طرز تهیه بستنی شاتوت خانگی+ نکات کلیدی
مناسب برای
2-3 نفر
زمان آمادهسازی
4-5 ساعت
بستنی یکی از تنقلات بسیار محبوب و پرطرفدار به خصوص در فصلهای گرم است. بستنیهای خانگی به روشهای مختلفی آماده میشوند. اگر به دنبال دسری با طعم متفاوت و منحصر به فرد هستید بستنی شاهتوت انتخاب بسیار مناسبی برای شما است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه بستنی شاتوت را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی بستنی شاتوت، ابتدا شاه توتها را بشویید و فریز کنید. شیر را با وانیل و شیرینکننده مخلوط کنید و در قالب یخ منجمد کنید.
سپس شاهتوت و شیر یخزده را در میکسر بریزید و تا رسیدن به بافت خامهای میکس کنید. بستنی را در ظرف سرو بریزید و با شاهتوت تازه یا نعناع تزیین و بلافاصله نوش جان کنید.
رسپی این بستنی خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای بستنی شاتوت برای 3 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازشاهتوت2 پیمانهشیر پرچرب2 پیمانهوانیل1/2 قاشق چایخوریعسل یا شکربه مقدار دلخواه (در صورت نیاز)شکلات خرد شده، برگ نعناع، یا شاهتوت تازه (برای تزیین)اختیاری
مرحله اول: شاهتوتها را آماده کنید
شاهتوتها را در آب سرد بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافیشان کمی گرفته شود.
سپس آنها را در ظرف دربدار یا زیپ کیپ بریزید و چند ساعت داخل فریزر قرار دهید تا کاملاً یخ بزنند.
یخزدگی کامل شاهتوتها باعث میشود بستنی بافتی سفتتر و منسجمتر داشته باشد.
مرحله دوم: شیر و وانیل را آماده کنید
شیر را در ظرف مناسبی بریزید و با وانیل و در صورت نیاز کمی عسل یا شکر مخلوط کنید.
سپس ترکیب را در قالب یخ بریزید و در فریزر بگذارید تا کاملاً منجمد شود.
این ترفند کمک میکند بستنی در زمان میکس کردن بافت خامهای و نرم و لطیفی به خود بگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی چوبی پنیری با توت سفید یا سیاه
مرحله سوم: همه مواد را با هم ترکیب کنید
بعد از اینکه شیر و شاهتوت یخ زدند، هر دو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید. شروع به میکس کردن کنید تا به بافتی یکنواخت، نرم و خامهای برسید.
در این مرحله اگر دستگاه سخت کار میکند، میتوانید کمی شیر سرد اضافه کنید تا روانتر ترکیب شود.
مرحله چهارم: بستنی را سرو کنید
با کمک اسکوپ زن از بستنی جدا کنید و آن را در ظرف دلخواه بریزید.
با چند عدد شاهتوت تازه، برگ نعناع یا شکلات رندهشده بستنی را به دلخواه تزیین کنید.
برای جذابیت بیشتر بستنی میتوانید با اسپری خامه چند شکوفه خامهای در کنار اسکوپهای بستنی پایپ کنید.
این بستنی را بلافاصله سرو کنید تا بافت خامهای و خنک آن حفظ شود.
بستنی شاهتوت با خامه و شیر عسلی
اگر ترجیح میدهید بستنیتان حالت کرمیتر و غلیظتری داشته باشد، میتوانید از خامه و شیر عسلی استفاده کنید. برای آماده سازی بستنی با این روش باید شاهتوتها را بشویید و همراه با کمی شکر و چند قطره آبلیمو روی حرارت ملایم بپزید تا تبدیل به سس غلیظ شوند.
سپس آن را کنار بگذارید تا خنک شود. در کاسهای جداگانه، خامه پرچرب (حداقل ۳۵٪) و شیر عسلی را با همزن بزنید تا فرم بگیرد و حجیم شود.
سس شاهتوت سرد شده را آرام به خامه اضافه کنید، ترکیب را در قالب بریزید و در فریزر بگذارید. هر ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بستنی را هم بزنید تا از تشکیل کریستالهای یخی جلوگیری شود. بعد از حدود ۵-۶ ساعت آماده مصرف است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی ملون
نکات و فوتوفن های طرز تهیه بستنی شاتوت خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم بستنی شاتوت خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
حتماً از شاهتوتهای رسیده استفاده کنید تا بستنی طعم شیرینتری داشته باشد. شاهتوتهای نیمرس یا ترش ممکن است طعم بستنی را بیش از اندازه ترش کنند.برای روکش کردن بستنی تمشک چوبی با شکلات باید بستنی را بعد از شکل دادن، سریع در شکلات ذوبشده فرو ببرید تا لایهای شکلاتی دور آن بسته شود.برای تزیین این بستنی از شکلات سفید بن ماری شده استفاده کنید، شکلات سفید مکمل فوقالعادهای برای طعم ترش و شیرین شاهتوت است.اگر دنبال بافتی خامهایتر هستید، میتوانید از یک عدد موز یخزده هم استفاده کنید.بستنی شاهتوت را میتوان با میوههای دیگری مثل توتفرنگی، گیلاس، زردآلو، زغالاخته، تمشک، آلبالو یا بلوبری ترکیب کرد.برای یک دسر سالم و خاص، روی بستنی دانههای چیا بپاشید، این دانهها بافت جالبی به بستنی میدهند.بستنی را بلافاصله پس از آمادهشدن سرو کنید تا بافت ایدهآلش حفظ شود.پس از آماده سازی مایه بستنی با افزودن خردههای بیسکویت ساقه طلایی یا کوکی شکلاتی، بافت کرانچی و طعمی خاص به بستنی دهید. ریختن مغز پسته یا بادام خلالی روی بستنی موجب جذابتر شدن و مجلسیتر شدن بستنی شما میشود.برای جذابیت بیشتر میتوانید بستنی را در نان قیفی یا وافل بستنی، سرو کنید.برای جذابتر شدن بافت بستنی میتوانید ۱ تا ۲ قاشق پنیر ماسکارپونه به مایه بستنی اضافه و به خوبی با آن ترکیب کنید.افزودن این پنیر، طعمی شبیه چیزکیک و بافتی بسیار لطیف و کرمی در بستنی ایجاد میکند.اگر قالب بستنی چوبی یا قالب پاپسیکل دارید، ترکیب را در آن بریزید تا نسخه بستنی چوبی میوهای داشته باشید.برای طعمی تازهتر میتوانید مقدار کمی پوست لیمو رندهشده یا چند برگ نعناع هنگام میکس به ترکیب اضافه کنید.افراد گیاهخوار میتوانند به جای شیر پرچرب از شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کنند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این بستنی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه بستنی شاتوت خانگی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.