جوک‌

طرز تهیه خلال نارنج+ نکات و فوت‌وفن ها

خلال نارنج یکی از خوش عطرترین چاشنی‌ها برای درست کردن مرصع پلو و مزه دار کردن غذاهای مختلف است. پوست نارنج عطر فوق‌العاده‌ای دارد و می‌توانید آن را به راحتی به صورت خلال آماده و خشک کنید و برای آشپزی حرفه‌ای از آن کمک بگیرید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خلال نارنج و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن خلال پوست نارنج در منزل ابتدا باید خلال‌های پوست نارنج را چند ساعت در آب سرد بریزید و آب آن‌ها را چند بار عوض کنید. در ادامه خلال‌ها را به مدت ۳ دقیقه و برای ۳ بار در آب بجوشانید و بعد آبکش کنید.

حالا می‌توانید شکر و آب را روی حرارت بجوشانید و خلال‌ها را در شهد بریزید تا شیرین شوند. روش گرفتن تلخی خلال نارنج بدون شهد به این صورت است که باید خلال‌ها را یک بار در آب بجوشانید و سپس آن‌ها را برای ۲۴ ساعت در ترکیب آب سرد، مقداری شکر و گلاب و هل بریزید تا مزه دار شوند.

برای درست کردن خلال نارنج خشک نیز می‌توانید بعد از گرفتن تلخی خلال‌ها، آن‌ها را خشک کنید. رسپی خلال نارنج را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خلال نارنج

مواد لازممقدار مورد نیازپوست نارنج۸ عددشکر۲۰۰ گرمآببه مقدار لازمآب نارنج تازه۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خلال نارنج با شهد

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسط

مرحله اول: پوست نارنج را خرد کنید

برای شروع باید پوست ۸ عدد نارنج را به دقت بشویید و بعد جدا کنید. به کمک یک چاقوی تیز، قسمت سفید داخل پوست‌ها را جدا و پوست‌ها را به صورت خلالی نازک خرد کنید.

مرحله دوم: پوست نارنج را بخیسانید

بعد از خرد کردن پوست نارنج باید خلال‌ها را در یک کاسه آب سرد بریزید و چند ساعت صبر کنید. در این مدت باید چندین بار آب را عوض کنید تا تلخی پوست نارنج‌ها تا حدی گرفته شود.

مرحله سوم: پوست نارنج را بجوشانید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، خلال‌های آبکش شده را در آب جوش بریزید. حدود ۳ دقیقه صبر کنید و بعد خلال‌ها را آبکش کنید و بلافاصله آن‌ها را در ظرف آب یخ یا آب خیلی سرد بریزید.

دوباره قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید و بعد از جوشیدن خلال‌ها را به مدت ۳ دقیقه بجوشانید. این کار را ۳ بار تکرار کنید که تلخی خلال‌های پوست نارنج به طور کامل گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خلال نارنگی

مرحله چهارم: خلال‌ها را شیرین کنید

شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید شکر در آب حل شود و برای چند دقیقه بجوشد. در ادامه خلال‌های نارنج را به شهد اضافه کنید. یک قاشق آب نارنج تازه در قابلمه بریزید و بعد از ۲ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله پنجم: خلال‌ها را آماده کنید

صبر کنید تا شهد کمی خنک شود، سپس خلال‌های نارنج را از شهد خارج کنید و در آبکش قرار دهید تا خشک شوند. در زمان آماده کردن خلال‌ها برای روی غذا می‌توانید آن‌ها را برای چند دقیقه با حرارت ملایم در کره تفت دهید و برای روی برنج استفاده کنید. می‌توانید از این خلال‌ها برای مزه دار کردن مرغ نیز استفاده کنید.

اگر قصد ندارید از خلال‌ها استفاده کنید، بهتر است بعد از گرفتن تلخی خلال‌ها، آن‌ها را در کیسه‌های زیپ دار بریزید و در فریزر قرار دهید و در زمان مصرف، خلال‌ها را با شهد شیرین کنید. با این روش ماندگاری خلال نارنج شما چند برابر بیشتر می‌شود.

خلال نارنج بدون شهد

خلال نارنج بدون شهد

برای آماده کردن خلال نارنج می‌توانید خلال‌های خرد شده را یک بار در آب بجوشانید و بعد آبکش کنید. سپس آن‌ها را در ترکیب آب سرد، مقداری شکر و گلاب بریزید و ۳ عدد هل نیز به آن اضافه کنید.

۲۴ ساعت صبر کنید تا خلال‌ها مزه دار شوند. در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا تلخی خلال نارنج به طور کامل گرفته شود. در انتها می‌توانید از این خلال‌ها استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خلال پوست پرتقال

خلال نارنج خشک

برای درست کردن خلال نارنج خشک می‌توانید پوست نارنج را خرد کنید و در آب بخیسانید. سپس به روشی که پیش‌تر گفته شد، آن را چند بار بجوشانید تا تلخی پوست نارنج گرفته شود.

حالا می‌توانید این خلال‌ها را در سینی پهن کنید و برای چند روز در معرض هوا قرار دهید تا خشک شوند. می‌توانید از این خلال‌ها برای درست کردن دمنوش یا شیرین پلو استفاده کنید.

طرز استفاده خلال نارنج خشک شده به این صورت است که باید خلال‌ها را برای چند دقیقه در آب جوش بریزید تا نرم شوند. در ادامه خلال‌ها را تفت دهید و برای روی برنج یا غذا استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خلال نارنج

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خلال نارنج

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خلال نارنج اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در زمان آماده کردن خلال نارنج برای روی غذا می‌توانید مقداری زعفران دم کرده غلیظ به آن اضافه کنید.برای درست کردن خلال پوست نارنج باید تمام قسمت‌های سفید رنگ پوست نارنج را به دقت جدا کنید تا طعم خلال‌ها تلخ نشود.به منظور خرد کردن پوست نارنج می‌توانید از یک قیچی تیز نیز استفاده کنید.برای درست کردن خلال نارنج شکری می‌توانید بعد از شیرین کردن خلال‌ها، آن‌ها را همراه با مقداری شکر در یک کیسه پلاستیکی بریزید و خوب کیسه را تکان دهید تا خلال‌ها به شکر آغشته شوند. سپس آن‌ها را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا کاملا خشک شوند.برای درست کردن خلال پوست نارنج برای قیمه نثار، شیرین پلو و مرصع پلو بهتر است خلال‌ها را کمی شیرین کنید.در طرز تهیه خلال نارنج در مرغ نیازی به شیرین کردن خلال‌ها نیست.برای جوشاندن خلال نارنج به هیچ عنوان از ظرف روی استفاده نکنید. این کار موجب از دست رفتن شفافیت خلال‌ها و بد رنگ شدن آن‌ها می‌شود. بهتر است برای درست کردن خلال نارنج و پرتقال از ظرف لعابی استفاده شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خلال نارنج و همه فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن خلال نارنج را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!