جوک‌

سلیمانی: «جشنواره فیلم مقاومت» برای «اسلام» و «بشریت» که امروز بیدار شده نیاز است/ باید «دانشکده‌های سینمایی و تئاتری» تقویت شوند! – اخبار سینمای ایران و جهان

سینماپرس: آیین افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی «فیلم مقاومت» در بعدازظهر روز شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه و با حضور سردار غلامرضا سلیمانی» رئیس سازمان بسیج مستضعفین، «سردار علی مقواساز» معاون فرهنگی سازمان بسیج و رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، «جلال غفاری قدیر» دبیر این دوره از جشنواره و جمعی دیگر از هنرمندان و سینماگران در محل «سالن خلیج فارس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» برگزار شد.

به گزارش سینماپرس، آئین افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با قرائت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

در ایتدای این مراسم که رسالت بوذری اجرای مراسم را برعهده داشت؛ جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره فیلم مقاومت روی صحنه آمد و گفت: تلاش شد از دوره هفدهم جشنواره فیلم مقاومت بسط فرمی از محتوای مقاومت را در دستور کار قرار دهیم. در واقع امتداد محتوا در فرم یک ضرورت برای سینمای مقاومت است. در این راستا کارکردهایی برای جشنواره درنظر گرفته شد. فرمایش مقام معظم رهبری این بود که گفتمان مقاومت ترویج داده شود و در این راستا سینما ابزاری بود تا این طنین را به پهنای هستی در عالم پخش کند.

وی افزود: امروزه شعار جشنواره فیلم مقاومت به خوبی مانند ادوار گذشته خون‌خواهی از مردم شریف غزه است و ما در این اعلان دچار لکنت نشده‌ایم و تلاش داریم صراحتاً به وسیله فیلم با این گفتمان مواجه شویم.

دبیر جشنواره تصریح کرد: در این دوره شاهد رشد بیش از ۳ برابری حضور آثار ارزشمند در بخش‌های مختلف هستیم. جشنواره فیلم مقاومت از حسینیه جماران شروع می‌شود و فرش قرمز ما حسینیه امام روح الله است که الهام بخش همه مظلومان بودند. طبق فرمایش مقام معظم رهبری در جهان پیش رو، ایران با طرح نظریه مقاومت می‌تواند جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و در این نگاه نسبت بین مقاومت و سینما باید به طور ویژه مدنظر قرار بگیرد.

استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در جشنواره مقاومت

غفاری درباره ویژگی‌های جشنواره امسال گفت: امسال بیش از ۵ هزار اثر با نام مشخص در سامانه پرتال جشنواره ثبت نام کردند. از ویژگی‌های متمایز این دوره از جشنواره طرح تولیدات نو با هوش مصنوعی است. به این دلیل که فیلمسازان عزیز ما از ظرفیت علم در حوزه سینما به خوبی استفاده می‌کردند، این بخش را به رویداد اضافه کردیم و حدود ۴۰۰ اثر به این بخش ارسال شد.

وی تاکید کرد: با تدبیر بنیاد نخبگان در این دوره جشنواره فیلم مقاومت دارای رتبه الف هنری شد و پذیرفته شدگان زیر ۳۰ سال ما به عنوان اعضای پیوسته بنیاد معرفی می‌شوند. یکی از تلاش‌های جشنواره ایجاد دبیرخانه‌های استانی بود و امسال همزمان با اکران در باغ موزه دفاع مقدس آثار در بیش از ۲۰ استان اکران می‌شوند.

در ادامه مراسم سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: در ایام پیش‌رو سالگرد رئیس جمهور شهید و شهدای خدمت است و به روح این شهدا درود می‌فرستم. امروز پرچمدار مقاومت، مردم مظلوم فلسطین هستند که در طول این چندسال ۶۵ قتل عام بزرگ توسط گروه صهیونیست را پشت سر گذاشتند. پس از عملیات طوفان الاقصی نزدیک به ۶۰ هزار نفر شهید شدند.

وی افزود: نظام سلطه براساس نقشه‌های پیچیده حرکت می‌کند. در ابتدا ۲ دولت بزرگ ایران و عثمانی وجود داشت و انگلیسی‌ها با قراردادهای مختلف سرزمین‌های ایران را جدا کردند و یک سرهنگ انگلیسی مرزهای امروز ما را مشخص کرد. امپراطوری عثمانی را هم تجزیه کردند و کشور ترکیه امروز باقی ماند. همچنین برای فلسطین یک فرماندار یهودی انگلیسی قرار دادند.

سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین بیان کرد: دکتر غفاری چند سالی است که سکان داری هدایت و راهبری جشنواره مقاومت را برعهده گرفته و با همکاری عده زیادی از دلسوزان عرصه هنر کارها را برنامه‌ریزی کرده است.

وی ادامه‌ داد: امروز ملت مظلوم فلسطین پرچمدار مقاومت است و بزرگترین قتل عام، قتل ۶۰ هزار نفر از آحاد مردم مظلوم و تحت اشغال فلسطین است. در روز گذشته بیش از ۲۰۰ نفر به شهادت رسیدند و این امر یک حادثه تلخ و دردناک برای هر انسانی است.

وی افزود: ما مقاومت را در انقلاب اسلامی آغاز کردیم که محصول تلاش‌های بسیار است. اگر ملت بزرگ ایران ایستاد و مقاومت کرد، برای تجربه قبل از ایران اسلامی بود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: جشنواره فیلم مقاومت برای اسلام و بشریت که امروز بیدار شده، نیاز است. سینمای مقاومت باید این بیداری را استنباط ببخشد و گسترش دهد تا بشریت از وجود این جنایتکاران صهیونیستی پاک شود. رژیم جنایتکار تمام سعی، انرژی و تمام توان خود را برای آلودگی گذاشته است.

وی ادامه داد: جشنواره فیلم مقاومت ارزشمند است و فیلم‌سازان و هنرمندان انقلاب اسلامی باید از حداکثر ظرفیت خود استفاده کنند. باید دانشکده‌های سینمایی و تئاتری تقویت شوند. در دوره های مختلف ما با تکیه بر فرهنگ و هنر دربرابر طوفان‌های تاریک کشورمان ایستادیم و انقلاب اسلامی ثمره تمام تلاش‌ها و مقاومت‌ها است.

در ادامه مراسم فاطمه رادمنش روی صحنه آمد و نمایش تک پرسوناژ کوتاهی اجرا کرد.

همچنین محمدرضا شرف‌الدین، همایون اسعدیان، ژاله صامتی، مهدی فرجی و روح‌الله سهرابی به عنوان داوران بخش اصلی (شهید قاسم سلیمانی) معرفی شدند.

سپس غلامرضا صنعتگر روی صحنه آمد و قطعه «قاسم هنوز زنده است» و «ایران» را اجرا کرد.

اهدای جوایز

در ادامه بخش اهدای جوایز برگزار شد و لوح تقدیر بخش مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی به سمیه جعفری برای فیلم «سرهنگ ثریا» اهدا شد.

تندیس بخش مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی به نادر فوقانی برای فیلم «اتاقک گلی» تعلق گرفت.

تندیس بهترین فیلمنامه بخش روایت قلم (فیلم کوتاه) به طور مشترک به فرشاد یحیایی و ایمان داوری اهدا شد.

تندیس بهترین فیلمنامه بخش روایت قلم (فیلم بلند) به محمدصادق رمضانی‌مقدم و سجاد بنک‌دار تعلق گرفت.

تندیس بهترین فیلمنامه اقتباسی بلند نیز به فاطمه داوودی مازندرانی و مریم دقیق‌احمدی اهدا شد.

منبع خبر

برچسب ها :

مطالب مشابه را ببینید!