جوک‌

طرز تهیه شور کلم برگ+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

5 تا 8 شور کلم برگ درسته

زمان آماده‌سازی

6 هفته

همه ما به دیدن شورهایی که با کلم برگ خرد شده درست می‌شوند عادت داریم؛ اما آیا تا به حال شور کلم برگ درسته خورده‌اید؟ در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه این شور خوشمزه اروپای بالکان که در پخت غذاهایی مانند سرمه و دلمه کاربرد دارد، آشنا خواهیم شد؛ پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن شور کلم برگ درسته، کلم‌های سالم و تازه را انتخاب کنید. بخش ریشه کلم برگ را با چاقو به صورت مخروطی جدا کنید. داخل حفره ایجاد شده را با نمک پر کنید.

کلم‌ها را در ظرف مورد نظر بچینید و روی آن‌ها آب جوش سرد شده بریزید. روی کلم‌ها یک ظرف سنگین بگذارید تا روی آب نیایند، سپس در ظرف را ببندید. ۶ هفته بعد شور کلم برگ شما آماده است.

رسپی این شور خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شور کلم برگ

مواد لازممقدار مورد نیازکلم برگ۱۵ کیلوگرمنمکنیم کیلوآببه میزان لازمذرت (اختیاری)۱ عدددانه فلفل (اختیاری)به میزان لازمدانه خردل (اختیاری)به میزان لازمسیر (اختیاری)۵ حبه

مرحله اول: ریشه کلم‌ها را جدا کنید

در ابتدا لازم است کلم‌هایی را انتخاب کنید که تازه، سالم و محکم هستند. برگ‌های بیرونی و آسیب‌دیده کلم را جدا کنید.

سپس ریشه کلم را به صورت مخروطی با یک چاقوی تیز جدا کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله دوم: کلم را پر از نمک کنید

در سوراخ مخروطی ایجاد شده در کلم بعد از جدا کردن ریشه، به قدری نمک بریزید تا این حفره پر شود.

یک بشکه یا ظرف پلاستیکی در دار بزرگ انتخاب کنید که کلم‌ها به صورت درسته در آن قرار گیرند.

کلم‌ها را به شکل سر و ته در ظرف بچینید تا نمک آن‌ها بیرون نریزد.

رسپی شور کلم برگ درسته

مرحله سوم: آب را بجوشانید

به اندازه‌ای که ظرف مورد نظرتان را پر کند، آب جوش آماده کنید. بگذارید آب جوش سرد شود.

ظرف کلم‌ها را به جایی مثل زیرزمین، بالکن یا هر جای دیگری که هوا در آن جریان داشته باشد اما در معرض نور آفتاب نباشد، منتقل کنید.

در جایی که قرار است شور به مدت ۶ هفته در آن بماند، ظرف را قرار دهید. سپس آب جوشی را که گذاشتید سرد شود در ظرف بریزید.

بهتر است آب را بعد از جابجایی اضافه کنید تا ظرف هنگام انتقال سنگین نشود. روی کلم‌ها یک ظرف یا وزنه بگذارید تا روی آب نیایند.

باید سطح آب بالاتر از کلم‌ها باشد. در ظرف را کاملا فیکس کنید و بگذارید شور ۶ هفته بماند و جا بیفتد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور کلم و خیارشور

مرحله چهارم: به شور آب اضافه کنید

۲ تا ۴ روز بعد از گذاشتن شور، در ظرف را باز کنید. در این زمان احتمالا سطح آب ظرف پایین آمده چون کلم‌ها بخشی از آب را جذب کرده‌اند.

به اندازه‌ای آب جوش سرد شده به ظرف اضافه کنید که سطح آب مجددا مانند روز اول گذاشتن شور شود.

سپس مجدد در ظرف را فیکس کنید و بگذارید در جایی سرد بماند و جا بیفتد.

مرحله پنجم: شور کلم برگ شما آماده است

بعد از ۶ هفته می‌توانید در ظرف را باز کنید و هر تعداد کلم برگ که احتیاج دارید از ظرف بردارید.

بگذارید بقیه کلم برگ‌ها در همان ظرف باقی بمانند و فراموش نکنید که وزنه یا ظرفی را روی آن‌ها قرار دهید تا از آب بیرون نیایند.

پیش از مصرف، کلم برگ را با آب سرد آبکشی کنید.

طرز تهیه شور کلم برگ به روش خانگی

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سرمَه غذای صربستانی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شور کلم برگ

در ادامه با نکاتی در طرز تهیه شور کلم برگ آشنا خواهیم شد.

شور کلم برگ در غذاهای اروپای بالکان کاربرد زیادی دارد. می‌توانید از این شور در سالاد استفاده کنید. از برگ‌های این کلم برای پخت غذاهایی مانند «سرمه»، غذای سنتی صربستان، استفاده می‌شود. حتی می‌توانید این کلم‌ها را خرد کنید و به تنهایی در کنار غذا سرو کنید.می‌توانید از چند روز قبل از پایان ۶ هفته، رسیدن شور کلم برگ را تست کنید. اگر آب شور، سفید و شیری شده بود و برگ‌ها ترد و شور بودند، شور کلم برگ آماده است. اگر طعم برگ‌ها شور نشده بود، بهتر است بگذارید شور بیشتر جا بیفتد.بر اساس ذائقه خود می‌توانید کمی دانه خردل و فلفل هم به آب شور اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.اضافه کردن یک ذرت درسته به شور، طعم آن را متفاوت‌تر می‌کند.در صورت تمایل می‌توانید چند حبه سیر خام هم به آب شور کلم برگ اضافه کنید.بقایای کلم برگ را می‌توانید در یک ظرف دربسته در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.برگ‌های این شور برای درست کردن غذاهایی مانند دلمه بسیار مناسب هستند.

در این مقاله از مجله اکالا با طرز تهیه شور کلم برگ درسته آشنا شدیم. آماده‌سازی این شور در اروپای بالکان رواج زیادی دارد. می‌توان از شور کلم برگ برای پخت غذاهایی خوشمزه مانند سرمه استفاده کرد. این شور قابلیت سرو در کنار غذا را هم دارد.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!