جوک‌

طرز تهیه ترشی باقلا سبز+ نکات کپک نزدن

مناسب برای

2 تا 3 شیشه متوسط

زمان آماده‌سازی

45 دقیقه

زمان پخت

5 دقیقه

ترشی باقلا سبز یک نوع ترشی سنتی با بافت نرم و طعم خاص است که معمولا در شمال کشور درست می‌شود. شما می‌توانید این ترشی را به روش‌های متفاوت و با مواد اولیه مختلفی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه ترشی باقلا سبز به ۴ روش متفاوت و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این ترشی آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این ترشی باید باقلا سبز را برای چند دقیقه کوتاه با مقداری آب، نمک و سرکه بجوشانید. در ادامه آبکش کنید و در آب یخ بریزید.

دانه‌های باقلا را با سیر خرد شده، سبزی معطر خرد شده، فلفل، زردچوبه، تخم گشنیز، سیاه دانه یا گلپر ترکیب کنید و در شیشه بریزید.

مخلوط آب، نمک و سرکه‌ای که حالا خنک شده را به شیشه اضافه کنید. اجازه دهید ترشی چند روز در مکانی خنک و تاریک بماند تا آماده شود.

می‌توانید این ترشی را با تمر هندی، لیمو عمانی و رب انار نیز آماده کنید. رسپی این ترشی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای ترشی باقلا سبز

مواد لازممقدار مورد نیازباقلا سبز تازه۱ کیلوگرمسیر۵ تا ۶ حبهسبزی معطر (ترخون، نعناع، شوید تازه)به مقدار لازمسرکه سفید یا سرکه انگور طبیعیحدود ۳ تا ۴ لیواننمک۲ قاشق غذاخوریفلفل سیاه یا فلفل قرمز (در صورت تمایل)به مقدار لازمزردچوبه۱ قاشق چای‌خوریتخم گشنیز، سیاه ‌دانه یا گلپر (اختیاری)به مقدار کمآبحدود ۱ تا ۲ لیوان

مرحله اول: باقلاها را آماده کنید

برای شروع باقلاها را پوست بگیرید و دانه‌های آن‌ها را جدا کنید.

اگر باقلاهایی که برای درست کردن این ترشی استفاده می‌کنید، بزرگ هستند، بهتر است آن‌ها را از وسط نصف کنید.

جدا کردن پوست سبز دور باقلاها در این ترشی اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید این ترشی را با پوست یا بدون پوست سبز دور آن آماده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی نخود فرنگی

مرحله دوم: باقلاها را بجوشانید

باقلاها را همراه با مقداری آب و کمی نمک و سرکه در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهد.

اجازه دهید باقلاها برای ۵ دقیقه بجوشند و فقط کمی نرم شوند. بعد از آن بلافاصله باقلاها را آبکش کنید و در آب یخ بریزید تا رنگ سبز خود را حفظ کنند.

سپس آن‌ها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا کاملا خشک شوند. ترکیب آب، نمک و سرکه را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا خنک شود.

مرحله سوم: سبزی‌ها و سیرها را آماده کنید

سبزی‌های معطر را پاک کنید و به خوبی بشویید، سپس آن‌ها را روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.

سیرها را پوست بگیرید و به ‌صورت حلقه‌ای یا ریز خرد کنید. ترکیب این دو طعم خاص و عطر مطبوعی به ترشی می‌دهد.

دقت کنید که برای درست کردن این ترشی باید همه مواد را به خوبی خشک و بعد خرد کنید. این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری می‌کند.

مرحله چهارم: مواد ترشی را ترکیب کنید

باقلا، سیر، سبزی معطر، نمک، زردچوبه و در صورت تمایل ادویه‌های دلخواه (مانند سیاه‌ دانه یا گلپر) را در یک کاسه بزرگ بریزید و با هم ترکیب کنید.

مواد را خوب هم بزنید تا ادویه‌ها به ‌طور یکنواخت با مواد ترشی ترکیب شوند.

در این مرحله باقلاها باید کاملا سرد شده باشند.

مرحله پنجم: مواد ترشی را در شیشه بریزید

برای درست کردن این ترشی باید چند عدد شیشه کاملا خشک و تمیز آماده کنید.

مواد ترشی را به ‌آرامی در شیشه‌ها بریزید و کمی با قاشق فشار دهید تا هوا از بین برود.

سپس شیشه را با ترکیب سرکه و آب نمکی که آماده کرده بودید و حالا خنک شده است، پر کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی کنگر

مرحله ششم: ترشی را در مکان مناسب قرار دهید

بعد از آماده شدن ترشی باید درب شیشه‌ها را محکم ببندید و آن‌ها را در جای خنک و تاریک، مانند کابینت یا انباری قرار دهید.

حدود ۱۰ تا ۱۵ روز صبر کنید تا ترشی‌ها آماده شوند. بعد از این مدت، ترشی باقلا سبز شما آماده مصرف است و می‌توانید آن را در یخچال نگهداری و بعد مصرف کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی باقلا سبز

طرز تهیه ترشی باقلا سبز به روش‌های دیگر

در این بخش به روش‌های مختلف درست کردن ترشی باقلا سبز خانگی اشاره شده است.

ترشی باقلا با تمر هندی: در این روش باید به ‌جای استفاده از سرکه، کمی تمر هندی را با آب داغ خیس کنید و بعد از صاف کردن، همراه با نمک و ادویه به باقلا اضافه کنید.ترشی باقلا و لیمو عمانی: اضافه کردن چند عدد لیمو عمانی خرد شده یا پودر شده در کنار سیر و سبزی، موجب خوشمزه‌تر شدن این ترشی می‌شود.ترشی باقلا با رب انار: در این روش باید حدود یک یا ۲ قاشق غذاخوری رب انار ترش به مخلوط ترشی اضافه کنید. این ترکیب برای سرو در کنار غذاهای گوشتی یا چلوکباب فوق‌العاده است.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی باقلا سبز

در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی باقلا سبز شمالی اشاره شده است.

قبل از آماده کردن ترشی باید صبر کنید تا باقلا، سبزی و سیر کاملا خشک شوند. رطوبت باعث کپک زدن ترشی می‌شود.قبل از آماده کردن ترشی می‌توانید شیشه‌ها و درب آن‌ها را با آب جوش بجوشانید یا با الکل ضدعفونی کنید.برای درست کردن این ترشی، مقدار سرکه باید به اندازه‌ای باشد که همه مواد ترشی کاملا در آن غوطه ور شوند. این کار از ورود هوا به ترشی و خراب شدن آن جلوگیری می‌کند.این ترشی را در جای خنک و تاریک قرار دهید. نور مستقیم آفتاب و دمای بالا باعث فاسد شدن آن می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید بعد از آماده کردن این ترشی یک لایه نازک روغن زیتون روی آن بریزید تا از ورود هوا به ترشی جلوگیری کند.برای جلوگیری از کپک زدن ترشی می‌توانید به جای سبزی تازه از مقداری سبزی خشک شده استفاده کنید.

نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی باقلا سبز

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه ترشی باقلا سبز

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن ترشی باقلا سبز اشاره شده است، با ما همراه باشید.

مدت زمان ماندگاری این ترشی در یخچال یا در مکان خشک و خنک، حدود ۶ ماه است.برای درست کردن این ترشی باید از باقلای تازه و جوان استفاده کنید. باقلای تازه نه ‌تنها طعم بهتری دارد، بلکه بافت ترشی را لطیف‌تر می‌کند.اضافه کردن مقداری تخم گشنیز آسیاب ‌شده به ترشی باقالی شمالی عطر فوق العاده‌ای به آن می‌بخشد.قبل از مصرف ترشی اجازه دهید حداقل ۲ هفته در محیط بماند تا طعم‌ها به‌ خوبی ترکیب شوند و بعد آن را در یخچال بگذارید و مصرف کنید.برای درست کردن این ترشی می‌توانید به جای سرکه‌های صنعتی از سرکه‌های طبیعی و خانگی استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن این ترشی از مقدار کمی شکر یا نبات نیز استفاده می‌شود.در صورتی که دوست دارید ترشی شما تند و تیزتر شود، می‌توانید از ۲ عدد فلفل سبز یا فلفل قرمز تند نیز در این ترشی استفاده کنید.اگر طعم سیر را دوست ندارید، می‌توانید ترشی باقالی سبز را بدون سیر نیز آماده کنید.برخی افراد این ترشی را تنها با ترکیب سرکه و نمک آماده می‌کنند، اما اگر دوست ندارید طعم ترشی بیش از حد ترش شود، بهتر است مقداری آب نیز به آن اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که مقدار آب باید کمتر از مقدار سرکه باشد، در غیر این صورت ممکن است ترشی خراب شود و کپک بزند.برای مزه دار کردن این ترشی می‌توانید از مقداری ریحان یا مرزه نیز استفاده کنید.اضافه کردن سبزیجات و چاشنی‌های مختلف به این ترشی اختیاری است و می‌توانید آن را با هر چاشنی دیگری که دوست دارید نیز آماده کنید.از پخت طولانی مدت باقلا برای درست کردن این ترشی اجتناب کنید. این کار موجب له شدن باقلا در ترشی می‌شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه ترشی باقلا سبز و همه فوت‌وفن های درست کردن این ترشی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این ترشی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!