طرز تهیه بورک مرغ و قارچ با خمیر یوفکا؛ غذای لذیذ ترکیهای
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
بورک مرغ و قارچ یک نوع غذای خوشمزه در کشور ترکیه است که برای درست کردن آن از خمیر یوفکا استفاده میشود. این غذا طعم فوقالعاده و ظاهر جذابی دارد و یک انتخاب بینظیر برای پذیرایی از مهمانها نیز محسوب میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه بورک مرغ و قارچ به ۴ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این غذا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این بورک ترکی ابتدا باید پیاز را با مرغ، فلفل دلمهای، قارچ خرد شده و ادویه سرخ کنید. مواد میانی را داخل خمیر یوفکا قرار دهید و بعد خمیر را بپیچید. در ادامه بورکها را در روغن داغ سرخ کنید تا آماده شوند.
میتوانید این بورکها را در فر نیز آماده کنید. در صورت تمایل میتوانید به جای خمیر یوفکا از نان لواش نیز استفاده یا این بورکها را به صورت سوخاری نیز آماده کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای بورک مرغ و قارچ بدون فر برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازخمیر یوفکا۱۰ عددسینه مرغ۲۰۰ گرمقارچ۴ عدد درشتفلفل دلمهای۱/۲ یک فلفلپیاز۱ عدد متوسطسس کچاپ ۱/۲ قاشق غذاخوریسس خردل۱/۲ قاشق غذاخوریپنیر پیتزا۱۰۰ گرمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآویشنبه مقدار لازم
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
برای شروع باید پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی ریز خرد کنید.
مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیاز را در روغن سرخ کنید تا سبک شود.
مرحله دوم: مرغ و ادویهها را اضافه کنید
سینه مرغ را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در ماهیتابه بریزید و خوب هم بزنید.
اجازه دهید مرغ با پیاز سرخ شود و بعد مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن به آن اضافه کنید.
همه مواد را با هم ترکیب کنید و تفت دهید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ
مرحله سوم: قارچ و فلفل دلمه را به ماهیتابه اضافه کنید
قارچها را بشویید و خوب آبکشی کنید. سپس آنها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. در ادامه فلفل دلمهای را بشویید و به صورت ریز خرد کنید.
حالا قارچ و فلفل دلمهای خرد شده را در ماهیتابه بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب اضافه قارچها کشیده شود. در ادامه دوباره حرارت را کم کنید.
مرحله چهارم: سس خردل و سس کچاپ را اضافه کنید
بعد از این که آب اضافه قارچها تبخیر شد، میتوانید سس خردل و سس کچاپ را به مواد بورک اضافه کنید.
همه مواد را برای چند دقیقه دیگر تفت دهید و بعد شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید که مواد خنک شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: مواد میانی را داخل خمیر یوفکا بریزید
خمیر یوفکا را روی سطح کار قرار دهید و بعد مقداری از مواد میانی را که حالا خنک شدهاند، روی خمیر بریزید.
کمی پنیر پیتزا اضافه کنید و بعد خمیر را رول کنید. انتهای خمیر را با کمی آب خیس کنید تا خمیر باز نشود.
در ادامه اطراف خمیر را با دست فشار دهید تا مواد و پنیر از اطراف آن خارج نشوند. همه بورکها را به همین شکل آماده کنید.
مرحله ششم: بورکها را در روغن سرخ کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. روغن باید به اندازهای باشد که بورکها کاملا در آن شناور شوند.
در ادامه بورکها را داخل روغن داغ قرار دهید و صبر کنید تا طلایی شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورک مرغ و اسفناج
مرحله هفتم: بورکها را سرو کنید
بعد از این که بورکها به طور کامل سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافهشان خارج شود.
در ادامه بورکها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و از طعم آن در کنار سس مورد علاقهتان لذت ببرید.
بورک مرغ و قارچ در فر
برای درست کردن بورک مرغ در فر باید بورکها به روشی که گفته شد آماده کنید و در سینی فر یا قالب مناسب بچینید. در یک کاسه تخم مرغ را با روغن، ماست و کمی ادویه ترکیب کنید و با برس آن را روی بورکها بمالید.
مقداری کنجد روی بورکها بپاشید و بعد سینی را برای ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه در فر قرار دهید. در ۵ دقیقه نهایی گریل یا حرارت بالای فر را روشن کنید تا بورکها طلایی شوند.
بورک مرغ با نان لواش
برای درست کردن بورک مرغ و قارچ میتوانید به جای نان یوفکا از نان لواش نازک نیز استفاده کنید. در این روش باید نان لواش را به صورت مربعی برش دهید و بعد مواد میانی را داخل نان بریزید و خوب بپیچید. در ادامه بورک ها را در روغن سرخ کنید یا در فر بپزید تا آماده شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورک گوشت با خمیر یوفکا
بورک مرغ و قارچ سوخاری
در این روش باید بعد از پیچیدن بورکها، آنها را در تخم مرغ زده شده بزنید و بعد در پودر سوخاری بغلتانید. در ادامه بورکها را در روغن داغ سرخ کنید تا سوخاری شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه بورک مرغ و قارچ
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن بورک مرغ و قارچ اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این بورک میتوانید از مقداری ذرت و پیازچه خرد شده نیز استفاده کنید.در زمان درست کردن بورکها باید خمیر یوفکا را لای پارچه قرار دهید تا خشک نشود.قبل از قرار دادن بورک مرغ و قارچ در فر، حتما کف قالب را با روغن چرب کنید.برای درست کردن بورک مرغ و قارچ رژیمی بهتر است مواد را با کمی روغن زیتون تفت دهید و بعد بورکها را در فر آماده کنید.میتوانید این بورکهای خوشمزه را با هر نوع سسی که دوست دارید سرو کنید.برای مزه دار کردن مواد میانی این بورک میتوانید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری رب گوجه فرنگی به مواد میانی این بورک اضافه کنید.میتوانید بورک مرغ و قارچ با نان لواش را به صورت مثلثی و مثل سمبوسه نیز آماده کنید.برای درست کردن این بورک میتوانید به جای پنیر پیتزا از مقداری پنیر خامهای یا هر نوع پنیر دیگری که دوست دارید نیز استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه بورک مرغ و قارچ و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این بورک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…