جوک‌

طرز تهیه شیرینی بیشی، شیرینی ترد و خوشمزه باکو

فراروـ در روز‌هایی که به ایام نوروز نزدیک می‌شویم، پخت شیرینی‌های خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق می‌گیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی می‌افتند. شیرینی‌های مخصوص نوروز که در خانه تهیه می‌شوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند. در این میان شیرینی‌های کره‌ای بسیار متنوع هستند و طعم ویژه‌ای دارند که برای پذیرایی در این ایام مناسب هستند. شیرینی بیشی یکی از انواع شیرینی‌های کره‌ای است که اصالت آن به کشور باکو برمی‌گردد. این شیرینی بافت ترد و لایه لایه دارد و می‌توانید با روشی آسان آن را در منزل درست کنید. شیرینی بیشی برای پذیرایی در ایام نوروز هم بسیار مناسب است. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی بیشی باکویی همراه ما باشید.

مواد لازم

آرد سفید قنادی: ۲۵۰ گرم
شیر ولرم: سه چهارم پیمانه
پودر خمیر مایه: نصف قاشق چای‌خوری
شکر: نصف قاشق چای‌خوری
نمک: نصف قاشق چای‌خوری
کره: ۷۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
کره برای لای شیرینی: ۱۵۰ گرم
پودر قند برای تزیین شیرینی: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا مواد خشک شامل آرد، شکر، نمک و پودر خمیرمایه را با هم مخلوط کنید، سپس کره آب شده، تخم مرغ و شیر را به آن اضافه کنید و با دست مواد را ورز بدهید تا خمیر جمع شود. روی خمیر یک پارچه تمیز بکشید و در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا حدود ۱ ساعت استراحت کند. در مرحله بعد خمیر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و دوباره روی خمیر را بپوشانید تا ۱۰ دقیقه دیگر استراحت کند. حالا روی میز کار آرد بپاشید و ۱ قسمت از خمیر را روی میز قرار بدهید و با وردنه انقدر باز کنید تا کاملا نازک شود. خمیر نازک را روی سینی بزرگ پهن کنید. کره را آب کنید و با فرچه روی سطح خمیر بکشید. دوباره یک قسمت دیگر از خمیر را با وردنه باز و نازک کنید و روی لایه قبلی قرار بدهید. این کار را برای تمامی قسمت‌های خمیر انجام بدهید و روی هر قسمت هم حتما کره آب شده بمالید. وقتی شش لایه خمیر روی هم قرار گرفت، با کمک کاتر یا چاقوی تیز روی خمیر برش‌های نواری مانند بزنید به طوری که فاصله نوار‌ها از هم ۲ تا ۳ سانت باشد. حالا هر قسمت را جداگانه رول کنید و روی رول با کف دست کمی فشار بدهید تا تخت شود و بعد شیرینی‌ها را داخل سینی فر بچینید. اجازه بدهید خمیر دوباره ۱۰ دقیقه استراحت کند، سپس سینی را داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا شیرینی بپزد و روی آن طلایی شود. بعد از اینکه شیرینی کاملا خنک شد روی شیرینی‌ها پودر قند بپاشید.
نکات مهم
ـ خمیر مایه یا مخمر یکی از انواع مخمر است که در پخت نان، پیراشکی، پیتزا و … از آن استفاده می‌شود. استفاده از پودر خمیر مایه در خمیر باعث تولید گاز کربنیک و مواد آلی می‌شود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن را به همراه خواهد داشت و نان و شیرینی را پوک و توخالی می‌کند. پودر خمیر مایه را می‌توانید در منزل و در محیطی که زیاد گرم نباشد، نگهداری کنید. پس از باز کردن بسته خمیرمایه حتما آن را در فریزر نگه دارید. خمیر مایه بعد از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین بهتر است آن را به اندازه‌ای که مصرف دارید، خریداری کنید.

ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

ـ حتما پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!