طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ+ نکات و فوتوفن ها
خورش کرفس از خوشمزهترین خورشتهای ایرانی است که در محبوبترین روشهای پخت آن از نعنا و جعفری خرد شده و همچنین رب گوجه فرنگی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا به ۴ طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ و با رب گوجه فرنگی، با نعنا و جعفری، با آلو و با لوبیا اشاره شده است.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت خورش کرفس با مرغ خوشمزه و مجلسی رستورانی ابتدا باید پیاز و سیر خرد شده را در روغن تفت دهید. در ادامه تکههای مرغ را اضافه کنید و بعد چند لیوان آب به مرغها اضافه کنید تا به خوبی بپزند. کرفسها را خرد کنید و در روغن تفت دهید. زمانی که مرغها پختند کرفس و آبغوره را اضافه کنید و مقداری نمک و ادویه به خورش بزنید تا آماده شود.
برای پخت این غذا با نعنا و جعفری نیز میتوانید از مقداری نعنا و جعفری تازه خرد شده استفاده کنید. میتوانید با اضافه کردن مقداری آلو و همچنین لوبیا به این خورش نیز طعم متفاوتی به آن ببخشید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ به ۴ روش مختلف میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
خورش کرفس با مرغ و رب گوجه فرنگی
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۱۲۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطتعداد نفرات: ۴ نفر
مواد لازم خورشت کرفس با مرغ
پیاز۱ عدد بزرگکرفس۴۰۰ گرمران و سینه مرغ۴ تکهسیر۲ حبهزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریآبغوره۲ قاشق غذاخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمپاپریکا و فلفل قرمزبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ
در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ و رب گوجه فرنگی اشاره شده است.
مرحله اول: پیاز و سیر را در روغن تفت دهید
برای شروع باید پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازها را برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه سیرها را رنده کنید و برای چند دقیقه همراه با پیاز تفت دهید.
مرحله دوم: مرغ و چاشنیها را اضافه کنید
تکههای مرغ را بشویید و بعد با مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده مزه دار کنید. سپس مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید و همه قسمتهای آن را در روغن سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کرفس بدون گوشت
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی را سرخ کنید
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. رب گوجه را به روغن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ باز کند. سپس ترکیب مرغ، پیاز و سیر سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم: مرغ را بپزید
در این مرحله باید ۳ لیوان آب گرم در قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا مرغها برای نیم ساعت بپزند، سپس تا پخت کامل مرغها به سراغ مرحله بعد بروید.
مرحله پنجم: کرفسها را سرخ کنید
کرفسها را بشویید و به اندازه دلخواه خرد کنید. کمی روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. کرفسها را برای ۵ دقیقه در روغن سرخ کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله ششم: خورش را آماده کنید
زمانی که مرغها پختند، میتوانید کرفس سرخ شده را همراه با آبغوره به خورش اضافه کنید. اجازه دهید خورش کرفس شما برای نیم ساعت دیگر روی حرارت ملایم بجوشد. در صورت نیاز مقداری نمک و ادویه به غذا اضافه کنید. هر زمان که احساس کردید، آب خورش به غلظت مناسب رسیده است، میتوانید شعله گاز را خاموش کنید و خورش را در کنار برنج آبکش سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده
خورش کرفس با مرغ و لوبیا
برای پخت این خورش با مرغ و لوبیا میتوانید از مقداری لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده کنید. فراموش نکنید که قبل از پخت لوبیا، آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. سایر مراحل طبخ این خورش مثل روشهای قبل است.
خورش کرفس با مرغ و آلو
برای درست کردن خورش کرفس میتوانید از مقداری آلو نیز استفاده کنید. در این روش باید آلوها را همراه با مرغ و سایر مواد تفت دهید و سپس آب را اضافه کنید و خورش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود.
بیشتر بخوانید: راهکارهای از بین بردن تلخی خورشت کرفس
خورش کرفس با مرغ و نعنا و جعفری
برای درست کردن این خورش با نعنا و جعفری باید از ۲ قاشق جعفری و ۲ قاشق نعنای خرد شده تازه استفاده کنید و به جای ۲ قاشق رب از یک قاشق از آن استفاده کنید. در این روش باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و نعنا، جعفری و کرفس خرد شده را برای چند دقیقه تفت دهید.
در یک ماهیتابه دیگر پیاز خرد شده را با مرغ سرخ کنید و بعد زردچوبه را به آن اضافه کنید. زمانی که مرغ سرخ شد، رب گوجه را اضافه کنید. ۲ دقیقه مواد را تفت دهید و بعد همه مواد را با ساقههای کرفس و ۲ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. مقداری نمک، فلفل و آبلیمو به غذا بزنید و اجازه دهید خورش برای نیم ساعت بجوشد و جا بیفتد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ
در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت خورش کرفس با مرغ اشاره شده است، با ما همراه باشید.
مقدار غلظت این خورش کاملا سلیقهای است و میتوانید بنا به سلیقه خودتان این خورش را غلیظ یا آبکی آماده کنید.برای مزه دار کردن خورشت کرفس با نعنا و جعفری حتما مقداری پودر لیمو عمانی به خورش اضافه کنید.برای درست کردن این خورش بهتر است از ساقه و برگ کرفس در کنار هم استفاده کنید.خورش کرفس باید کمی ترش مزه باشد و برای طعم دار کردن این خورش میتوانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری آبغوره یا آبلیمو استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از کرفس تازه و ترد استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این خورش از مقداری گشنیز و شوید خرد شده نیز استفاده میشود.راز جا افتادن خورش کرفس این است که همه مواد را به خوبی سرخ کنید و بعد با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید.برای غلیظ شدن این خورش میتوانید مقداری آرد به آن اضافه کنید.آماده شدن خورش کرفس مثل خورش قورمه سبزی به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد.برای درست کردن این غذا حتما از رب گوجه باکیفیت استفاده کنید.بهترین ادویه مناسب برای خورش کرفس ترکیبی از زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و نمک است.برای درست کردن خورش کرفس با نعنا و جعفری، نسبت جعفری به نعنا باید ۳ به ۱ باشد.اگر به سبزی تازه برای پخت این غذا دسترسی ندارید، میتوانید از سبزی خشک نیز استفاده کنید.قبل از خرد کردن کرفس، حتما قسمت نخ مانند آن را جدا کنید.اگر از لیمو عمانی برای مزه دار کردن این خورش استفاده میکنید، حتما آن را سوراخ کنید و برای چند ساعت در آب بگذارید تا تلخی لیمو گرفته شود.علت تلخ شدن خورش کرفس، تفت دادن بیش از حد سبزی و ادویههای خورش است.برای لعابدار شدن خورش کرفس میتوانید مقداری عصاره مرغ به آن اضافه کنید.در طرز تهیه خورش کرفس با مرغ و رب انار میتوانید به جای آبغوره و آبلیمو از مقداری رب انار ترش استفاده کنید.راز خوشمزه شدن خورش کرفس، تفت دادن کرفسها در کره است.به منظور درست کردن خورشت کرفس با مرغ و سبزی قورمه باید به جای نعنا و جعفری مقداری سبزی قورمه سبزی به غذا اضافه کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به ۴ روش پخت خورشت کرفس با مرغ در خانه اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذای خوشمزه را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…