طرز تهیه آبگوشت گوجه سبز+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
5 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
آبگوشت گوجه سبز که برخی آن را به عنوان آبگوشت آلوچه نیز میشناسند، یک نوع آبگوشت خوشمزه و متفاوت است که برای درست کردن آن از ترکیب گوجه سبز با انواع حبوبات و گوشت و چاشنیهای مختلف استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آبگوشت گوجه سبز به ۲ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این آبگوشت ابتدا باید نخود را بپزید. گوجه سبزها را با آب بپزید و بعد از صافی رد کنید. پیاز را با گوشت، رب و چاشنیها سرخ کنید و بعد سیب زمینی، عصاره گوجه سبز، چوب دارچین و نخودهای پخته شده را همراه با آب به آن اضافه کنید.
آبگوشت را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به آرامی بپزد و جا بیفتد. بعد از این که آبگوشت آماده شد، زعفران و نمک را اضافه کنید و اجازه دهید تا جا بیفتد.
میتوانید این آبگوشت را بدون رب و با نعنا و مرزه نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آبگوشت گوجه سبز برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت گوسفندی۵۰۰ گرمپیاز۲ عددنخود ۱ لیوان فرانسوی دستهدارگوجه سبز۳۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریسیب زمینی۲ عدد متوسطچوب دارچینبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمزعفران دم کرده غلیظ۳ قاشق غذاخوریروغن حیوانیبه مقدار لازم
مرحله اول: نخود را بخیسانید
برای شروع باید نخودها را بشویید و همراه با مقداری آب در یک ظرف بریزید و برای یک شب تا صبح در آب بخیسانید.
در این مدت حتما آب نخودها را چند بار عوض کنید تا نفخ آنها به طور کامل گرفته شود.
مرحله دوم: نخودها را بپزید
نخودها را آبکش کنید و همراه با آب در قابلمه بریزید. سپس آن را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا نخودها به طور کامل بپزند.
برای پخت سریعتر نخودها میتوانید از زودپز نیز کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش گوجه سبز
مرحله سوم: گوجه سبزها را بپزید
گوجه سبزها را بشویید و بعد با کمی آب در یک قابلمه جداگانه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید گوجه سبزها به خوبی بپزند و نرم شوند.
مرحله چهارم: گوجه سبز را صاف کنید
بعد از اینکه گوجه سبزها نرم شدند، آنها را از یک صافی رد کنید تا پوست و هسته آنها جدا شود و تنها عصاره گوجه سبزها برای مزه دار کردن آش باقی بماند.
مرحله پنجم: پیازها را سرخ کنید
پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن حیوانی در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
حالا پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. اگر به روغن حیوانی دسترسی ندارید، میتوانید برای سرخ کردن پیازها از روغن سرخ کردنی نیز استفاده کنید.
مرحله ششم: گوشت و ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله باید تکههای گوشت را در ماهیتابه بریزید و خوب با پیازها تفت دهید.
بعد از این که رنگ گوشتها تغییر کرد، میتوانید کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آبگوشت اسفناج
مرحله هفتم: رب و سایر مواد را اضافه کنید
در این مرحله باید رب گوجه فرنگی را در ماهیتابه بریزید و خوب با سایر مواد تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
در ادامه همه مواد را به یک قابلمه منتقل کنید. سیب زمینیها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت درسته و همراه با عصاره گوجه سبز و نخودهای پخته شده در قابلمه بریزید.
مقداری آب را همراه با چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند و مزه دار شوند.
مرحله هشتم: آبگوشت را آماده کنید
بعد از این که همه مواد به خوبی پختند، میتوانید نمک و زعفران دم کرده را اضافه کنید.
چند دقیقه دیگر صبر کنید تا آبگوشت جا بیفتد و بعد آن را از روی حرارت بردارید.
آبگوشت شما آماده است و میتوانید آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
آبگوشت گوجه سبز با نعنا خشک
در این روش از پخت آبگوشت گوجه سبز باید رب گوجه را حذف کنید و از مقداری مرزه و نعنا داغ برای مزه دار کردن غذا استفاده کنید. رنگ این آبگوشت سبز رنگ است.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آبگوشت گوجه سبز
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آبگوشت گوجه سبز اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن آبگوشت گوجه سبز میتوانید از مقداری آویشن نیز در کنار نعنا داغ استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید گوجه سبزها را بدون رد کردن از صافی و به صورت درسته در غذا بیندازید.در برخی رسپیها برای پخت این آبگوشت در کنار نخود از مقداری لوبیا سفید نیز استفاده میشود.برای درست کردن این غذا بهتر است از گوشت گوسفندی و کمی چرب استفاده کنید.به منظور تزیین این آبگوشت میتوانید از مقداری نعنا داغ استفاده کنید.هر چقدر گوجه سبزی که برای پخت این آبگوشت استفاده میکنید، ترشتر باشد، آبگوشت شما خوشمزهتر میشود.در صورت تمایل میتوانید برای مزه دار کردن این آبگوشت از مقداری سیر خرد شده یا پودر سیر استفاده کنید.اضافه کردن چند تکه دنبه طعم بینظیری به این آبگوشت میبخشد.برای مزه دار کردن این آبگوشت میتوانید از مقداری لیمو عمانی یا پودر مغز لیمو استفاده کنید.برای درست کردن این آبگوشت میتوانید سیب زمینیها را به صورت درسته در غذا بیندازید تا له نشوند.در صورت تمایل میتوانید از هر میزان گوجه سبزی که دوست دارید برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.برای پخت این آبگوشت میتوانید بنا به سلیقه خودتان از هر چاشنی و ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.نمک را در آخرین مرحله از پخت آبگوشت و زمانی که گوشت به خوبی پخت، به آن اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام نمک موجب دیرپز شدن گوشت میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آبگوشت گوجه سبز و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آبگوشت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…