جوک‌

طرز تهیه حریره پارسی؛ ناشتاشکن هخامنشی

مناسب برای

1 نفر

زمان آماده‌سازی

5 دقیقه

زمان پخت

10 دقیقه

حریره پارسی یک میان وعده یا صبحانه قدیمی ایرانی است که روش درست کردن و همچنین مزه آن شباهت زیادی به اوتمیل‌های امروزی دارد. این صبحانه متعلق به دوران هخامنشیان است و برای درست کردن آن از ترکیب حریره جو با شیر، عسل و میوه‌های خرد شده استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه حریره پارسی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این صبحانه آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این صبحانه خوشمزه باید جو پرک و شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. چند دقیقه صبر کنید تا جو دو سر پرک نرم شود و بعد شکر و عسل را به آن اضافه کنید.

زمانی که حریره به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید و حریره را در کاسه مناسب بریزید. سپس آن را با بادام، دارچین و انواع میوه‌های خشک تزیین کنید تا آماده سرو شود.

رسپی این صبحانه خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای حریره پارسی برای ۱ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازجو دو سر پرک۳ قاشق غذاخوریشیر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارپودر دارچین۱ قاشق مرباخوریبادام۵ عددشکر۱ قاشق مرباخوریعسل۱ قاشق مرباخوریمیوه‌های خشک (انجیر، قیسی، خرما و کشمش)به مقدار لازم

مرحله اول: شیر و جو دوسر را بجوشانید

برای شروع باید شیر و جو دوسر پرک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا شیر بجوشد و جو دوسر کمی نرم شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه اوتمیل هویج و گردو

مرحله دوم: حریره را آماده کنید

بعد از این که شیر داغ شد، شکر و مقداری عسل به آن اضافه کنید و حریره را هم بزنید. چند دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله سوم: حریره پارسی را سرو کنید

بعد از آماده شده حریره پارسی باید آن را در یک کاسه بریزید. سپس روی آن را با پودر دارچین فراوان، مغز بادام و میوه‌های خشک تزیین کنید و از طعم این صبحانه هخامنشی لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حریره پارسی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی پسته‌ای

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه حریره پارسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن حریره پارسی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

می‌توانید این صبحانه مقوی و خوشمزه را هم به صورت داغ و هم به صورت سرد میل کنید.برای تزیین این صبحانه می‌توانید از انواع میوه‌های دلخواه استفاده کنید.می‌توانید از این صبحانه به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی نیز استفاده کنید.برای درست کردن این حریره می‌توانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید.برای مزه دار کردن این صبحانه می‌توانید به جای میوه‌های تازه‌ از مقداری میوه خشک خرد شده نیز استفاده کنید.برای درست کردن این صبحانه مقوی و انرژی بخش می‌توانید از جو به جای جو دوسر پرک نیز استفاده کنید. مدت زمان پخت این حریره با جو بسیار طولانی‌تر است و باید جو را به قدری بپزید که کاملا نرم و یکدست شود و در ادامه سایر مواد را به آن اضافه کنید.برای مزه دار کردن این حریره معمولا از ترکیب میوه‌های تازه یا میوه‌های خشک مثل انجیر، قیسی، گلابی و همچنین انواع مغزهای مختلف استفاده می‌شود.دارچین اصلی‌ترین طعم دهنده این حریره است و از همین رو بهتر است آن را حذف نکنید.می‌توانید بنا به سلیقه خودتان مقدار شکر و عسل را کم یا زیاد کنید.به منظور طعم دار کردن این حریره می‌توانید به جای عسل از مقداری شهد یا شیره طبیعی نیز استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن این حریره تاریخی بهتر است از شیر پرچرب یا محلی استفاده کنید.برای درست کردن این اوتمیل می‌توانید به جای جو دوسر از جو پرک نیز استفاده کنید.در مورد این که حریره پارسی قدمت بیشتری دارد یا اوتمیل هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست، اما از آن جایی که در قدیم به دلیل جنگ و صلح‌های پی در پی، بسیاری از غذاها و خوراکی‌ها در کشورهای مختلف مشترک بودند، این غذا در کشورهای مختلف برای صبحانه استفاده می‌شد.برای مزه دار کردن این اوتمیل می‌توانید از مغز بادام، مغز پسته، گردو، تخمه، کنجد و هر نوع مغزیجات دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه حریره پارسی و همه فوت‌وفن های درست کردن این حریره اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این صبحانه هخامنشی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!