جوک‌

طرز تهیه خوراک عدس هندی (کاری عدس)+ نکات و فوت‌وفن‌ ها

خوراک عدس هندی همان دال عدس هندی است. واژه “دال” در زبان هندی به معنای عدس یا حبوبات است و به غذاهایی که با عدس و حبوبات مختلف درست می‌شوند اشاره دارد. دال عدس هندی یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین انواع خوراک عدس است که با عدس قرمز یا زرد، ادویه‌های معطر هندی و گاهی سبزیجات درست می‌شود. این غذا با طعم تند و خاص خود، طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد و معمولاً همراه با نان یا برنج سرو می‌شود. بنابراین، هر دو نام به یک غذای خوشمزه و سنتی اشاره دارند. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه خوراک عدس هندی را به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا عدس قرمز را شسته و خیس کنید. در قابلمه‌ای، پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود و سپس سیر له شده و ادویه‌هایی مثل زیره، گشنیز، زردچوبه و دارچین را اضافه کنید. پس از آزاد شدن عطر ادویه‌ها، پوره گوجه‌ فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید.

سپس عدس خیس شده و آب را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید خوراک برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد. خوراک را در ظرف سرو بریزید و با گشنیز تازه تزیین کرده و همراه با نان یا برنج میل کنید. رسپی کامل این غذای لذیذ را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خوراک عدس هندی

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۲ عددسیر۲-۳ حبهگوجه فرنگی۴ عددعدس قرمز۱ پیمانهآب۴ پیمانهروغن زیتون۱ قاشق غذاخوریزنجبیل تازه۲ قاشق غذاخوریزیره سبز۱ قاشق چای‌خوریپودر تخم گشنیز۱ قاشق چای‌خوریزردچوبه۱ قاشق چای‌خوریدارچین۱/۴ قاشق چای‌خوریفلفل ۱/۲ قاشق چای‌خورینمکبه مقدار لازمگشنیز تازهبه دلخواه

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خوراک عدس هندی

مدت زمان آماده‌سازی: ۴-۶ دقیقهمدت زمان پخت: ۲۵-۳۵ دقیقهمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده‌سازی عدس قرمز

عدس را تمیز کنید و بشویید. آن را در کاسه مناسبی بریزید و با مقداری آب بخیسانید.

مرحله دوم: آماده‌سازی پیاز و سیر

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آن را نگینی خرد کنید.

در قابلمه مناسبی که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید.

پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیاز طلایی و سبک شود.

سیر را نیز به همین ترتیب بشویید و پوست بگیرید. با کمک سیر له کن آن را پوره یا له کنید.

پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی

مرحله سوم: افزودن ادویه‌ها و زنجبیل

تکه‌های زنجبیل، زیره سبز، گشنیز، زردچوبه، دارچین، فلفل و نمک را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله چهارم: اضافه کردن گوجه‌ فرنگی

گوجه‌ فرنگی‌ها را بشویید و با کمک خردکن، میکسر یا رنده پوره کنید.

پوره گوجه را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوجه تغییر رنگ دهد.

مرحله پنجم: افزودن عدس قرمز و آب

عدس‌های خیسانده شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.

کمی هم زنید تا عدس‌ها با مواد درون قابلمه به خوبی ترکیب و طعم‌دار شوند.

آب را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد.

سپس درب قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید. خوراک را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا عدس‌ها نرم شوند و غذا به غلظت مطلوب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار

مرحله ششم: تزیین و سرو دال عدس

خوراک آماده شده را در ظرف سرو بریزید و آن را با نان یا برنج سرو کنید.

برای تزیین می‌توانید از برگ‌های گشنیز تازه استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه خوراک عدس هندی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه خوراک عدس هندی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن دال عدس هندی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

خیس کردن عدس برای ۱۵ دقیقه قبل از پخت می‌تواند به کاهش زمان پخت کمک کند.گوجه‌ فرنگی‌ها را خوب بپزید تا کاملاً نرم شوند و خوراک لعاب‌دار شود.عدس قرمز به دلیل پخت سریع و بافت لطیف، بهترین گزینه برای این غذا است.اگر خوراک بیش از حد غلیظ شد، کمی آب گرم به آن اضافه کنید.عدس را بیش از حد هم نزنید تا بافت خود را حفظ کند.خوراک را با شعله ملایم بپزید تا طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.در پایان پخت، یک قاشق چای‌خوری روغن حیوانی به خوراک اضافه کنید.چند قطره لیموترش تازه در هنگام سرو، طعمی تازه به غذا می‌دهد.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این خوراک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه دال عدس هندی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!