طرز تهیه آب نارنج خانگی بدون تلخی+ نکات و فوتوفن ها
آب نارنج خانگی یکی از خوشطعمترین چاشنیها برای مزه دار کردن غذاهای مختلف است که به خاطر عطر و طعم لذیذ و مزه ترش و شیرینی که دارد، بسیار محبوب است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با روشهای گرفتن آب نارنج خانگی به طور کامل آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن آب نارنج خانگی بدون تلخی و گاز باید نارنجها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه پوست نازک نارنجها را بگیرید و آنها را در آبمیوه گیری بیندازید. آب نارنج را صاف کنید و در قابلمه بریزید و برای ۵ دقیقه بجوشانید. آب نارنج خانگی شما آماده است.
برای درست کردن آب نارنج بدون گرفتن پوست نازک نیز میتوانید آب نارنج را با دستگاه آب مرکبات گیری بگیرید و آن را صاف کنید و بعد بجوشانید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه آب نارنج میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای آب نارنج خانگی
نارنج۱ کیلوگرم
طرز تهیه آب نارنج با آبمیوه گیری (بدون پوست نازک)
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: آسانمناسب برای: ۱ بطری
مرحله اول: نارنجهای مناسب آبگیری تهیه کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آب نارنج خانگی باید نارنجهای سالم و رسیده برای آبگیری خریداری کنید. بهتر است بدانید نارنجهایی که پوست سفت و براقی دارند برای آبگیری بسیار مناسب هستند. نارنجهای پفکی و له شده، معمولا آب کمی دارند و برای آبگیری مناسب نیستند.
مرحله دوم: پوست نارنجها را جدا کنید
نارنجها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه به کمک یک چاقوی تیز پوست نازک نارنجها را نیز به دقت جدا کنید و گوشت آنها را در ظرف جداگانه بریزید. با این روش آب نارنج شما به هیچ عنوان طعم تلخی نخواهد داشت.
مرحله سوم: آب نارنج را آماده کنید
گوشت نارنج را در آبمیوه گیری بریزید و آب آن را بگیرید. به خاطر داشته باشید که قبل از آماده کردن آب نارنج به این روش باید هسته نارنجها را به طور کامل جدا کنید.
میکس شدن هسته نارنج همراه با گوشت آن موجب تلخ شدن مزه آب نارنج میشود. در ادامه آب نارنج را از صافی رد کنید تا کاملا زلال شود.
بیشتر بخوانید: روشهای ساده گرفتن آب پرتقال در خانه
مرحله چهارم: آب نارنج را بجوشانید
آب نارنج صاف شده را در قابلمه بریزید و برای ۵ دقیقه بجوشانید و کف ایجاد شده روی آن را با قاشق بردارید. این کار به افزایش ماندگاری آب نارنج کمک میکند و مانع ایجاد گاز در آب نارنج میشود.
مرحله پنجم: آب نارنج را در بطری بریزید
بعد از جوشاندن آب نارنج، صبر کنید تا کاملا خنک شود. در ادامه آب نارنج را در بطری بریزید و درب آن را محکم ببندید. آب نارنج را در یخچال قرار دهید و از طعم لذیذ و ماندگاری آن لذت ببرید.
آب نارنج با آب مرکبات گیری (با پوست نازک)
در این روش باید نارنجها را بشویید و بعد آب آنها را با آب مرکبات گیری دستی یا برقی بگیرید. برای جلوگیری از تلخ شدن آب نارنج در این روش میتوانید ابتدا پوست رنگی نارنجها را با پوست گیر سیب زمینی یا یک چاقوی تیز جدا کنید و بعد آنها را آب بگیرید.
در ادامه آب نارنج را از صافی رد کنید تا زلال شود. آب نارنج را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید و برای ۵ دقیقه بجوشانید. این کار به ماندگاری بیشتر و خارج شدن گاز نارنجها کمک میکند. صبر کنید تا آب نارنج خنک شود و بعد آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
گرفتن تلخی آب نارنج
برای گرفتن تلخی آب نارنج راهکارهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
برای جلوگیری از تلخ شدن آب نارنج، باید آنها را به مدت ۳ روز در دمای محیط قرار دهید تا تلخی آنها از بین برود.در زمان گرفتن آب نارنج پوست نازک روی نارنجها را جدا و تنها از گوشت آن استفاده کنید.اگر آب نارنج را با آب مرکبات گیری میگیرید، بهتر است از فشار دادن پوست روی دستگاه اجتناب کنید.بعد از گرفتن آب نارنج حتما آن را صاف کنید تا زلال شود.در زمان جوشاندن آب نارنج، روی آن کف ایجاد میشود. بهتر است این کفها را با قاشق بردارید و دور بریزید.برای گرفتن تلخی آب نارنج با هویج میتوانید یک عدد هویج را بشویید و خوب خشک کنید. سپس آن را به چند تکه تقسیم کنید و در آب نارنج بریزید. این کار به از بین بردن تلخی آب نارنج کمک زیادی میکند.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی گرفتن تلخی و کپک نزدن آبلیمو
جلوگیری از گازدار شدن آب نارنج
آب نارنج در حالت طبیعی پس از مدتی گازدار میشود. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید آن را به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بجوشانید و سپس صبر کنید تا کاملا خنک شود. در انتها آب نارنج را در شیشههای درب دار بریزید و در مکانی خنک قرار دهید.
نگهداری آب نارنج بدون جوشاندن
برای نگهداری آب نارنج بدون جوشاندن باید آن را در کوتاهترین زمان ممکن مصرف کنید. مدت زمان ماندگاری آب نارنج در یخچال ۳ تا ۵ روز و در دمای اتاق بین ۸ تا ۱۲ ساعت است. هر زمان که احساس کردید بوی آب نارنج تغییر کرده، بهتر است آن را دور بریزید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای جلوگیری از تلخ شدن آب گریپ فروت
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آب نارنج خانگی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن آب نارنج اشاره شده است، با ما همراه باشید.
بعد از آماده کردن آب نارنج حتما آن را با صافی فلزی یا یک پارچه حریر تمیز صاف کنید. این کار به افزایش ماندگاری آب نارنج، جلوگیری از تلخی و شفاف شدن رنگ آن کمک میکند.برای افزایش ماندگاری آب نارنج میتوانید در زمان جوشاندن مقداری نمک به آن اضافه کنید. نمک از کپک زدن آب نارنج جلوگیری میکند.برای نگهداری آب نارنج حتما از یک شیشه تمیز و کاملا خشک استفاده کنید.بعد از آماده شدن آب نارنج بهتر است آن را در یخچال یا مکانی خنک قرار دهید.برای آماده کردن آب نارنج خانگی میتوانید از دستگاه آب انارگیری نیز استفاده کنید.اگر همه مراحل درست کردن آب نارنج خانگی را رعایت کنید، میتوانید این آب نارنج را تا یک سال در یخچال نگهداری کنید.به هیچ عنوان آب نارنج را بیشتر از ۱۵ دقیقه نجوشانید.آب نارنج اسیدی است و از همین رو برای نگهداری آن بهتر است از ظروف شیشهای استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آب نارنج و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. فراموش نکنید که راز گرفتن آب نارنج بدون تلخی و گاز، صاف کردن آب نارنج و جوشاندن آن بعد از آماده شدن است. اگر تجربه درست کردن این چاشنی خوش طعم را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…