جوک‌

طرز تهیه ایشلی کوکه مغزدار با بافتی دلپذیر؛ نان سنتی تبریز

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

1 ساعت

ایشلی کوکه مغزدار یک نوع نان سنتی و مغزدار تبریزی است که به خاطر بافت نرم و مزه دلپذیری که دارد بسیار محبوب است. برای درست کردن این نان خوشمزه از پودر خمیر مایه استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ایشلی کوکه مغزدار و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این نان سنتی تبریز آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این کوکه تبریزی باید خمیر مایه را با آب و شیر ولرم و شکر ترکیب کنید. صبر کنید خمیر مایه پف کند و بعد سفیده تخم مرغ را همراه با شیر، ماست، نمک، روغن و آرد را به آن اضافه کنید.

خمیر را ورز دهید تا یکدست شود و بعد یک ساعت به خمیر استراحت دهید. برای درست کردن مواد میانی باید آرد را تفت دهید و بعد کره، قند، زعفران، زردچوبه و زنجبیل را اضافه کنید.

حالا مقداری از خمیر را بردارید و یک قاشق از مواد میانی را روی آن بریزید. خمیر را ببندید و پهن کنید. همه نان‌ها را به همین روش آماده کنید. بعد از رومال کردن خمیرها آن‌ها را در فر بگذارید تا آماده شوند.

رسپی این نان سنتی خوشمزه را با جزئیان کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ایشلی کوکه مغزدار برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآب ولرم۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارشیر ولرم۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارروغن مایع۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارپودر خمیر مایه۱ قاشق مرباخوریپودر زنجبیل۱ قاشق مرباخوریماست هم دمای محیط۲ قاشق غذاخوریشکر۱ قاشق غذاخورینمک۱ قاشق چای‌خوریآرد۳۷۰ گرمتخم مرغ هم دمای محیط۱ عددکنجد (برای تزیین)به مقدار لازم

مواد لازم برای مواد میانی ایشلی کوکه مغزدار

مواد لازممقدار مورد نیازآرد۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارکره۱۰۰ گرمپودر زنجبیل۱ قاشق مرباخوریزردچوبه۱/۲ قاشق چای‌خوریزعفران۲ قاشق مرباخوریپودر قند۲ قاشق مرباخوری

مرحله اول: خمیر مایه را با آب و شکر ترکیب کنید

برای شروع باید خمیر مایه را با یک لیوان آب ولرم و مقداری شکر ترکیب کنید و بعد روی لیوان را بپوشانید.

حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه پف کند و به اصطلاح عمل بیاید. در این مرحله دمای آب باید بین ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

مرحله دوم: خمیر نان را آماده کنید

زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید و زرده را برای رومال کردن نان کنار بگذارید.

حالا سفیده تخم مرغ را همراه با شیر، ماست، نمک و روغن در یک ظرف بریزید و بعد خمیر مایه پف کرده را به آن اضافه کنید.

حالا می‌توانید آرد را در چند مرحله اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر شما آماده شود.

مقدار آرد باید به اندازه‌ای باشد که خمیر وسط کاسه جمع شود.

مرحله سوم: خمیر را ورز دهید

بعد از آماده شدن خمیر باید آن را به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید تا حالت چسبندگی آن از بین برود و بافت یکدستی پیدا کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان شیرین با طعم بهار نارنج

مرحله چهارم: به خمیر استراحت دهید

کف یک کاسه را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. حالا روی ظرف را با سلفون بپوشانید و یک پارچه روی آن بیندازید.

ظرف را در آشپزخانه قرار دهید تا خمیر استراحت کند و حجم آن ۲ برابر شود. سپس به سراغ درست کردن مواد میانی نان بروید.

مرحله پنجم: مواد میانی را آماده کنید

یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد آرد را به آن اضافه کنید.

برای ۱۰ دقیقه آرد را تفت دهید و در این مدت مدام آن را هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

در ادامه کره را اضافه کنید. بعد از ترکیب شدن آرد با کره، می‌توانید پودر قند، زعفران، زردچوبه و زنجبیل را اضافه کنید.

زمانی که همه مواد با هم ترکیب شدند، شعله گاز را خاموش کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله ششم: مواد میانی را داخل خمیر قرار دهید

خمیر نان را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و آن را به چانه‌های ۸۰ گرمی تقسیم کنید.

هر چانه را کف دست پهن کنید و مقداری از مواد میانی را که حالا خنک شده‌اند، داخل خمیر بگذارید. در ادامه خمیر را ببندید و پهن کنید.

برای زیباتر شدن این نان می‌توانید با ته ماسوره، قالب‌های فلزی گرد یا هر چیزی که دوست دارید، روی خمیر طرح بیندازید.

مرحله هفتم: دوباره به خمیر استراحت دهید

همه خمیرها را به همین شکل آماده کنید و مواد میانی را داخل آن‌ها بریزید.

در ادامه روی خمیرها را با یک پارچه بپوشانید و حدود ۲۰ دقیقه دیگر به آن‌ها استراحت دهید تا حجم خمیرها بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان عربی

مرحله هشتم: فر و سینی فر را آماده کنید

زرده تخم مرغ را با چنگال بزنید و با برس روی خمیر بمالید. در ادامه مقداری کنجد روی نان‌ها بپاشید.

فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا داغ شود.

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و با روغن روی کاغذ را کمی چرب کنید.

مرحله نهم: ایشلی کوکه مغزدار را بپزید

خمیرهای آماده شده را در سینی بچینید و بعد از این که فر داغ شد، سینی را برای ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا نان شما آماده شود.

در ادامه این نان خوشمزه را از فر خارج کنید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ایشلی کوکه مغزدار

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ایشلی کوکه مغزدار

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت ایشلی کوکه مغزدار اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در صورت تمایل می‌توانید به جای زردچوبه، از مقداری زعفران دم کرده برای مواد میانی این نان سنتی تبریز با خمیر مایه استفاده کنید.برای این که طرح روی نان‌ها بعد از پخت از بین نرود، حتما طرح را با کمی فشار ایجاد کنید.برای جلوگیری از خشک شدن این نان در فر، می‌توانید یک کاسه آب داخل فر بگذارید.در طرز تهیه ایشلی کوکه مغزدار در فر برقی و توستر باید دما را ۲۰ درجه کمتر در نظر بگیرید.قبل از آماده کردن این خمیر باید همه مواد را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما شوند.برای درست کردن این خمیر می‌توانید به جای سفیده تخم مرغ از تخم مرغ کامل نیز استفاده کنید.برای رومال کردن ایشلی کوکه مغزدار می‌توانید به جای زرده تخم مرغ از تخم مرغ کامل استفاده کنید.از اضافه کردن آرد به مقدار زیاد به خمیر این نان اجتناب کنید. این کار موجب سفت شدن بافت نان می‌شود.برای این که بافت نان شما لطیف‌تر شود، بهتر است آرد را چند بار الک کنید.برای استراحت دادن خمیر باید روی آن را با پلاستیک بپوشانید تا خمیر خشک نشود.در صورتی که مواد میانی خمیر اضافه بود، می‌توانید آن را در ظرف در بسته بریزید و در فریزر بگذارید.برای درست کردن این نان باید از خمیر مایه تازه و باکیفیت استفاده کنید.در صورتی که بعد از ترکیب کردن خمیر مایه با آب و شیر گرم، خمیر مایه پف نکرد، یعنی خراب شده و دیگر قابل استفاده نیست.برای طرح انداختن روی این نان می‌توانید از کاترهای گرد کوچک یا حتی درب نوشابه یا آب معدنی استفاده کنید.برای پخت این نان باید از ماست سفت و بدون آب استفاده کنید.ورز دادن خمیر این نان نقش مهمی بر کیفیت نهایی آن دارد. بنابراین حتما خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید.در صورت تمایل می‌توانید برای مواد میانی این نان به جای کره از روغن حیوانی نیز استفاده کنید.برای رومال کردن این کلوچه خوشمزه به روش تبریزی می‌توانید از مقداری زرده تخم مرغ، ماست، کره و زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.بعد از آماده شدن این نان صبر کنید تا کاملا خنک شود، سپس آن را با نایلون بپوشانید تا خشک نشود.برای درست کردن خمیر این نان می‌توانید به جای روغن معمولی از روغن حیوانی نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ایشلی کوکه مغزدار و همه فوت‌وفن های درست کردن این نان سنتی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این نان را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!