طرز تهیه دلمه پستهای با خمیر یوفکا؛ دسر مجلسی برای مهمانی
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
30-40 دقیقه
اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید و متفاوت هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این شیرینی جذاب غافل نشوید. دلمه پستهای با خمیر یوفکا شباهت زیادی به باقلوا دارد و میتوانید آن را به راحتی در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دلمه پستهای با خمیر یوفکا را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی دلمه پستهای، ابتدا شربت شیرینی را آماده کنید تا زمان لازم برای خنک شدن را داشته باشد. سپس خمیر یوفکای مخصوص باقلوا را از یخچال خارج کنید، لایهلایه با کره و روغن چرب و با مغز پسته و هل طعمدار کنید.
این لایهها را به صورت رول سفت بپیچید، برش بزنید و در فر بپزید. در نهایت شربت خنک را روی دلمههای داغ بریزید. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای دلمه پستهای برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازخمیر یوفکا مخصوص باقلوا۱ بستهپسته۳۵۰ گرمکره یا مارگارین۱۰۰ گرمروغن حیوانی۵۰ گرمهل آسیاب شده۱ قاشق سوپخوری
مواد لازم برای شربت
مواد لازممقدار مورد نیازشکر۵ پیمانهآب۴ پیمانهآبلیمو تازه۱ قاشق مرباخوری
مرحله اول: شربت را آماده کنید
شکر و آب را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. زمان دهید تا دانههای شکر کاملاً در آب حل شود.
سپس حرارت را ملایم کنید و ۸-۱۰ دقیقهای زمان دهید تا شربت بجوشد و به غلظت برسد.
پس از غلیظ شدن، شربت آبلیمو را به آن اضافه کنید تا از شکرک زدن شربت جلوگیری شود.
حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا شربت کاملاً خنک شود. (خیلی مهم است که شربت سرد و دلمهها گرم باشند تا بافت بهتری ایجاد شود.)
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی پاشا پسته
مرحله دوم: فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. گرم کردن فر پیش از شروع پخت تاثیری مثبتی در کیفیت دلمه پستهای شما دارد.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
مرحله سوم: مواد میانی را آماده کنید
مغز پسته را با کمک خردکن یا آسیاب کمی خرد کنید. آن را در کاسه کوچکی بریزید و پودر هل را به آن اضافه کنید.
مواد را هم بزنید تا بافت یکدستی حاصل شود.
مرحله چهارم: خمیر یوفکا را آماده کنید
خمیر یوفکا را باید از ۱۰-۱۲ ساعت قبل از استفاده از فریزر خارج کنید و در یخچال بگذارید تا به آرامی یخزدایی شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: دلمه پستهای را بپیچید
کره و روغن حیوانی را در قابلمه کوچکی بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا ذوب شوند.
یک ورق از خمیر یوفکا را روی سطح صاف پهن کنید و با برس، مقداری از کره و روغن ذوب شده را روی آن بمالید. ورقه دوم را روی آن قرار دهید و مجدد چرب کنید.
روی لایه دوم، کمی از ترکیب پودر پسته و هل بپاشید سپس لایه سوم یوفکا را روی پستهها قرار دهید و چرب کنید.
از یک سمت شروع به پیچیدن خمیر کنید و آن را به شکل رول سفت و فشرده بپیچید. رول آمادهشده را با کمک چاقو به طول ۳-۴ سانتیمتر برش بزنید.
دلمهها را در سینی فر بچینید و با برس، روی هر دلمه کمی از کره باقیمانده بمالید.
مرحله ششم: دلمهها را بپزید
سینی را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا طلایی شوند.
مرحله هفتم: شربت را اضافه کنید
بلافاصله پس از خارج کردن دلمهها از فر، شربت سرد را با ملاقه روی آنها بریزید.
اجازه دهید دلمهها حدود یک ساعت در دمای اتاق بمانند تا شربت را کامل جذب کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تیرامیسو پسته
مرحله هشتم: دلمهها را تزیین و سرو کنید
پس از این که دلمهها شربت را جذب کردند با مقداری پودر یا خلال پسته آنها را تزیین کنید.
دلمههای پستهای جذابتان را در ظرف سرو بچینید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه دلمه پستهای با خمیر یوفکا
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت دلمه پستهای با خمیر یوفکا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از خمیر یوفکای مخصوص باقلوا استفاده کنید. خمیر یوفکای معمولی مناسب این کار نیست.هنگام کار با یوفکا، یک دستمال نخی مرطوب روی بقیه ورقها بگذارید تا خشک نشوند.شربت نباید بیش از حد غلیظ یا رقیق باشد؛ قوام آن باید مثل شربت مربا باشد.اگر مایل بودید، چند قطره گلاب هم به شربت اضافه کنید.رول کردن خمیر باید سفت و فشرده انجام شود تا مواد داخل آن نریزد.به جای هل، میتوانید از پودر دارچین یا وانیل هم استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مغز بادام یا فندق هم همراه پسته استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه دلمه پستهای با خمیر یوفکا از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.