جوک‌

طرز تهیه سس تند خانگی+ نکات خوشمزه‌تر شدن

مناسب برای

یک شیشه

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

30 دقیقه

سس تند یکی از محبوب‌ترین چاشنی‌ها برای مزه دار کردن انواع غذا و ساندویچ است. برای درست کردن سس تند خانگی معمولا از ترکیبات مختلفی مثل فلفل قرمز و فلفل سبز استفاده می‌شود. برخی این سس را با گوجه فرنگی درست می‌کنند و برخی دیگر برای درست کردن آن تنها از پوره فلفل، سرکه و چاشنی‌های مختلف کمک می‌گیرند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه سس تند خانگی به ۷ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این سس آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن سس فلفل تند با سرکه باید فلفل و سیر را همراه با آب، سرکه و کمی نمک در قابلمه بریزید و بپزید. در ادامه رب گوجه را اضافه و مواد را میکس کنید تا سس شما آماده شود.

برای درست کردن سس چیلی تند باید از مقداری نشاسته ذرت استفاده کنید. برای درست کردن سس فلفل سبز تند می‌توانید به جای فلفل قرمز از فلفل سبز استفاده کنید.

برای درست کردن سس تند پکوره باید از ترکیب سس کچاپ و سس نعنا استفاده کنید. بندری‌ها این سس را با استفاده از ترکیب پودر انبه، رب گوجه، سرکه و پودر فلفل قرمز درست می‌کنند.

برای درست کردن سس تند شمالی باید از ترکیب فلفل قرمز تند، سرکه سفید و کمی نمک استفاده کنید. رسپی این سس پرطرفدار را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای سس فلفل قرمز با سرکه

مواد لازممقدار مورد نیازفلفل قرمز تند۳۰۰ گرمسیر۴ حبهسرکه۱/۵ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۱ لیوان فرانسوی دسته‌داررب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمکبه مقدار لازم

مرحله اول: فلفل و سیر را خرد کنید

برای شروع باید فلفل قرمزهای تند را بشویید و ساقه سبز رنگ آن‌ها را جدا کنید.

سپس فلفل‌ها را خرد کنید و در قابلمه بریزید. در ادامه سیرها را نیز خرد کنید به قابلمه اضافه کنید.

مرحله دوم: مواد سس را بجوشانید

فلفل و سیر را در یک قابلمه بریزید و بعد مقداری آب، سرکه و کمی نمک به آن اضافه کنید.

درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید فلفل‌ها بپزند و کاملا نرم شوند.

در صورتی که آب داخل قابلمه تبخیر شد و فلفل‌ها سفت بودند، می‌توانید دوباره مقداری آب و سرکه در قابلمه بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس بالزامیک و عسل

مرحله سوم: مواد سس قرمز تند را میکس کنید

بعد از این که فلفل و سیر کاملا نرم شدند و مقداری از آب و سرکه در قابلمه باقی ماند، باید مواد سس را میکس کنید.

برای میکس کردن سس می‌توانید از گوشتکوب برقی، غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنید.

مرحله چهارم: سس تند فلفلی را آماده کنید

بعد از میکس کردن مواد سس باید آن را در یک ماهیتابه بریزید و بعد رب را به سس اضافه کنید.

شعله گاز را روشن کنید و سس را برای چند دقیقه بجوشانید تا بوی خامی رب گرفته شود و به غلظت مناسب برسد.

مقداری نمک به سس اضافه کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

بعد از آماده شدن این سس صبر کنید تا خنک شود و بعد آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.

سس کچاپ تند

برای درست کردن سس تند خانگی روش‌های متعددی وجود دارد. در ادامه به محبوب‌ترین روش‌های آماده کردن سس تند فلفلی اشاره شده است.

سس کچاپ تند

برای درست کردن این سس باید از ترکیباتی مثل گوجه فرنگی، فلفل قرمز، سرکه، شکر قهوه‌ای، روغن زیتون، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، پودر خردل و فلفل سیاه استفاده کنید.

برای شروع باید گوجه فرنگی‌ها را همراه با فلفل قرمز و مقداری آب در قابلمه بریزید و بپزید. مواد را در مخلوط کن بریزید تا کاملا میکس شوند. بعد از میکس کردن گوجه و فلفل باید آن را از صافی رد کنید تا یکدست شود.

سپس این ترکیب را در قابلمه بریزید و برای ۱۰ دقیقه بجوشانید. در یک ظرف جداگانه سرکه را با شکر، روغن زیتون، نمک، پودر پیاز، پودر سیر، پودر خردل و فلفل سیاه ترکیب کنید.

مواد را روی حرارت قرار دهید تا سس غلیظی ایجاد شود. حالا همه مواد را یک بار دیگر در مخلوط کن بریزید و با هم ترکیب کنید تا سس کچاپ شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس پنیر با پنیر موزارلا

سس فلفل سبز تند

برای درست کردن سس فلفل سبز تند باید از ترکیب فلفل سبز تند، نمک، شکر، سرکه سفید و مقداری آب استفاده کنید. برای شروع باید فلفل سبز را بشویید و همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و خوب بپزید.

زمانی که فلفل کاملا پخت، آن را با گوشتکوب برقی یا مخلوط کن میکس کنید. در ادامه پوره فلفل را در قابلمه بریزید و بعد نمک و شکر را اضافه کنید. دوباره مواد را روی حرارت بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد. در انتها سرکه را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.

سس فلفل سبز تند

سس تند پکوره

برای درست کردن این سس باید مقداری سس کچاپ را با سس نعنا، پودر فلفل قرمز تند، نمک و آبلیمو ترکیب کنید. مقداری آب جوشیده خنک به سس اضافه کنید تا به غلظت مناسب برسد. سس تند پکوره شما آماده است و می‌توانید آن را در کنار انواع غذاهای مختلف سرو کنید.

سس تند بندری

برای درست کردن این سس از ترکیب سرکه قرمز یا آب تمر هندی، رب گوجه، پودر انبه، آب، نمک و پودر فلفل قرمز تند استفاده می‌شود. برای شروع باید همه مواد به جز سرکه را در قابلمه بریزید و برای ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.

زمانی که مواد سس به خوبی غلیظ شدند، سرکه را اضافه کنید و بعد از ۲ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید. می‌توانید این سس تند بندری را همراه با سمبوسه و سوسیس بندری میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس کلم بروکلی

سس فلفل قرمز تند شمالی

برای درست کردن سس فلفل قرمز تند شمالی تنها به مقداری فلفل قرمز تند، سرکه سفید و کمی نمک نیاز دارید. برای شروع باید فلفل‌ها را بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه فلفل‌ها را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.

فلفل چرخ شده را در آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود. سپس کمی سرکه و نمک به این سس اضافه کنید تا آماده شود. سس را در شیشه تمیز و خشک بریزد و از آن برای مزه دار کردن انواع کباب و غذا استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه سس تند خانگی

سس چیلی تند

برای درست کردن این سس باید از ترکیباتی مثل گوجه فرنگی، فلفل قرمز تند، سیر، سرکه انگور، شکر، نمک، آب، نشاسته ذرت و زنجبیل استفاده کنید. برای شروع باید فلفل را آسیاب کنید و همراه با گوجه فرنگی، سیر و زنجبیل رنده شده در قابلمه بریزید.

نصف لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که سس شروع به جوشیدن کرد، می‌توانید نمک، سرکه و شکر را اضافه کنید.

مواد را هم بزنید و نشاسته ذرت را با نصف لیوان آب ترکیب کنید و بعد در قابلمه بریزید. مواد را خوب هم بزنید و اجازه دهید سس شما به غلظت مناسب برسد.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه سس تند خانگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن سس تند خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

ماندگاری سس فلفل در یخچال حدود ۲ ماه است و بهتر است در اولین فرصت مصرف شود.در زمان درست کردن سس تند قرمز باید درب و پنجره‌ها را باز کنید یا آن را در حیاط یا محیط باز آماده کنید.برای متعادل کردن طعم سس کچاپ باید از مقداری شکر سفید یا شکر قهوه‌ای استفاده کنید.می‌توانید از انواع سس تند خانگی برای مزه دار کردن ساندویچ، فست فودها، غذاهای گوشتی و سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید.برای درست کردن سس فلفل قرمز می‌توانید از مقداری فلفل دلمه‌ای قرمز رنده شده استفاده کنید.برای متعادل شدن طعم سس فلفل می‌توانید به جای شکر از مقداری عسل استفاده کنید.اضافه کردن مقداری آویشن، برگ بو و جوز هندی طعم بی‌نظیری به این سس می‌بخشد.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری ادویه کاری در این سس استفاده کنید.مقدار تندی این سس به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید بنا به سلیقه خودتان آن را تندتر درست کنید.اضافه کردن مقداری نشاسته به این سس موجب ژلاتینی شدن بافت آن می‌شود.برای درست کردن انواع سس تند خانگی می‌توانید به جای فلفل تند تازه‌، مقداری پودر فلفل قرمز نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید برای درست کردن سس گوجه فرنگی تند از مقداری پیاز رنده شده در این سس استفاده کنید.سس تند برای افراد حساس و کودکان مناسب نیست.برای نگهداری سس تند باید آن را در یک شیشه تمیز و کاملا خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.برای درست کردن این سس می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از سرکه سفید یا قرمز یا انواع مختلف سرکه خانگی استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه سس تند خانگی و همه فوت‌وفن های درست کردن این سس اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این سس تند را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!