طرز تهیه آش اشکنه اراک (او گرمه)+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
2 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
آش اشکنه اراک که برخی آن را با نام آش شکنی یا او گرمه نیز میشناسند، یکی از خوشمزهترین آشهای سنتی استان مرکزی و شهر اراک است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آش اشکنه اراک و همه فوتوفن های درست کردن این آش لذیذ آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا باید پیاز داغ را آماده کنید و بعد سیب زمینی خرد شده و آرد را در قابلمه بریزید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید. بعد از چند دقیقه لپه، گوجه فرنگی و رب گوجه را همراه با ادویهها در قابلمه بریزید.
مواد را خوب هم بزنید و در ادامه ۵ لیوان آب اضافه کنید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید و بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه را روی آن قرار دهید. بعد از پخت مواد آش شنبلیله خشک و آلو سیاه را اضافه کنید.
یک ساعت بعد تخم مرغها را اضافه کنید و آش را مدام هم بزنید تا تخم مرغ به طور کامل بپزند؛ سپس شعله گاز را خاموش کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش اشکنه اراکی برای ۲ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ۲ عددسیب زمینی۲ عدد متوسطپیاز۱ عدد متوسطگوجه فرنگی۲ عددآرد۱ قاشق غذاخوریآلو سیاه۱۰ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریشنبلیله خشک۱ قاشق غذاخوریلپه۴ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه آش اشکنه اراک یا او گرمه
مدت زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۹۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۲ نفر
مرحله اول: لپه را بخیسانید
برای شروع باید لپه را همراه با مقداری آب در یک کاسه بریزید و برای ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید. این کار به پخت سریعتر لپهها کمک میکند.
مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در قابلمه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دندونی
مرحله سوم: سیب زمینی را به پیاز داغ اضافه کنید
۲ عدد سیب زمینی را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه سیب زمینیها را به صورت نگینی درشت خرد کنید و در قابلمه بریزید. سیب زمینیها را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز داغ تفت دهید تا از حالت خامی خارج شوند.
مرحله چهارم: آرد را اضافه کنید
شعله گاز را کم و آرد را به قابلمه اضافه کنید. آرد را برای چند دقیقه با سایر مواد تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در این مرحله مدام مواد را هم بزنید و مراقب باشید که آرد نسوزد.
مرحله پنجم: لپه را اضافه کنید
لپه را آبکش کنید و در قابلمه بریزید. مواد را خوب ترکیب کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله ششم: گوجه، رب گوجه و ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله باید گوجه فرنگیها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. گوجه فرنگیها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در قابلمه بریزید.
مواد را کمی کنار بزنید و بعد یک قاشق رب به قابلمه اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته و خوشرنگ شود. سپس میتوانید نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه و همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم: آب را اضافه کنید
۵ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل شود. در ادامه شعله گاز را زیاد کنید تا آب بجوشد.
بعد از این که آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید آش به آرامی بپزد و جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش نارنج
مرحله هشتم: سبزی خشک و آلو را اضافه کنید
بعد از این که مواد آش پختند، میتوانید سبزی خشک و آلو سیاه را به آش اضافه کنید. بهتر است آلو سیاه را برای چند دقیقه در آب گرم بخیسانید و بعد در آش بریزید. در ادامه آش را هم بزنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا آش جا بیفتد.
مرحله نهم: تخم مرغ را اضافه کنید
حدود یک ساعت بعد از پخت میتوانید تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید. سپس آنها را در قابلمه بریزید و مدام آش را هم بزنید.
بعد از اضافه کردن تخم مرغ باید مدام آش را هم بزنید تا تخم مرغ به طور کامل با مواد آش ترکیب شود. حدود ۵ دقیقه به هم زدن ادامه دهید تا تخم مرغها به طور کامل سفت شوند.
مرحله دهم: آش را سرو کنید
زمانی که تخم مرغها پختند، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید و این آش خوشمزه را در ظرف مناسب بریزید و همراه با نان تازه سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش او گرمه
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش اشکنه اشاره شده است، با ما همراه باشید.
بعد از اضافه کردن آب به این آش باید به صورت مرتب آن را هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل شود.میتوانید آرد را در یک ماهیتابه جداگانه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و بعد آن را به آش اضافه کنید.در برخی رسپیها تخم مرغ را به صورت درسته در آش میریزند و آش را هم نمیزنند تا تخم مرغ ظاهر خود را حفظ کند.در صورت تمایل میتوانید برای تزیین این غذا یک عدد تخم مرغ را در روغن سرخ کنید و در زمان سرو، آن را روی آش قرار دهید.بعد از این که تخم مرغ را به آش اضافه کردید، به هیچ عنوان درب قابلمه را روی آن قرار ندهید تا آش شما ظاهر بدی پیدا نکند.اضافه کردن آلو سیاه به این آش اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.در زمان اضافه کردن شنبلیله خشک حتما آن را با دست پودر کنید و بعد در غذا بریزید.آش اشکنه اراک یکی از مقویترین انواع آشهای سنتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای سرد زمستان است که از بدن شما در برابر بیماریهای ویروسی و سرماخوردگی محافظت میکند.برای درست کردن این آش میتوانید از آرد سفید و آرد نخودچی استفاده کنید.پیشنهاد میشود این آش را در کنار نان سنگک یا نان بربری تازه سرو کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این آش در کنار شنبلیله خشک از مقداری تره و پیازچه خشک نیز استفاده میشود.برخی افراد برای درست کردن این آش به جای آلو از ترشی غوره استفاده میکنند.برای درست کردن این آش میتوانید از ۲ قاشق برنج نیم دانه نیز استفاده کنید. این کار به افزایش غلظت آش شما کمک زیادی میکند و بافت بهتری به آن میبخشد.به منظور خوشمزهتر شدن این آش میتوانید از ۱ قاشق غذاخوری پودر گشنیز خشک نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این آش به جای شنبلیله خشک از مقداری شوید خشک استفاده میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش اشکنه اراک و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…