جوک‌

طرز تهیه خورشت بادمجان+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

90 دقیقه

خورشت بادمجان یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. برخی افراد برای درست کردن این خورشت از گوشت و برخی دیگر از مرغ استفاده می‌کنند. در برخی رسپی‌ها از لپه یا قارچ استفاده می‌شود و در برخی از آن‌ها نیازی به اضافه کردن این مواد نیست. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه خورشت بادمجان جا افتاده به ۶ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این خورشت ابتدا باید پیازها را همراه با زردچوبه، گوشت و رب گوجه در روغن سرخ کنید. بعد از چند دقیقه می‌توانید مقداری آب در قابلمه بریزید تا گوشت بپزد. بادمجان و گوجه فرنگی‌های خرد شده را سرخ کنید.

بعد از این که گوشت پخت، گوجه و بادمجان و چاشنی‌ها را به خورشت اضافه کنید تا آماده شود. برای درست کردن خورشت بادمجان بدون گوشت می‌توانید گوشت را حذف کنید. برای پخت این غذا با مرغ باید از مرغ به جای گوشت استفاده کنید.

برای پخت این غذا با قارچ می‌توانید گوشت را حذف و از تکه‌های قارچ استفاده کنید. در طرز تهیه خورشت بادمجان شیرازی باید از گوشت قلقلی به جای گوشت تکه‌ای استفاده کنید. برای درست کردن این غذا با لپه نیز باید لپه را به صورت جداگانه بپزید و به خورشت اضافه کنید.

رسپی این خورشت خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خورشت بادمجان برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان قلمی۶ عددگوشت خورشتی۲۵۰ گرمگوجه فرنگی۲ عدد متوسطرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریپیاز۲ عدد متوسطزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمآبلیمو یا آبغورهبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خورشت بادمجان با گوشت گوسفندی

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۹۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: پیازها را سرخ کنید

برای شروع باید پیازها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک و شفاف شوند.

مرحله دوم: گوشت و زردچوبه را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید. ۲ دقیقه پیازها را با زردچوبه تفت دهید و بعد تکه‌های گوشت خورشتی خرد شده را در قابلمه بریزید. برای درست کردن این خورشت بهتر است گوشت را به صورت قیمه‌ای و یک اندازه خرد کنید.

مرحله سوم: رب گوجه را اضافه کنید

گوشت را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. رب را برای ۳ تا ۴ دقیقه در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و خوشرنگ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت لبو

مرحله چهارم: گوشت را بپزید

مقداری آب در قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشت برای ۱/۵ تا ۲ ساعت با حرارت ملایم بپزد. سپس به سراغ مرحله بعد بروید.

مرحله پنجم: تلخی بادمجان‌ها را بگیرید

بادمجان‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. حالا بادمجان‌ها را از وسط و به صورت طولی به ۲ قسمت تقسیم کنید. تکه‌های بادمجان را در سینی بچینید و مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید.

حدود نیم ساعت صبر کنید و بعد بادمجان‌ها را آبکشی کنید. این کار به رفع تلخی بادمجان و همچنین کاهش جذب روغن در زمان سرخ کردن بادمجان‌ها کمک می‌کند.

مرحله ششم: بادمجان‌ها را سرخ کنید

بادمجان‌ها را با دستمال خشک کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. در ادامه بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید. بعد از این که بادمجان‌ها سرخ شدند، آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود.

مرحله هفتم: گوجه‌ها را سرخ کنید

گوجه‌ها را بشویید و آن‌ها را از وسط نصف کنید. گوجه‌های خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید و بعد از این که ۲ طرف آن‌ها سرخ شد، در ظرف قرار دهید.

مرحله هشتم: چاشنی‌ها را به خورشت اضافه کنید

بعد از این که گوشت به خوبی پخت و نرم شد، می‌توانید مقداری نمک، فلفل سیاه و زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. خورشت را کمی هم بزنید تا چاشنی‌ها با خورشت ترکیب شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کرفس تبریزی

مرحله نهم: بادمجان و گوجه را اضافه کنید

بادمجان و گوجه فرنگی‌های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن بادمجان و گوجه نباید خورشت را زیاد هم بزنید، زیر این کار موجب له شدن بادمجان‌ها و گوجه‌ها می‌شود. می‌توانید چند تکه گوجه فرنگی سرخ شده را برای تزیین خورشت کنار بگذارید.

مرحله دهم: خورشت بادمجان را آماده و سرو کنید

در این مرحله می‌توانید مقداری آبغوره یا آبلیمو به خورشت اضافه کنید تا مزه دار شود. اجازه دهید خورشت برای نیم ساعت دیگر روی حرارت بماند و روغن بیندازد و آب اضافه آن تبخیر شود.

برای درست کردن خورشت بادمجان مجلسی باید این خورشت را روی حرارت ملایم بپزید تا به خوبی جا بیفتد. بعد از این که خورشت آماده شد، می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید. خورشت را با چند گوجه فرنگی سرخ شده تزیین و در کنار برنج آبکش شده یا کته سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت بادمجان

برای درست کردن خورشت بادمجان از روش‌های مختلف و ترکیبات متفاوتی استفاده می‌شود. در ادامه این بخش به محبوب‌ترین روش‌های پخت خورشت بادمجان اشاره شده است.

طرز تهیه خورشت بادمجان با قارچ

پخت خورشت بادمجان با قارچ یک روش رایج برای درست کردن این خورشت به صورت گیاهی است که بین گیاهخواران نیز محبوبیت زیادی دارد. در این روش باید قارچ را به صورت درشت خرد کنید و همراه با پیاز در روغن سرخ کنید.

در ادامه خورشت را درست مثل روش‌ قبل آماده کنید. در این رسپی از گوشت و مرغ استفاده نمی‌شود و از همین رو خورشت شما بسیار سریع آماده می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت بادمجان با لپه

برای درست کردن خورشت بادمجان با لپه می‌توانید ۱۵۰ گرم لپه را برای ۲ ساعت در آب بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه را در یک قابلمه جداگانه همراه با یک عدد پیاز و مقداری آب بپزید.

زمانی که گوشت پخت، می‌توانید لپه را به آن اضافه کنید. بهتر است لپه را به صورت جداگانه بپزید تا خورشت بادمجان شما مزه‌ای شبیه به آبگوشت پیدا نکند.

طرز تهیه خورشت بادمجان با لپه

طرز تهیه خورشت بادمجان با مرغ

برای درست کردن این خورشت خوشمزه با گوشت مرغ و بوقلمون می‌توانید از ۲ روش استفاده کنید. در یکی از روش‌ها باید تکه‌های ران یا سینه مرغ را با پیاز سرخ کنید و اجازه دهید برای یک ساعت بپزد و بعد سایر چاشنی‌ها و ترکیبات را اضافه کنید.

در روش دوم باید سینه مرغ را درست مثل گوشت خورشتی خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید و خورشت را آماده کنید. برای درست کردن این خورشت با مرغ باید مقدار مرغ را ۲ برابر گوشت و در حدود ۸۰۰ گرم در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اناربیج گیلانی

طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت

در این روش می‌توانید بدون اضافه کردن گوشت و مرغ، این خورشت را به صورت گیاهی آماده کنید. برای درست کردن خورشت بادمجان بدون گوشت تنها باید گوشت و مرغ را حذف کنید و سایر مراحل درست کردن خورشت را مثل روش قبل انجام دهید. در این روش بهتر است از مقداری لپه نیز استفاده کنید.

طرز تهیه خورشت بادمجان بدون گوشت

خورشت بادمجان شیرازی

برای پخت خورشت بادمجان شیرازی باید به جای گوشت تکه‌ای از کوفته قلقلی استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.

کدام بادمجان برای خورشت بادمجان مناسب است؟

برای پخت این خورشت سعی کنید از بادمجان‌هایی که پوست تیره و اندازه کوچکی دارند استفاده کنید. این بادمجان‌ها معمولا خوش طعم‌تر هستند و دانه کمتری دارند. به علاوه بادمجان‌های کوچک معمولا بافت بهتری دارند و بدون له شدن نیز در خورشت باقی می‌مانند.

در زمان خرید بادمجان دقت کنید که پوست آن براق و صاف باشد و وزن آن نسبت به اندازه‌ای که دارد، سبک نباشد. بادمجان‌های سنگین‌تر معمولا آبدارتر و خوشمزه‌تر هستند.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه خورشت بادمجان

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خورشت بادمجان اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای پخت خورشت بادمجان باید قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا خورشت به آرامی بپزد و جا بیفتد. حرارت زیاد موجب سفت شدن گوشت و تبخیر سریع آب خورشت می‌شود و مزه غذا را از بین می‌برد.انتخاب گوشت مناسب تاثیر زیادی بر طعم خورشت بادمجان دارد. برای پخت این خورشت سعی کنید از گوشت تازه و نرم استفاده کنید. بهترین گوشت برای خورشت بادمجان گوشت گوسفندی یا گوساله با کمی چربی است.برای پخت این خورشت تکه‌های گوشت را به صورت یکنواخت و یک اندازه خرد کنید.برای این که خورشت شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید در مراحل پایانی پخت غذا مقداری پیاز داغ به آن اضافه کنید. این کار موجب شیرین و لذیذ شدن طعم خورشت بادمجان می‌شود. می‌توانید از پیاز داغ برای تزیین این غذا نیز استفاده کنید.به منظور مزه دار کردن این غذا می‌توانید به جای آبلیمو یا آبغوره از مقداری پودر لیمو عمانی استفاده کنید.خورشت بادمجان باید به صورت کم آب و غلیظ سرو شود.می‌توانید خورشت بادمجان را با برنج یا نان تازه سرو کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این غذا از مقداری سیر یا پودر سیر استفاده می‌شود.اگر به غوره تازه یا فریز شده دسترسی دارید، می‌توانید برای پخت این غذا مقداری غوره به آن اضافه کنید.برای گرفتن تلخی بادمجان‌ها می‌توانید آن‌ها را در آب نمک قرار دهید.در برخی رسپی‌ها به جای سرخ کردن گوجه فرنگی، آن را به صورت خام در خورشت می‌ریزند تا بپزد.می‌توانید برای تزیین این غذا از مقداری سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید.در زمان سرخ کردن بادمجان‌ها مراقب باشید که بیش از حد تیره نشوند، زیرا در این صورت طعم خورشت شما تلخ می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید برای پخت این غذا، بادمجان را با پوست سرخ کنید و در خورشت بریزید.برای درست کردن خورشت بادمجان رژیمی می‌توانید به جای سرخ کردن بادمجان، آن را کبابی کنید و در خورشت بریزید.اضافه کردن زعفران به این خورشت اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.از تفت دادن بیش از حد گوشت اجتناب کنید، زیرا این کار موجب سفت شدن بافت گوشت بعد از پخت می‌شود.برای لعاب‌دار شدن خورشت بادمجان باید آن را روی حرارت ملایم بپزید تا آب اضافه خورشت تبخیر شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه خورشت بادمجان و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!