جوک‌

طرز تهیه آش خمیری غش به روش سنتی؛ متفاوت و مخصوص

مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

آش خمیری غش که برخی آن را به عنوان آش خمیری یا آش غش و غلاق نیز می‌شناسند، یک نوع آش سنتی و خوشمزه است که برای درست کردن آن از خمیر مخصوصی استفاده می‌شود. روش پخت این آش در شهرهای مختلف متفاوت است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش خمیری غش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش ابتدا باید خمیر را با ترکیب آب، نمک و آرد آماده کنید. سپس آن را به صورت مکعبی خرد کنید و در آب بپزید. پیاز را همراه با گوشت، رب، سیر و چاشنی‌های مختلف در روغن سرخ کنید.

بعد از این که خمیرها پختند، صبر کنید تا خنک شوند و بعد مقداری ماست به قابلمه اضافه کنید. سپس دوباره قابلمه را روی حرارت بگذارید و بعد مواد گوشتی را نیز اضافه کنید تا آش شما آماده شود.

در صورت تمایل می‌توانید از مقداری سیب زمینی خرد شده نیز در این آش استفاده کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش خمیری غش گلستان برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمماست سفت۲ تا ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۱ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریسیر۱ تا ۲ حبهروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآردنیم کیلوگرمنعنا داغ به مقدار لازمپیاز داغبه مقدار لازم

مرحله اول: خمیر را آماده کنید

برای شروع باید آرد، نمک و آب را در یک کاسه بریزید و خوب با هم ترکیب کنید تا خمیری لطیف ایجاد شود.

بهتر است آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید و بعد با دست ورز دهید تا خمیر یکدست شود و به دست نچسبد.

مرحله دوم: خمیر را استراحت دهید

خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید و بعد در یک کاسه بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید.

سپس آن را به مدت ۲ ساعت در فضای آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش تره کوهی

مرحله سوم: خمیر را برش دهید

بعد از آماده شدن خمیر باید روی سطح کار مقداری آرد بریزید و خمیر را پهن کنید.

در ادامه با یک وردنه خمیر را صاف کنید و سپس با یک چاقوی تیز آن را به صورت مربع‌های کوچک برش دهید و در سینی بچینید.

مرحله چهارم: خمیر را بپزید

یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد. در ادامه کمی نمک و روغن به آن اضافه کنید.

سپس خمیرهای مربعی خرد شده را در آب جوش بیندازید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند.

زیاد بودن شعله گاز موجب خراب شدن خمیر و ته گرفتن آن می‌شود.

مرحله پنجم: پیاز داغ را آماده کنید

در این فرصت پیاز را بشویید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله ششم: سیر و زردچوبه را اضافه کنید

بعد از این که پیازها طلایی شدند، می‌توانید سیرها را به صورت ریز رنده کنید و در ماهیتابه بریزید و همراه با زردچوبه تفت دهید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله هفتم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید

بعد از یک دقیقه می‌توانید گوشت چرخ کرده را در ماهیتابه بریزید و همراه با سیر و پیاز در روغن سرخ کنید.

مرحله هشتم: رب گوجه و ادویه‌ها را اضافه کنید

زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، می‌توانید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. برای چند دقیقه رب را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

در ادامه مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید. چند دقیقه بعد می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله نهم: ماست را به خمیر اضافه کنید

بعد از اینکه خمیرها به خوبی پختند، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید تکه‌های خمیر کاملا خنک شوند.

در این فاصله ماست را با کمی آب رقیق کنید تا بافت آن نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق باشد.

سپس ماست رقیق شده را به ظرف خمیر اضافه کنید و قابلمه را مجدد روی حرارت قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش سیرابی خانگی

مرحله دهم: آش را آماده کنید

اجازه دهید خمیر و ماست به خوبی داغ شوند و بعد مواد گوشتی را به قابلمه اضافه کنید.

حدود نیم ساعت دیگر آش را روی حرارت قرار دهید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

آش خمیری غش شما آماده است و می‌توانید آن را میل کنید.

آش خمیری غش با سیب زمینی

برای پخت این آش با سیب زمینی باید از ترکیب ماست، سیب زمینی، سیر، خمیر و مقداری روغن استفاده کنید. برای شروع سیب زمینی‌ها را به صورت نگینی خرد و در روغن سرخ کنید. سپس سیر خرد شده و رب گوجه را به آن اضافه کنید و خوب مواد را تفت دهید.

خمیر را به روش قبل آماده و به صورت مکعبی خرد کنید. در ادامه خمیر را با آب بپزید و بعد از این که پخت، ترکیب سیب زمینی مزه دار شده را اضافه کنید. بعد از این که آش آماده شد آن را در ظرف مورد نظر بکشید و بعد ماست را روی آش بریزید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش خمیری غش

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش خمیری غش

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش خمیری غش اشاره شده است، با ما همراه باشید.

بعد از آماده شدن این آش می‌توانید آن را با نعنا داغ تزیین و سپس میل کنید.آش خمیری غش یا غلاق بافت غلیظی دارد و نباید آبکی باشد، بنابراین اجازه دهید این آش با حرارت ملایم و آرامی بپزد و جا بیفتد.خمیر این آش نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم باشد.سعی کنید همه تکه‌های خمیر را به یک اندازه و با یک ضخامت خرد کنید تا آش شما ظاهر بهتر پیدا کند و همه خمیرها به صورت یکدست بپزند.برای درست کردن این آش خمیری مخصوص گلستان می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری سبزی خشک یا تازه نیز استفاده کنید.بهتر است این آش را در قابلمه مسی آماده کنید تا خوشمزه‌تر شود.در صورت تمایل می‌توانید برای درست کردن این آش خمیری خوشمزه از هر چاشنی که دوست دارید استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش خمیری غش و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!