روشهای خشک کردن پرتقال در خانه+ نکات تلخ نشدن آن
برای خشک کردن پرتقال روشهای متعددی وجود دارد. میتوانید پرتقال را در فر یا روی بخاری خشک کنید یا از نور آفتاب برای این کار کمک بگیرید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با روش خشک کردن پرتقال در آفتاب، در فر، توستر، بخاری و شوفاژ، میوه خشککن، هواپز و ماکروفر آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای خشک کردن پرتقال در خانه ابتدا باید پرتقالها را بشویید و به صورت اسلایسی برش دهید. برای گرفتن تلخی پرتقالها مقداری آب و شکر را ترکیب کنید و روی پرتقالها بمالید. در ادامه پرتقالها را در سینی بچینید و زیر نور آفتاب خشک کنید یا روی حرارت ملایم شوفاژ و بخاری بگذارید.
برای خشک کردن پرتقال در هواپز، میوه خشککن، توستر و ماکروفر نیز باید آنها را روی دمای پایین تنظیم کنید و چندین بار پرتقال را زیر و رو کنید تا خشک شود. برای خواندن جزئیات خشک کردن پرتقال در خانه به ۷ روش مختلف میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
خشک کردن پرتقال بدون تلخی در آفتاب
مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهدرجه سختی: آسانمناسب برای: ۴ نفر
مواد لازم خشک کردن پرتقال در آفتاب
پرتقال۱ کیلوگرمشکربه مقدار لازمآببه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل خشک کردن پرتقال در آفتاب
در ادامه این بخش به مراحل خشک کردن پرتقال در آفتاب اشاره شده است.
مرحله اول: پرتقالها را خرد کنید
برای خشک کردن پرتقال در آفتاب قبل از هر چیزی باید چند عدد پرتقال رسیده را بردارید و آنها را بشویید. سپس پرتقالها را به صورت یک اندازه و به صورت اسلایسی خرد کنید.
مرحله دوم: تلخی پوست پرتقال را بگیرید
پوست پرتقال طعم تلخی دارد و اگر بدون گرفتن تلخی، آن را خشک کنید، مزه پرتقال خشک شما تلخ میشود. اگر برایتان سوال شده که چطور پرتقال خشک کنیم که تلخ نشود، باید بگوییم که برای این کار باید مقداری شکر را در آب حل کنید تا طعم آب کاملا شیرین شود.
حالا این ترکیب را با یک برس روی پرتقالها بمالید. در این مرحله میتوانید پرتقالها را برای چند ثانیه داخل ترکیب آب و شکر نیز قرار دهید و بعد خارج کنید تا شیرین شوند.
بیشتر بخوانید: نحوه خشک کردن عناب تازه
مرحله سوم: پرتقالها را خشک کنید
بعد از آماده شدن پرتقالها باید آنها را روی یک سینی فلزی بزرگ بچینید و در مقابل آفتاب قرار دهید. روزانه چند بار پرتقالها را زیر و رو کنید تا کپک نزنند. زمانی که هوا خنک شد و آفتاب غروب کرد، باید سینی پرتقالها را به داخل خانه بیاورید تا رطوبت هوا موجب خراب شدن آنها نشود. بعد از چند روز پرتقالها کاملا خشک میشوند.
خشک کردن پرتقال در فر
برای خشک کردن پرتقال در فر باید آن را به روشی که پیشتر گفته شد بشویید و به صورت اسلایسی برش دهید. برای گرفتن تلخی پرتقالها مقداری آب و شکر روی آنها بمالید. فر را با دمای ۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و بعد برشهای پرتقال را با فاصله در سینی بچینید.
حالا فر را برای چند ساعت روشن کنید تا پرتقالها خشک شوند. هر ۲ ساعت یک بار باید پرتقالها را جابهجا کنید تا به صورت یکنواخت خشک شوند. بعد از خشک شدن پرتقالها در فر، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شوند و بعد پرتقالهای خشک شده را در ظرف در بسته یا کیسه زیپ دار بریزید.
خشک کردن پرتقال روی بخاری و شوفاژ
یکی دیگر از روشهای خشک کردن پرتقال در خانه، کمک گرفتن از گرمای بخاری و شوفاژ است. در این روش باید پرتقالها را اسلایسی برش دهید و آماده کنید. سپس یک فویل آلومینیومی یا یک سینی روی بخاری یا شوفاژ بگذارید و پرتقالها را روی آن بچینید.
هر چند ساعت یک بار پرتقالها را زیر و رو کنید تا همه قسمتهای میوه به خوبی خشک شوند. در این روش درجه شوفاژ و بخاری باید کم باشد، در غیر این صورت پرتقالها میسوزند و به فویل میچسبند.
بیشتر بخوانید: طرز خشک کردن انجیر با دستگاه خشک کن
خشک کردن پرتقال در میوه خشک کن
اگر به میوه خشک کن دسترسی دارید، میتوانید پرتقالها را در سینی دستگاه بچینید و آن را روی دمای ۵۷ درجه سانتیگراد روشن کنید. خشک کردن پرتقال در دستگاه میوه خشک کن حدود ۱۲ ساعت طول میکشد.
از آن جایی که برای خشک کردن پرتقالها در میوه خشک کن، پرتقالها به مدت طولانی در معرض هوا قرار نمیگیرند، رنگ و کیفیت آنها بهتر حفظ میشود.
خشک کردن پرتقال در هواپز
راهکار بعدی برای خشک کردن پرتقال در خانه، استفاده از هواپز یا ایرفرایر است. در این روش باید روی سبد هواپز را با کاغذ روغنی بپوشانید. پرتقالهای اسلایس شده را با کمی فاصله روی کاغذ بچینید.
دستگاه را روی دمای حدود ۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. سپس حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا پرتقالها خشک شوند. در این مدت حتما چند بار پرتقالها را زیر و رو کنید.
خشک کردن پرتقال در توستر
برای خشک کردن پرتقال در توستر میتوانید پرتقالهای برش خورده را در سینی توستر بچینید. تستر را روی دمای پایین حدود ۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. سپس اجازه دهید پرتقالها خشک شوند. بعد از یک ساعت پرتقالها را بررسی و در صورت نیاز زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند.
بیشتر بخوانید: نحوه خشک کردن خرمالو روی بخاری و شوفاژ
خشک کردن پرتقال در ماکروفر
برای خشک کردن پرتقال در ماکروفر باید پرتقالها را به یک اندازه برش دهید و تلخی آنها را با مقداری آب و شکر بگیرید. کف یک ظرف یا سینی مناسب را با کاغذ روغنی بپوشانید. پرتقالها را روی کاغذ روغنی بچینید.
حالا ماکروفر را با دمای ۳۵۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. حدود ۵ دقیقه صبر کنید و اگر پرتقالها بعد از ۵ دقیقه خشک نشدند، دوباره برای چند دقیقه این کار را تکرار کنید. در ادامه پرتقالهای خشک شده را برای ۲ تا ۳ ساعت در فضای اتاق قرار دهید تا خنک شوند.
چرا پرتقال پس از خشک شدن تلخ میشود؟
در پوست پرتقال آنزیمهایی وجود دارد که پس از برش زدن به بافت آن نفوذ میکند و موجب تلخ شدن مزه پرتقال میشود. برای جلوگیری از تلخ شدن پرتقال یا باید از ترکیب آب و شکر یا مقداری عسل رقیق شده استفاده کنید یا پوست پرتقال را قبل از خشک کردن جدا کنید.
نکات و فوتوفن های خشک کردن پرتقال در خانه
در ادامه به چند نکته طلایی برای خشک کردن پرتقال در خانه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای خشک کردن پرتقال حتما از پرتقال رسیده و شیرین که پوست آن خیلی نازک یا خیلی ضخیم نیست استفاده کنید.اکثر تولید کنندگان پرتقال خشک، برای جلوگیری از تلخ شدن و همچنین حفظ رنگ پرتقالها از مادهای به نام متابی سولفیت سدیم استفاده میکنند. در این روش باید ۱ گرم از این پودر را در یک لیتر آب حل کنید و سپس برشهای پرتقال را برای یک دقیقه داخل این ترکیب قرار دهید. در ادامه پرتقالها را در آب سرد قرار دهید و زود آبکش کنید. در آخر نیز میتوانید اسلایسهای پرتقال را روی پارچه نخی بگذارید تا آب اضافهشان خارج شود.طریقه خشک کردن پرتقال بدون پوست هیچ تفاوتی با پرتقال با پوست ندارد. در این روش تنها باید قبل از خشک کردن پرتقال پوست آن را جدا کنید.به طور کلی هر چقدر ضخامت پرتقالها بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری برای خشک شدن آنها نیاز است.بعد از خشک کردن پرتقالها، آنها را در ظرف در بسته بریزید و از رطوبت دور نگه دارید.برای جلوگیری از تلخ شدن مزه پرتقال خشک میتوانید به جای ترکیب آب و شکر از مقداری عسل رقیق شده نیز استفاده کنید.برای گرفتن تلخی پوست پرتقال میتوانید مقداری پودر قند روی ۲ طرف پرتقالها بپاشید و بعد آنها را خشک کنید.اگر پرتقالها را در معرض آفتاب خشک میکنید، بهتر است روی آنها را با یک پارچه توری نازک بپوشانید تا گرد و خاک و آلودگی روی پرتقالها ننشیند.در صورتی که از پرتقالهای دانه دار استفاده میکنید، قبل از خشک کردن، حتما دانههای پرتقال را جدا کنید.برای خشک کردن پرتقال باید همه پرتقالها را با یک ضخامت برش دهید تا همزمان خشک شوند.قبل از خشک کردن پرتقالها، رطوبت اضافه آنها را با دستمال خشک کنید. این کار موجب سریع فرآیند خشک شدن پرتقالها میشود.پرتقالی که زیادی خشک یا آبدار باشد، برای خشک کردن مناسب نیست.برخی افراد برای براق شدن و جلوگیری از تلخی پرتقال خشک مقداری پودر ژلاتین روی آن میریزند.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به بهترین روشهای خشک کردن پرتقال در خانه اشاره شد. اگر تجربه خشک کردن پرتقال را دارید، می توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…