جوک‌

رئیس بانک مرکزی از تامین مالی ارزی ۱۰میلیارد دلاری برای ۱۴ طرح اقتصادی خبر داد

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش تولید در سال جاری، از برنامه مهم این بانک برای تامین مالی ۱۰ میلیارد دلاری برای ۱۴ طرح بزرگ اقتصادی پیشران کشور خبر داد. 

به گزارش ایرنا، محمدرضا فرزین در جلسه امروز سه‌شنبه (۳۰ اردیبهشت ماه) صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیون‌های حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصادی در مورد «روند اجرای قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها و ضرورت‌های تحقق شعار سال» گفت: در قانون تامین مالی و زیرساخت، سازمان برنامه بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اعضای این شورا هستند و جلسات آن به طور منظم در وزارت اقتصاد برگزار می‌شود. 

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: نقشه راه بسیار خوبی در این باره تهیه شده تا بتوانیم موضوع تامین مالی را به صورت کامل در کشور پیگیری کنیم. چرا که از نظر ساختاری هر کدام از دستگاه‌ها وظایف مخصوص به خود را دارند که باید پیگیری شود. بر همین اساس شورای عالی تامین مالی فرصت خوبی است تا بتوانیم سیاست‌ها را با یکدیگر هماهنگ کنیم. 

فرزین درباره اقداماتی که در سال جاری درباره قانون تامین مالی زیرساخت‌ها انجام شده است، توضیح داد: نخستین موضوع تقویت مالی ریالی در بانک مرکزی است. چرا که به طور طبیعی تامین مالی باید به گونه انجام شود که سبب افزایش تورم نشود. به عبارتی رشد غیر تورمی را باید دنبال کنیم به همین دلیل تمرکز ما در بانک مرکزی در تامین ریالی به نحوی است تا بر افزایش نقدینگی تاثیر نداشته باشد و بتوانیم تورم را کنترل کنیم. 

بانک مرکزی نزدیک به ۴۸۵ همت تامین مالی زنجیره‌ای در نظر گرفته است

وی تامین مالی زنجیره‌ای و تامین مالی زیر خطی را از جمله موضوعاتی که منجر به افزایش تورم نشود مطرح کرد و توضیح داد: در سال جاری نزدیک به ۴۸۵ هزار میلیارد تومان تامین مالی زنجیره‌ای دیده‌ایم که ۲۲۰ همت آن اوراق، ۱۱۵ همت کارت رفاهی، ۱۰۰ همت برات الکترونیکی و ۵۰ همت فکتورین بوده است. 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: سال گذشته به دلیل مشکلاتی که داشتیم، وضعیت بخش‌های گفته شده خوب نبود، اما در سال جاری تلاش ما بر این است که بتوانیم گام‌های مهمی در این خصوص برداریم. 

ارائه کارت رفاهی به مردم 

وی یکی از این گام‌های مهم در این حوزه را کارت‌های رفاهی که به صورت آزمایشی در بانک رفاه اقدامات آن انجام خواهد گرفت برشمرد و یادآور شد: ۱۱۵ همت تامین مالی ارزان قیمت برای خرید کالاها توسط مردم صورت خواهد گرفت که نرخ سود آن‌ها بسیار پایین بوده و تلاش ما بر این است که با همکاری کمیسیون اصل نود بتوانیم در کنار وام ازدواج از کارت‌های رفاهی نیز استفاده کنیم. 

فرزین با بیان اینکه ترکیب سرمایه در گردش و ایجاد سرمایه‌گذاری باید رعایت شوند، گفت: این درحالی است که تقریبا نزدیک به ۶۷ درصد تسهیلاتی که ارائه می‌دهیم، سرمایه در گردش است و این سرمایه بر رشد تاثیرگذار است، چرا که بسیاری از کارخانجات اگر توسط سرمایه در گردش تامین نشوند امکان رشد وجود نخواهد داشت. 

اختصاص ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای کارخانجات 

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برای ایجاد کارخانجات نزدیک به ۱۵۰۰ همت تسهیلات در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: از این میزان ۳۳۰ همت از طریق انتشار گواهی سپرده خاص صورت خواهد پذیرفت و برای این منظور پروژه‌ها را دستگاه‌ها اعلام می‌کنند و این پروژه‌ها بررسی می‌شوند. همچنین ۲۵۰ همت برای طرح‌های اولویت دار و ۸۰ همت نیز برای سایر طرح‌ها اختصاص خواهد یافت. 

فرزین اضافه کرد: بحث سپرده‌گذاری ۲ میلیارد دلاری بانک مرکزی در بانک‌های داخلی را در نظر گرفتیم تا بتوانیم از این طریق بانک‌های داخلی تامین مالی ارزی انجام دهند. برهمین اساس ۲۰ طرح پیشران با درصد پیشرفت بالا برای استفاده از منابع ارزی بانک مرکزی، از طریق بانک‌های عامل پذیرفته شده که در حال بررسی است. 

انتشار گواهی ارزی در سال گذشته اجرایی شد

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه انتشار گواهی ارزی در سال گذشته اجرایی شد، گفت: هیچگاه انتشار گواهی ارزی در کشور انجام نشده است و سال گذشته ۱۵۰ میلیون یورو گواهی ارزی فروخته شد که برای طرح‌های بیدبلند در نظر گرفته شده است. بر همین اساس برای طرح‌های بیدبلند ابتدای سال ۵۰ میلیون یورو اوراق فروختیم که سود آن هم ۶ درصد است. همچنین تاکنون برای فروش اوراق ارزی دچار مشکل نشده ایم. 

وی تصریح کرد: برای شرکت‌ها و سرمایه گذارانی که منابع و پول خود را می‌خواهند از خارج به داخل کشور منتقل کنند، دفتری در نظر گرفتیم تا به دلیل محدودیت و تحریم دچار مشکل نشوند و بانک مرکزی برای انتقال ارز به این موضوع ورود می‌کند تا کار تسهیل شود. 

فرزین همچنین به مسئله رمز ارزها نیز اشاره و خاطرنشان کرد: دولت در این خصوص مقررات لازم را تنظیم کرده و تلاش خواهیم کرد که اقدامات نظارتی مناسبی در این خصوص صورت گیرد تا منجر به خروج سرمایه نشود. همچنین در بانک مرکزی تمام تلاش خود را برای تقویت تامین مالی انجام خواهیم داد و در این خصوص سامانه‌های جدیدی را راه اندازی خواهیم کرد.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!