جوک‌

طرز تهیه ترشی کلم پیچ شکم پر+ نکات و فوت‌وفن ها

یکی از ترشی‌های جذابی که علاوه بر طعم خاص و خوشمزه، ظاهری هوس‌انگیز و مجلسی دارد، ترشی کلم پیچ شکم‌پر است. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این ترشی خوشمزه و آسان را همراه نکات و فوت‌وفن آن به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن ترشی کلم پیچ شکم‌پر ابتدا برگ‌های کلم را جدا کنید و برای چند دقیقه در آب جوش بریزید. هویج رنده شده، گل کلم خرد شده، سیر خرد شده و فلفل سبز تند خرد شده را همراه نمک و سبزی خشک ترکیب کنید. مواد را وسط برگ کلم قرار دهید و بپیچید. در یک قابلمه آب، سرکه، فلفل سیاه، شکر و زردچوبه را ترکیب کنید و اجازه دهید به جوش بیاید و بعد از آن محلول را کنار بگذارید تا خنک شود. در یک شیشه تمیز و خشک برگ کلم را بچینید و روی آن را با محلول سرکه خنک شده پر کنید. درب ترشی را ببندید و آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این ترشی را با جزئیات بیشتری بخوانید.

مواد لازم ترشی کلم پیچ شکم‌پر

کلم پیچ متوسط۱ عددهویج رنده شده۱ لیوانگل کلم خرد شده۱ لیوانسیر خرد شده۶ حبهفلفل سبز تند۲ عددسبزی خشک (نعناع و آویشن)۱ قاشق غذاخوریسرکه سفید۲ پیمانهنمکبه میزان لازمشکر۱ قاشق غذاخوریآب۲ پیمانهزردچوبه½ قاشق چای‌خوریدانه فلفل سیاه۱ قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

 مراحل طرز تهیه ترشی کلم پیچ شکم‌پر

مدت زمان آماده سازی: ۳۰ تا ۴۰ دقیقه
این مقدار مواد اولیه ۲ شیشه ۲ لیتری به شما ترشی می‌دهد.
درجه سختی: متوسط

مرحله اول: کلم پیچ را آماده کنید

ابتدا برگ‌های کلم پیچ را با دقت جدا کنید و بشویید. سپس آنها را برای ۳ تا ۵ دقیقه در آب در حال جوش بریزید تا کمی نرم شوند و بعد بلافاصله برای ۱ دقیقه در آب سرد قرار دهید. سپس آنها را آبکش کنید.

مرحله دوم: مواد را آماده کنید

هویج را بشویید و پوست بگیرید، سپس با درجه متوسط یا ریز رنده کنید.

گلم کلم را به قطعات کوچک تقسیم کنید و بشویید و بعد روی یک پارچه پهن کنید تا خشک شوند.

سیر را پوست بگیرید، سپس هر کدام را به ۳ قسمت برش بزنید.

فلفل سبز تند را به صورت ریز خرد کنید.

مرحله سوم: مواد را ترکیب کنید

در یک کاسه بزرگ، هویج رنده شده، گل کلم خرد شده، سیر خرد شده و فلفل سبز تند خرد شده را با هم مخلوط کنید. سپس سبزی خشک شده را همراه نمک به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به به صورت یکدست ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج

مرحله چهارم: برگ کلم را برش بزنید

برگ کلم را روی یک سطح صاف پهن کنید و قسمت سفت آن را جدا کنید. می‌توانید برگ‌ها را به صورت مربعی شکل هم برش بزنید تا نتیجه کار یکدست‌تر شود.

مرحله پنجم: کلم‌ها را پر کنید

برگ کلم را در کف دست خود قرار دهید و به اندازه مناسب از مواد داخل آن بریزید. سپس کلم را بپیچید به طوری که مواد از لای آن بیرون نریزد. این کار را تا زمانی که مواد تمام شود انجام دهید.

مرحله ششم: محلول ترشی را آماده کنید

یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید. سپس آب، زردچوبه، دانه‌های فلفل سیاه، شکر و سرکه را در آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. بعد از اینکه محلول جوشید قابلمه را از روی گاز بردارید و اجازه دهید کمی محلول داخل آن خنک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی مکزیکی

مرحله هفتم: مواد را در شیشه بچینید

یک شیشه تمیز و خشک انتخاب کنید. سپس برگ کلم‌های پر شده را در آن بچینید تا شیشه پر شود. بعد از آن محلول سرکه خنک شده را در شیشه بریزید تا جایی که روی برگ کلم‌ها را بپوشاند.

مرحله هشتم: ترشی را در جای خنک نگهداری کنید

درب ترشی را محکم ببندید و آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا پس از ۱۰ الی ۱۴ روز ترشی آماده مصرف شود.

نکات و فوت‌وفن درست کردن ترشی کلم پیچ شکم‌پر

برای درست کردن این ترشی تند و خوشمزه بهتر است به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود، توجه کنید.

بهتر است از کلم پیچ تازه و سالم با برگ‌های بزرگ و بدون پوسیدگی استفاده کنید.می‌توانید از سبزیجات خشک دیگری مانند جعفری، ترخون یا مرزه هم در این ترشی استفاده کنید.می‌توانید از زنجبیل یا تخم گشنیز هم برای طعم بهتر در این ترشی استفاده کنید.بهتر است نسبت سرکه و آب در این ترشی مساوی باشد، اما اگر طعم ترش‌تر می‌پسندید می‌توانید مقدار سرکه را بیشتر کنید.دقت داشته باشید که محلول سرکه پس از جوشیدن باید خنک شود و بعد به ترشی اضافه شود. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند.برگ‌های ترشی را به صورت مرتب و فشرده در شیشه قرار دهید تا در حین اضافه کردن سرکه از هم باز نشود.می‌توانید برای ماندگاری بیشتر ترشی، چند قاشق نمک به محلول سرکه اضافه کنید.حتما بعد از باز کردن درب شیشه ترشی، آن را در یخچال نگهداری کنید.می‌توانید برای داشتن ظاهر زیباتر، یک برگ تره را دور هر برگ کلم بپیچید.

در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه ترشی کلم پیچ شکم‌پر را همراه نکات و فوت‌وفن آن به شما آموزش دادیم. پیشنهاد می‌کنیم این ترشی جذاب را حتما یک بار درست کنید و از طعم آن لذت ببرید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!