جوک‌

طرز تهیه شامی کباب خوشمزه و ترد؛ ۱۰ نکته جالب برای وا نرفتن شامی کباب

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

30 دقیقه

شامی کباب یک غذای خوشمزه است که برای درست کردن آن معمولا از گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود. برخی افراد این غذا را با سیب زمینی یا لپه درست می‌کنند و برخی دیگر از ترکیبات گیاهی یا روش‌های دیگر برای پخت این غذا استفاده می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه شامی کباب و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن شامی کباب یا گوشت چرخ کرده، باید گوشت را با پیاز و سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ و چاشنی‌های مختلف ترکیب کنید. مواد شامی را خوب ورز دهید و بعد از چند ساعت استراحت در روغن سرخ کنید.

سس این غذا را با جوشاندن گوجه فرنگی خرد شده و مقداری نمک و فلفل سیاه آماده و این سس را در کنار شامی کباب سرو کنید.

می‌توانید این شامی کباب را با لپه، سنگدان مرغ، به صورت گیاهی، بدون سیب زمینی و به روش لرستانی نیز آماده کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شامی کباب با گوشت چرخ کرده برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمسیب زمینی۲ عدد متوسطتخم مرغ (اختیاری)۱ عددپیاز۱ عدد بزرگآرد نخودچی۲ قاشق غذاخوریگوجه فرنگی۴ عدد متوسطنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن سرخ کردنیبه مقدار لازم

مرحله اول: سیب زمینی‌ها را رنده کنید

برای شروع باید سیب زمینی‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید.

در ادامه آن‌ها را به صورت ریز رنده کنید و با دست فشار دهید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تاوا کبابی تبریزی

مرحله دوم: پیاز را رنده کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت ریز رنده کنید. در ادامه پیاز را با دست فشار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود.

سپس آن را به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.

مرحله سوم: مایه شامی کباب را آماده کنید

گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به ترکیب سیب زمینی و پیاز اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه با دست ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.

در ادامه کمی آرد نخودچی به مایه شامی کباب اضافه کنید تا منسجم‌تر شود و حالت شل نداشته باشد.

مرحله چهارم: به مواد شامی کباب استراحت دهید

اضافه کردن تخم مرغ به مواد شامی کباب اختیاری است. اگر احساس می‌کنید که مواد شامی انسجام کافی را ندارد، یک عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید.

سپس مواد شامی را برای چند دقیقه ورز دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد شامی کباب آماده شود.

اگر زمان کافی برای آماده کردن شامی کباب را دارید، بهتر است مواد را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. این کار به انسجام بیشتر مواد و خوشمزه‌تر شدن شامی‌ها کمک می‌کند.اضافه کردن تخم مرغ به شامی کباب اختیاری است و موجب انسجام بیشتر مواد می‌شود.

مرحله پنجم: شامی کباب را سرخ کنید

مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا مقداری مایه کتلت را بردارید و با دست به آن شکل دهید.

حالا آن را در روغن داغ بیندازید و سرخ کنید. زمانی که یک سمت کتلت‌ها سرخ شد، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود.

بعد از آماده شدن کتلت‌ها، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال جاذب روغن قرار دهید.

برای مغزپخت شدن شامی‌ها بهتر است یک سوراخ در وسط آن‌ها ایجاد کنید و بعد شامی‌ها را در روغن فراوان سرخ کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای زعفرانی

مرحله ششم: سس شامی کباب را آماده کنید

برای درست کردن سس شامی کباب باید گوجه فرنگی‌ها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

گوجه‌های خرد شده را در روغن سرخ کنید تا آب اضافه‌شان تبخیر شود. سپس کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم: شامی کباب را سرو کنید

بعد از آماده کردن سس شامی کباب می‌توانید شامی‌ها را داخل سس بیندازید و برای چند دقیقه بجوشانید یا آن‌ها را در یک ظرف مناسب بچینید و در کنار سس سرو کنید. می‌توانید این غذا را با برنج یا نان تازه سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شامی کباب

شامی کباب با لپه (شامی پوک)

برای پخت این شامی خوشمزه با لپه، می‌توانید لپه‌ها را از شب قبل در آب بخیسانید و به صورت جداگانه بپزید. سپس لپه‌ها را با گوشتکوب دستی یا برقی بکوبید تا له شوند.

در ادامه لپه له شده را به مواد شامی کباب اضافه کنید. برای پخت شامی کباب مخصوص ۴ نفر باید از ۱۰۰ گرم لپه استفاده کنید.

شامی کباب با سنگدان مرغ

برای پخت شامی کباب می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده، مقداری سنگدان مرغ را چرخ کنید و از آن برای پخت شامی استفاده کنید. سایر مراحل پخت این شامی کباب مثل روش قبل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب با سس نارنج به روش شمالی

شامی کباب گیاهی

برای پخت این شامی کباب مخصوص باید گوشت قرمز را به طور کامل حذف کنید و از ترکیب لپه، سیب زمینی، ذرت پخته شده، تخم مرغ و چاشنی‌های مختلف برای پخت این شامی استفاده کنید. در این روش باید همه مواد را با هم ترکیب و سپس در روغن فراوان سرخ کنید.

شامی کباب گیاهی

شامی کباب بدون سیب زمینی

برای پخت شامی کباب بدون سیب زمینی باید از ترکیب گوشت پخته و ریش ریش شده، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی و مقداری لپه استفاده کنید. در این روش باید لپه پخته و میکس شده را با گوشت پخته و ریش ریش شده، پیاز رنده شده و سایر مواد ترکیب کنید. سپس مواد شامی کباب را در روغن سرخ کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

شامی کباب لرستانی

برای پخت شامی کباب به روش لرستانی می‌توانید از ترکیب گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پیاز رنده شده، آرد نخودچی، گردو، رب و سبزیجات معطر مثل جعفری، گشنیز، ترخون و نعنا استفاده کنید.

شامی کباب لرستانی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شامی کباب

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت شامی کباب اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن سس شامی کباب می‌توانید از مقداری قارچ و فلفل دلمه‌ای خرد شده نیز استفاده کنید.برای سرخ کردن این غذا باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید.بعد از سرخ کردن شامی‌ها بهتر است آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود.در برخی شهرها برای مزه دار کردن شامی کباب از مقداری سبزیجات معطر مثل جعفری، مزه و تره خرد شده نیز استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری فلفل قرمز و پودر زنجبیل برای مزه دار کردن این غذا استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای مزه دار کردن سس شامی کباب از مقداری آبغوره نیز استفاده می‌شود.برای این که سس شامی کباب خوشرنگ و خوش طعم شود، بهتر است آن را در روغن سرخ کنید.به منظور درست کردن شامی با لپه می‌توانید از گوشت مغز ران بدون چربی استفاده کنید.اضافه کردن مقداری زعفران طعم بی‌نظیری به این شامی‌ها می‌بخشد.در صورت تمایل می‌توانید پیاز را به خوبی در روغن سرخ و بعد با سایر مواد ترکیب کنید تا شامی کباب شما خوشمزه‌تر شود.برای پخت این شامی می‌توانید به جای آرد نخودچی از مقداری نان آسیاب شده یا آرد سوخاری استفاده کنید.برای پخت شامی کباب با لپه به صورت کشدار، می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند ریش ریش شده استفاده کنید.یکی از مهم‌ترین دلایل سفت شدن شامی کباب، زیاد بودن مقدار گوشت نسبت به سایر مواد است.

در این مقاله از بخش آشپزی به طرز تهیه شامی کباب و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!