طرز تهیه شله کنجدی برای افطاری؛ خوشمزه و مقوی
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
شله کنجدی یک نوع آش خوشمزه و اصیل در استان فارس است که برای درست کردن آن معمولا از مقدار زیادی کنجد پوست کنده بو داده شده استفاده میشود. این آش بسیار مقوی و مفید است و برای ماه رمضان و افطار نیز گزینه بینظیری محسوب میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه شله کنجدی برای افطاری و همه فوتوفن های درست کردن این آش خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این آش ابتدا باید ماش را بپزید. کنجد را روی حرارت تفت دهید تا بو داده شود. سپس آن را پودر کنید. پودر کنجد را با ناردونه میکس کنید و کنار بگذارید.
پیاز را با دنبه، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زیره تفت دهید. بعد از این که ماش پخته شد آن را له کنید و برنج را در قابلمه بریزید. در ادامه ترکیب کنجد و ناردونه را به قابلمه اضافه کنید.
صبر کنید تا برنج بپزد و بعد پیاز داغ و دنبه را در آش بریزید. درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید که شله کنجدی به خوبی جا بیفتد.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شله کنجدی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازماش۱ لیوان فرانسوی دستهداربرنج نیم دانه۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارکنجد پوست کنده۱/۲ لیوان فرانسوی دستهداردنبه (اختیاری)به مقدار لازمپیاز۱ عدد بزرگدانه انار ترش خشک۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارزردچوبه۱ قاشق چایخورینمک۱ قاشق غذاخوریفلفل سیاه۱ قاشق چایخوریفلفل قرمز۱ قاشق چایخوریزیره۱/۲ قاشق چایخوریسیر داغ، پیاز داغ و کنجد (برای تزیین)به مقدار لازم
مرحله اول: ماش را بپزید
برای شروع باید ماش را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد و نرم شود.
مرحله دوم: کنجد را آماده کنید
یک ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد کنجدها را به آن اضافه کنید. دائم کنجدها را روی حرارت هم بزنید تا بو داده شوند.
سپس آنها را از روی حرارت بردارید. در این مرحله باید کنجدها را مدام هم بزنید تا نسوزند و همه کنجدها به یک اندازه بو داده شوند.
اگر زمان کافی برای بو دادن کنجدها ندارید، میتوانید از کنجد پوست کنده و بو داده آماده که در فروشگاهها به فروش میرسد، برای پخت این آش استفاده کنید.
مرحله سوم: کنجدها را میکس کنید
صبر کنید تا کنجدها خنک شوند و بعد آنها را در مخلوط کن یا آسیاب بریزید و خوب پودر کنید. کنجدها باید به اندازهای پودر شوند که به روغن بیفتند.
اگر برای پودر کردن کنجدها به میکسر یا آسیاب دسترسی ندارید، میتوانید کنجدها را در هاون بکوبید تا پوره شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش حلبه و زیره خراسانی
مرحله چهارم: پودر کنجد را با انار خشک شده میکس کنید
در این مرحله باید دانههای انار خشک شده ترش و محلی یا همان ناردونه را در مخلوط کن بریزید و همراه با کنجد پودر شده میکس کنید.
دستگاه را روشن کنید تا دانههای انار پودر و به خوبی با کنجد ترکیب شوند.
مرحله پنجم: پیاز را با دنبه تفت دهید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه دنبهها را به صورت تکههای کوچک خرد کنید و در یک ماهیتابه بریزید.
ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن دنبه ذوب شود. در ادامه پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.
اگر به دنبه دسترسی ندارید یا از بوی دنبه در آش خوشتان نمیآید، میتوانید برای سرخ کردن پیاز از روغن سرخ کردنی استفاده کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: ادویهها را اضافه کنید
بعد از این که پیاز سبک شد، میتوانید مقداری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زیره به آن اضافه کنید.
همه مواد را خوب تفت دهید تا بوی خامی ادویهها گرفته شود. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله هفتم: ماش را له کنید
بعد از این که ماش به طور کامل پخت، میتوانید آن را از روی شعله گاز بردارید و صبر کنید تا کمی از حرارت بیفتد.
با گوشتکوب دستی یا برقی ماشها را له کنید. دوباره قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
مرحله هشتم: برنج را به ماش پخته اضافه کنید
در این مرحله باید برنج را بشویید و چند دور آب بکشید و بعد آن را به قابلمه ماش پخته شده اضافه کنید.
ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج بپزد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رشته عدس یا آش پرپوله
مرحله نهم: ترکیب کنجد و ناردونه را در آش بریزید
در این مرحله باید ترکیب کنجد و ناردونه را در آش بریزید و آن را هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید همه مواد بپزند و شله کنجدی غلیظ شود.
مرحله دهم: ترکیب پیاز داغ و ادویهها را به آش اضافه کنید
بعد از این که برنج به طور کامل پخت، میتوانید ترکیب پیاز داغ و ادویهها را در آش بریزید و آن را خوب هم بزنید.
دوباره درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا شله کنجدی جا بیفتد.
مرحله یازدهم: آش را سرو کنید
در چند دقیقه آخر میتوانید مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه کنید.
هر چند دقیقه یک بار درب قابلمه را باز کنید و آن را هم بزنید تا آش کاملا غلیظ شود.
بعد از این که آش آماده شد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با سیر داغ، نعنا داغ و مقداری کنجد تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شله کنجدی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت شله کنجدی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
مقدار فلفلی که به این غذا اضافه میکنید، اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید این غذا را با فلفل بیشتر یا کمتر آماده کنید.اضافه کردن دنبه به شله کنجدی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را به طور کامل حذف کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری کشک، نعنا داغ و همچنین گل محمدی خشک نیز برای تزیین این غذا استفاده کنید.برای مزه دار کردن شله کنجدی، غذای سنتی استان فارس میتوانید بنا به ذائقه خودتان از هر چاشنی یا ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.برای میکس کردن ماش بهتر است صبر کنید تا از حرارت بیفتد و بعد آن را با گوشتکوب دستی له کنید. این کار به غلیظ شدن و خوشمزهتر شدن آش کمک میکند.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شله کنجدی برای افطاری و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…