طرز تهیه آش سنگ سیر به روش کردی+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
3 ساعت
آش سنگ سیر یا آش سنگه سیر از غذاهای محلی مهاباد و از خوشمزهترین آشهای سنتی کردی است که برای درست کردن آن معمولا از گوشت قلقلی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه آش سنگ سیر به روش کردی و همه فوتوفن های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این آش خوشمزه ابتدا باید پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده و ادویههای مختلف ترکیب کنید و به صورت کوفته قلقلی آماده کنید. پیاز و سیر را سرخ کنید و بعد عدس و برنج را همراه با آب گوشت به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و تا همه مواد به خوبی بپزند.
در ادامه کشک رقیق شده را به آش اضافه کنید. کوفته قلقلیها را همراه با پیاز داغ در روغن سرخ کنید. بعد از این که آش آماده شد، آن را همراه با کوفته قلقلیها سرو کنید.
رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش سنگ سیر کردی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمپیاز۳ عددسیر۵ حبهعدس۱ لیوان فرانسوی دستهداربرنج نیم دانه۱ لیوان فرانسوی دستهدارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآب گوشت۱ لیوان فرانسوی دستهدارروغنبه مقدار لازم
مرحله اول: گوشت، پیاز و ادویهها را ترکیب کنید
برای شروع باید یک عدد پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست رنده کنید.
آب اضافه پیاز را بگیرید و بعد گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
یک دستکش به دست کنید و مایه گوشت را برای چند دقیقه ورز دهید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله دوم: گوشت را در یخچال بگذارید
بعد از این که مایه گوشتی را برای چند دقیقه ورز دادید، باید روی ظرف را با کیسه پلاستیکی یا سلفون بپوشانید و آن را برای حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
این کار به انسجام بیشتر مایه گوشت کمک میکند و مانع وا رفتن کوفته قلقلیها در زمان سرخ کردن میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش یارمه خانگی
مرحله سوم: پیاز داغ را آماده کنید
یک عدد پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
در ادامه پیاز را در قابلمه بریزید و خوب سرخ کنید تا طلایی شود.
مرحله چهارم: سیر و ادویهها را به پیاز داغ اضافه کنید
سیرها را به صورت ریز خرد یا رنده کنید و در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه با پیازها تفت دهید. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: عدس، برنج و آب گوشت را با ترکیب پیاز داغ مخلوط کنید
در این مرحله باید عدس را در قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید و بعد از چند ثانیه آب گوشت را اضافه کنید.
برنج را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجاره دهید برنج و عدس به طور کامل بپزند.
مرحله ششم: کشک را به آش اضافه کنید
حدود نیم ساعت صبر کنید تا عدس و برنج بپزند و آب اضافه غذا کمی تبخیر شود.
در ادامه کشک را با کمی آب رقیق کنید و در قابلمه بریزید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دنگو بختیاری
مرحله هفتم: پیاز و کوفته قلقلیها را سرخ کنید
یک عدد پیاز باقی مانده را به صورت خلالی نازک خرد کنید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
پیازها را در روغن سرخ کنید و زمانی که طلایی شدند، مقداری زردچوبه و فلفل به آنها اضافه کنید.
در این مرحله باید مایه گوشت را به صورت کوفتههای کوچک آماده کنید و در ماهیتابه بیندازید و همراه با پیاز داغ سرخ کنید.
مرحله هشتم: آش را سرو کنید
اجازه دهید آش جا بیفتد و غلیظ شود، سپس شعله گاز را خاموش کنید.
در ادامه آش را در ظرف مناسب بریزید و کوفته قلقلیها را روی آن قرار دهید.
مقداری کشک رقیق شده روی آش بریزید و از طعم این آش خوشمزه با نان لذت ببرید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش سنگ سیر
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش سنگ سیر به روش کردی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این آش میتوانید به جای آب گوشت از مقداری آب مرغ یا عصاره گوشت نیز استفاده کنید.آش سنگ سیر کردی با کشک فراوان درست میشود و از همین رو رنگ این آش کمی روشن و متمایل به سفید است.برای پخت سریعتر عدس، میتوانید آن را برای یک ساعت در آب بخیسانید.در صورتی که بافت آش شما سفت به نظر میرسد، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.برای پخت این آش میتوانید پیاز داغ و کوفته قلقلیها را جداگانه سرخ کنید و روی آش بریزید.برای تزیین این آش میتوانید از مقداری نعنا داغ نیز استفاده کنید.این آش باید با پیاز داغ فراوان پخته شود. هر چقدر از پیاز داغ بیشتری در این آش استفاده کنید، مزه آن بهتر میشود.بهتر است کوفته قلقلیها را به اندازه گردو آماده کنید.آش سنگ سیر باید کمی غلیظ سرو شود. بنابراین اجازه دهید آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.سیر یکی از اصلیترین چاشنیهای این آش است و به هیچ عنوان نباید آن را حذف کنید.اگر کشکی که برای مزه دار کردن آش استفاده میکنید، شور است، بهتر است نمک را در انتهای پخت به آش اضافه کنید تا آش شما شور نشود.برای این که آش شما خوشمزهتر شود، بهتر است از کشک محلی و ترش استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این آش از مقداری سینه و ران بوقلمون نیز استفاده میشود. در این روش باید گوشت بوقلمون را بپزید و بعد ریش ریش کنید و در آش بریزید.برای درست کردن این آش میتوانید به جای عدس از مقداری ماش یا لپه نیز استفاده کنید.برای خوشمزهتر شدن این آش میتوانید پیاز را به جای روغن در مقداری کره محلی تفت دهید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه آش سنگ سیر به روش کردی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…