طرز تهیه حلوای کفگیری تبریزی خوشمزه؛ برای ماه رمضان
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
8-10 دقیقه
زمان پخت
50-60 دقیقه
حلوا یکی از دسرهای بسیار پرطرفدار و محبوب ایرانی است که به روشهای متنوعی آماده میشود. در میان طعمهای مختلف حلوا، حلوای کفگیری تبریزی یکی از پرطرفدارترین حلواهایی است که میتوانید برای مراسمهای خاص و ماه رمضان به راحتی در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه حلوای کفگیری تبریزی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این حلوا ابتدا آرد را تفت دهید، سپس کره و روغن را به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مواد کاملاً ترکیب شوند. سپس پودر هل، پودر زنجبیل و پودر بادام را اضافه و با قاشق چوبی مخلوط کنید تا عطر ادویهها آزاد شود.
کمی که دمای حلوا کم شد پودر قند الک شده و گلاب را به مواد بیفزایید. در ادامه، زعفران دم کرده غلیظ را به یکی از قسمتهای حلوا اضافه و به خوبی مخلوط کنید. در نهایت حلوا را با کفگیر از تابه جدا و در ظرف سرو بگذارید و تزیین کنید.
رسپی این حلوا خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای حلوای کفگیری تبریزی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد۲ پیمانهکره۱۰۰ گرمروغن جامد۱/۳ پیمانهپودر هل۲ قاشق غذاخوریپودر زنجبیل۱/۲ قاشق چایخوریپودر بادام۱/۲ پیمانهپودر قند۱ پیمانهزعفران دم کرده غلیظ۲ قاشق غذاخوریگلاب۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: آرد را آماده کنید
آرد سفید را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود.
تابه مناسبی را روی حرارت ملایم بگذارید و آرد را در تابه بریزید. با حرکتی منظم و یکنواخت، آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن به کلی از بین برود.
این کار تقریباً ۳۵-۴۵ دقیقه زمان میبرد. توجه داشته باشید که حرارت نباید زیاد باشد تا آرد نسوزد و طعم مطلوب خود را از دست ندهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای پسته تبریزی
مرحله دوم: کره و روغن جامد را اضافه کنید
پس از اتمام مرحله تفت دادن اولیه، تابه را از روی حرارت بردارید و مجدداً آرد را الک کنید تا از هر گونه توده یا ذرات ناخواسته جدا شوند. الک کردن مجدد آرد در این مرحله بافت حلوای شما را بسیار نرم و لطیف میکند.
آرد الک شده را مجدد به تابه برگردانید و کره و روغن جامد را به آن اضافه کنید.
تابه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام مواد را هم بزنید تا کره و روغن به خوبی جذب آرد شود. این کار موجب ایجاد قوام مناسب و طعم غنیتری در حلوا میشود.
مرحله سوم: ادویههای معطر را اضافه کنید
تابه را از روی حرارت کنار بگذارید تا دمای مواد کمی کاهش یابد. سپس پودر هل، پودر زنجبیل و پودر بادام را به محتوای درون تابه اضافه کنید.
با استفاده از قاشق چوبی، مواد را به خوبی مخلوط کنید تا ترکیب کاملاً یکدستی ایجاد شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: پودر قند و گلاب را اضافه کنید
پودر قند را الک کنید و آن را طی چند مرحله به مواد درون تابه اضافه و به خوبی ترکیب کنید. سپس گلاب را افزوده و با مواد ترکیب کنید.
در همین مرحله اگر تمایل به ایجاد دو رنگ متفاوت دارید، میتوانید حلوا را به دو قسمت تقسیم کنید.
مرحله پنجم: محلول زعفران و گلاب را اضافه کنید
برای داشتن حلوای زعفرانی مقداری محلول زعفران غلیظ به یکی از قسمتهای حلوا اضافه و به خوبی مخلوط کنید تا حلوا به رنگ و طعم زعفرانی درآید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوای هویج ارومیه
مرحله ششم: حلوا را سرو کنید
حلوای کفگیری تبریزی شما آماده سرو است. آن را با کفگیر جدا و در ظرفهای سرو بگذارید. با مقداری خلال پسته یا بادام حلوا را تزیین و سرو کنید.
این دسر به همراه چای داغ، به ویژه در ماه رمضان، تجربهای لذتبخش و متفاوت را برای شما به ارمغان میآورد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حلوای کفگیری تبریزی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت حلوای کفگیری تبریزی اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
الک کردن آرد قبل از تفت دادن، از ایجاد تودههای ناخواسته جلوگیری میکند و یکنواختی در بافت حلوا ایجاد میکند.الک کردن پودر قند قبل از افزودن به حلوا، به یکدست شدن ترکیب کمک بزرگی میکند.تفت دادن آرد روی حرارت ملایم، به از بین رفتن بوی خامی آرد کمک میکند و طعم مطلوبی را به ارمغان میآورد.اضافه کردن کره و روغن جامد در مرحله دوم، باعث ایجاد رنگ و طعم غنیتری در حلوا میشود.استفاده از زعفران دم کرده غلیظ همراه با گلاب، طعم و رنگ منحصر به فردی به حلوا میدهد.استفاده از کفگیر برای خارج کردن حلوا از تابه، از چسبیدن حلوا به دیوارههای تابه جلوگیری میکند و کار را آسان میکند.استفاده از کره به همراه روغن جامد باعث میشود که حلوا از نظر بافت نرمتر و لطیفتر شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این حلوای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه حلوای کفگیری تبریزی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.