جوک‌

طرز تهیه زنجبیل پلو+ نکات و فوت‌وفن ها

زنجبیل پلو یکی از غذاهای خوش‌عطر و مفید است که شاید کمتر اسم آن به گوشتان خورده باشد. این غذا یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که می‌توانید به سادگی آن را در خانه درست کنید. در این مقاله از بخش آشپزی مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه زنجبیل پلو را همراه نکات و فوت‌و‌فن آن به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن زنجبیل پلو ابتدا برنج را خیس کنید. مرغ را با ادویه بپزید و ریش ریش کنید. پیاز نگینی و زنجبیل رنده شده را در روغن تفت دهید. سپس مرغ ریش ریش شده، زعفران دم کرده، کشمش و پودر دارچین را اضافه کنید و تفت دهید. برنج را آبکش کنید و مواد را لابه‌لای برنج در قابلمه بریزید تا با حرارت کم برنج دم بکشد. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتری بخوانید.

مواد لازم زنجبیل پلو

برنج۲ پیمانهزنجبیل تازه رنده شده۲ قاشق غذاخوریمرغ۵۰۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریدارچین½ قاشق چای‌خوریکشمش¼ پیمانهزردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازمآب۴ پیمانهروغنبه میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه زنجبیل پلو

مدت زمان آماده سازی: ۵۰ تا ۶۰ دقیقهمناسب برای: ۲ تا ۳ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: برنج را آماده کنید

ابتدا برنج را پاک کنید و دو بار بشویید، سپس در محلول آب و نمک برای چند ساعت بخیسانید تا نرم شود.

مرحله دوم: مرغ را آماده کنید

در یک قابلمه مناسب کمی آب بریزید و مرغ را همراه زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و اجازه دهید بپزد. سپس مرغ پخته شده را ریش ریش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته گل کلم+ نکات

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس زنجبیل تازه را با درجه ریز رنده کنید.

در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را تا زمان طلایی شدن تفت دهید. بعد از آن زنجبیل رنده شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا عطر زنجبیل آزاد شود.

مرحله چهارم: مرغ را اضافه کنید

مرغ‌های ریش ریش شده را همراه زعفران دم کرده، کشمش و پودر دارچین به مواد تابه اضافه کنید و برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو اسفناج+نکات

مرحله پنجم: برنج را دم کنید

در یک قابلمه مناسب ۴ پیمانه آب بریزید و برنج را به آن اضافه کنید. زمانی که برنج نرم شد، آن را آبکش کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و در صورت تمایل سیب زمینی حلقه شده یا نان لواش کف آن بگذارید.

برنج و مواد آماده شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید برنج برای ۲۵ تا ۳۵ دقیقه دم بکشد.سپس زنجبیل پلو آماده شده را در ظرف مورد نظر سرو و نوش جان کنید.

 

نکات و فوت‌و‌فن درست کردن زنجبیل پلو

برای درست کردن زنجبیل پلوی خوشمزه‌تر نکاتی را که در ادامه به آنها می‌پردازیم را در نظر داشته باشید. با ما همراه باشید.

می‌توانید زعفران و کشمش را با مواد دیگر ترکیب نکنید و به صورت جداگانه لابه‌لای برنج بریزید.می‌توانید از زنجبیل خشک هم در این غذا استفاده کنید، اما زنجبیل تازه عطر و طعم بهتری دارد.دقت کنید که زنجبیل را بیش از اندازه تفت ندهید، زیرا باعث تلخی غذا می‌شود.می‌توانید متناسب با ذائقه خود، میزان زنجبیل را کم یا زیاد کنید.دم کشیدن درست برنج یکی از موارد مهم برای خوشمزه‌تر شدن این غذا است. بنابراین حتما شعله را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و روی قابلمه دم‌کنی بگذارید تا بخار برنج خارج نشود.می‌توانید به جای کشمش، از ترکیب زرشک و کمی شکر استفاده کنید.می‌توانید این غذا را با گوشت چرخ‌کرده یا ماهیچه گوسفندی هم درست کنید.می‌توانید از سبزیجاتی مانند گشنیز، پیازچه، نخود فرنگی یا هویج هم در این غذا استفاده کنید. برای داشتن طعم خاص‌تر و عطر بیشتر، می‌توانید هنگام دم کردن برنج، چند برگ ریحان یا برگ مو به آن اضافه کنید.می‌توانید برای تزئین این غذا کمی خلال بادام یا پسته را با کشمش در کره تفت دهید و روی برنج بریزید.زنجبیل پلو را می‌توانید همراه سالاد یا ماست ترکیب شده با سبزیجات سرو کنید.

در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه زنجبیل پلو را همراه نکات و فوت‌و‌فن آن به شما آموزش دادیم. اگر تا به حال این غذا را امتحان نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم با این دستور تهیه حتما آن را درست کنید و از طعم خاص و متفاوت آن لذت ببرید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!