامعه هدف بهزیستی خواهد شد.
وی با بیان اینکه مردم در زمینه کمک به بهزیستی به بهترین شکل وارد شدند اضافه کرد: امیدواریم این کمکها بیشتر شود و وظیفه اصلی سازمان بهزیستی در جامعه رسیدگی به مشکلات معلولان است.
این مسوول ادامه داد: رسیدگی به امور مددجویان و توانخواهان تحت پوشش با وجود کمبود امکانات سازمان بهزیستی در حال انجام بوده و تلاش داریم نیازهای مادی و معنوی افراد دارای معلولیت برطرف شود.
خدابنده لو افزود :معلولان در جامعه شامل معلولیت جسمی، حرکتی، بینایی و شنوایی است که برای هر کدام بهزیستی زنجان خدمات خاص و ویژه ارائه می کند.