جوک‌

طرز تهیه خاگینه سیب (آلما قیقاناخی)؛ مرحله به مرحله

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

30 دقیقه

خاگینه سیب که به عنوان آلما قیقاناخی نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین دسرهای آذربایجان است که معمولا در وعده صبحانه سرو می‌شود. این خاگینه طعم بی‌نظیری دارد و می‌توانید از آن به عنوان دسر در ماه رمضان نیز استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خاگینه سیب (آلما قیقاناخی) و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این دسر آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این خاگینه باید سیب رنده شده را با شکر، گردو و دارچین در کره تفت دهید. خمیر خاگینه را با ترکیب تخم مرغ، شکر، ماست، کره، آرد بیکینگ پودر و وانیل آماده کنید.

خمیر را به 2 قسمت تقسیم کرده و یک قسمت را کف قالب پهن کنید. مواد میانی را روی خمیر قرار دهید و بعد قسمت دوم خمیر را روی آن بگذارید.

خاگینه را در فر بپزید و بعد شربت را روی آن بریزید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد میانی برای خاگینه سیب (آلما قیقاناخی) برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسیب متوسط2 عددکره2 قاشق غذاخوریشکر4 قاشق غذاخوریگردوی خرد شده40 گرمدارچین1 قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای خمیر خاگینه سیب (آلما قیقاناخی)

مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ1 عددشکر80 گرمماست1 قاشق غذاخوریکره نرم شده60 گرمآرد سفید قنادی125 گرمبیکینگ پودر1 قاشق چای‌خوریوانیل1/4 قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای شربت خاگینه سیب

مواد لازممقدار مورد نیازشکر1 پیمانهآب1/2 پیمانهگلاب1/4 پیمانهبرش لیمو1 عددجوهر لیمونوک قاشق چای‌خوری

مرحله اول: سیب و شکر را بجوشانید

برای شروع باید سیب‌ها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست رنده کنید.

در ادامه مقداری کره در ماهیتابه یا یک قابلمه بریزید و سیب‌های رنده شده را همراه با شکر به آن اضافه کنید.

مواد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا سیب‌ها نرم شوند و شکر به طور کامل حل شود.

مرحله دوم: مواد میانی خاگینه را آماده کنید

در این مرحله باید مقداری دارچین و گردوی خرد شده به ترکیب سیب و شکر اضافه کنید.

پس از تبخیر آب اضافی، می‌توانید ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا مواد کاملا خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه تبریزی

مرحله سوم: شربت را آماده کنید

شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود و شربت به جوش آید.

سپس حرارت را کم کنید. اجازه دهید شربت به مدت 5 تا 6 دقیقه بجوشد.

در پایان گلاب برش لیمو و جوهر لیمو را اضافه کنید و پس از چند دقیقه کوتاه حرارت را خاموش کنید. شربت را کنار بگذارید تا خنک شود.

مرحله چهارم: خمیر خاگینه را آماده کنید

تخم‌مرغ، شکر و وانیل را در یک کاسه بریزید و با همزن دستی یا برقی مخلوط کنید تا کرم ‌رنگ و حجیم شوند.

سپس کره نرم شده و ماست را اضافه و با هم مخلوط کنید.

آرد و بکینگ پودر را الک و به تدریج به مواد اضافه کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

خمیر خاگینه باید بافت لطیفی داشته باشد و به دست نچسبد.

برای انسجام بیشتر خمیر، بهتر است آن را در کیسه پلاستیکی قرار دهید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.

مرحله پنجم: خاگینه را آماده کنید

قالب مورد نظرتان را چرب کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. نیمی از خمیر را در قالب پهن کنید.

مواد میانی خنک شده را روی خمیر پخش کنید و سپس نیمه دیگر خمیر را روی مواد میانی قرار دهید و سطح آن را صاف کنید.

مرحله ششم: خاگینه را در فر بپزید

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا داغ شود.

در ادامه قالب را به مدت 40 تا 45 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت سیب و دارچین

مرحله هفتم: شربت را اضافه کنید

پس از پخت خاگینه باید آن را از فر خارج کنید. بلافاصله شربت خنک شده را روی آن بریزید.

اجازه دهید خاگینه به مدت 15 تا 20 دقیقه استراحت کند تا شربت جذب شود. سپس این دسر خوشمزه را برش زده و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خاگینه سیب (آلما قیقاناخی)

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خاگینه سیب (آلما قیقاناخی)

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت خاگینه سیب (آلما قیقاناخی) اشاره شده است، با ما همراه باشید.

می‌توانید خمیر خاگینه را در قالب‌های کوچک بریزید و پس از پخت با شربت یا عسل سرو کنید.برای درست کردن این خاگینه می‌توانید به جای شکر از مقداری عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.برای درست کردن این خاگینه باید از سیب‌های شیرین و آبدار مانند سیب زرد یا گلاب استفاده کنید.تفت دادن سیب‌ها با کره و شکر باعث کاراملی شدن و افزایش عطر و طعم این دسر می‌شود.قبل از اضافه کردن مواد میانی به خمیر، حتما اجازه دهید تا مواد خنک شوند تا خاگینه بافت خمیری پیدا نکند.الک کردن آرد قبل از آماده کردن خمیر باعث هوادهی و جلوگیری از گلوله شدن در خمیر می‌شود.برای پخت یکنواخت خاگینه، از فر با دمای مناسب و قالب‌های مناسب استفاده کنید.در زمان اضافه کردن شربت به خاگینه، شربت باید خنک باشد و بلافاصله پس از خارج کردن خاگینه از فر روی آن ریخته شود تا به خوبی جذب شود.اضافه کردن گلاب به شربت خاگینه اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری زعفران دم کرده برای مزه دار کردن شربت خاگینه استفاده کنید.می‌توانید این خاگینه را در اندازه کوچک آماده و در روغن داغ سرخ کنید. در این روش باید خاگینه‌ها را در روغن شناور کنید تا به خوبی سرخ شوند.برای درست کردن خاگینه باید از ماست شیرین و بدون آب استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خاگینه سیب (آلما قیقاناخی) و همه فوت‌وفن های درست کردن این دسر اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خاگینه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!