جوک‌

طرز تهیه شیرینی سوئدی؛ طعمی متفاوت برای نوروز امسال

مناسب برای

20-25 عدد

زمان آماده‌سازی

20-30 دقیقه

شیرینی سوئدی، با اصالت اسکاندیناوی، یکی از شیرینی‌های ساده و خوشمزه است که با مواد اولیه در دسترس آماده می‌شود و در دو طعم شکلاتی و ساده طرفداران زیادی دارد. این شیرینی با مغزهای مختلف تزیین می‌شود و مناسب برای پذیرایی در عید نوروز است. در این مطلب از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی سوئدی شکلاتی را به شما آموزش می‌دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه، ابتدا باید پودر قند الک شده را با روغن جامد (یا کره) به مدت ۵-۸ دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا پفکی شود. سپس وانیل و در صورت تمایل پودر هل را اضافه کنید.

در ادامه آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو الک شده را کم‌کم به خمیر اضافه کنید تا جمع شود، از ورز دادن خودداری کنید. خمیر را به اندازه گردو شکل داده، در سینی فر چیده و در فر از قبل گرم شده بپزید.

می‌توانید شیرینی سوئدی را با طعم وانیل، دارچین و به صورت کشمشی، نارگیلی و گردویی نیز آماده کنید.

رسپی این شیرینی پرطرفدار را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیرینی سوئدی شکلاتی 

مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی۲۵۰ گرمپودر قند۱۲۵ گرمروغن۱۲۵ گرمپودر کاکائو۱ قاشق غذاخوریوانیل ½ قاشق چای‌خوریبیکینگ‌پودر½ قاشق چای‌خوریمغز فندق به مقدار دلخواه

مرحله اول: پودر قند را الک کنید

پودر قند را ۱ بار از الک رد کنید. الک کردن پودر قند موجب گرفتن ناخالصی‌های آن می‌شود.

این کار در نهایت بافت شیرینی شما را تردتر و لطیف‌تر می‌کند. پودر قند الک شده را درون ظرف مناسبی بریزید.

مرحله دوم: روغن جامد را اضافه کنید

روغن جامد را به پودر قند الک شده اضافه کنید. ابتدا مواد را با لیسک و سپس با دور تند همزن برقی ۵-۸ دقیقه ‌هم بزنید تا مواد بافتی سبک، حجیم و پفکی به خود بگیرند.

در این بازه زمانی بهتر است مواد را چندین بار با لیسک در ظرف دورگیری کنید و سپس هم بزنید.

در این مرحله می‌توانید به جای روغن جامد از کره یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی تویکس

مرحله سوم: وانیل را اضافه کنید

وانیل را به ترکیب درون ظرف اضافه کنید و مجدد با دور تند همزن برقی مواد را ۱-۲ دقیقه دیگر هم بزنید.

در طرز تهیه این شیرینی برای خوش‌عطرتر شدن آن می‌توانید از مقداری پودر هل هم استفاده کنید.

مرحله چهارم: مواد خشک را آماده کنید

آرد سفید قنادی، بیکینگ‌پودر و پودر کاکائو را با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.

الک کردن مواد خشک موجب هوادهی شدن ذرات آرد می‌شود که در نهایت بافت شیرینی شما را نرم و لطیف‌تر می‌کند.

مواد خشک را کم‌کم به خمیر شیرینی اضافه کنید و مواد را به هم بزنید تا خمیر شما جمع شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: به خمیر شکل بدهید

توجه داشته باشید که از ورز دادن خمیر اجتناب کنید. حال از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و در دست به آن شکل بدهید و گرد کنید.

ته سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بیندازید. شیرینی‌ها را با کمی فاصله در کنار هم روی سینی فر بچینید.

به دلخواه یک مغز فندق در وسط شیرینی قرار دهید.

مرحله ششم: فر را آماده کنید

فر برقی یا گازی‌تان را روشن کنید و منتظر بمانید تا فر به خوبی گرم شود.

گرم کردن فر پیش از پخت شیرینی در بافت و کیفیت شیرینی شما تاثیر مثبت دارد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی بادام و نارگیل ترک دار

مرحله هفتم: شیرینی را بپزید

سینی حاوی شیرینی‌ها را در طبقه وسط فر قرار دهید. دمای پخت در فرهای برقی ۱۷۵-۱۸۰ درجه و مدت زمان پخت ۱۰-۱۲ دقیقه است.

پس از پخت شیرینی‌ها را از فر خارج کنید و منتظر بمانید تا شیرینی‌ها خنک شوند.

می‌توانید این شیرینی را در شکلات آب شده بزنید و با پودر پسته تزیین کنید.

شیرینی سوئدی شکلاتی بسیار جذاب و خوشمزه شما آماده سرو و نوش جان کردن است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیرینی سوئدی

شیرینی سوئدی وانیلی

برای درست کردن شیرینی سوئدی وانیلی یا ساده کافی است پودر کاکائو را از دستور حذف و به جای آن مقداری آرد سفید به مواد اولیه اضافه کنید و طبق مراحل فوق پیش روید.

شیرینی سوئدی دارچینی

برای درست کردن شیرینی سوئدی با طعم دارچین، می‌توانید دو قاشق غذاخوری از آرد را با دارچین جایگزین کنید یا پس از پخت، شیرینی‌ها را در سفیده تخم‌مرغ و سپس پودر دارچین بغلتانید و مجددا در فر قرار دهید تا سفیده تخم‌مرغ خشک شود.

بیشتر بخوانید: بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی ساق عروس

شیرینی سوئدی کشمشی

برای درست کردن شیرینی سوئدی کشمشی، معروف به سنت لوکا، ابتدا شیر را با زعفران و کره گرم کرده و پس از خنک شدن، مایه خمیر، نمک و شکر را اضافه کنید تا عمل بیاید.

سپس تخم‌مرغ زده شده و آرد الک شده را به تدریج اضافه کرده و خمیر را ورز بدهید تا یکدست شود. خمیر را دو ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. پس از استراحت، خمیر را به صورت میله‌ای شکل داده و دو طرف آن را به سمت مرکز پیچانده و کشمش را در مرکز قرار دهید.

روی خمیر را با زرده تخم‌مرغ رومال کنید و در فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تا زمان طلایی شدن بپزید. پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را در ظرف دربسته در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

شیرینی سوئدی کشمشی

شیرینی سوئدی نارگیلی

برای آماده سازی این شیرینی، می‌توانید قبل از پخت شیرینی‌ها را در پودر نارگیل بغلتانید یا پس از پخت و خنک شدن، با قلم مو شربت بزنید و سپس در پودر نارگیل بغلتانید تا کاملاً پوشیده شوند.

شیرینی سوئدی گردویی

برای درست کردن شیرینی سوئدی گردویی، ابتدا کره هم‌دمای اتاق، پودر قند و وانیل را مخلوط کرده، سپس تخم‌مرغ‌ها را افزوده و تا سفید و کشدار شدن مواد هم بزنید. آرد الک شده را کم‌کم اضافه کنید تا خمیر نرمی حاصل شود.

خمیر را گرد کرده یا قالب بزنید و در سینی فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۳-۱۵ دقیقه بپزید تا خنک شود. سپس روی شیرینی‌ها سفیده تخم‌مرغ بمالید، در گردوی خرد شده بغلتانید و مجدداً در فر قرار دهید تا سفیده تخم‌مرغ خشک شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه شیرینی سوئدی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی سوئدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

به دلیل تفاوت در میزان جذب رطوبت آردها، آرد را به تدریج اضافه کنید تا از اضافه شدن بیش از حد آن و سفت شدن خمیر جلوگیری شود.اجازه دهید شیرینی‌ها قبل از سرو کاملا خنک شوند تا بافت منسجم‌تری پیدا کنند.شیرینی‌ها را در دمای مناسب و به مدت کافی بپزید تا طلایی شوند.می‌توانید برای زیبایی بیشتر، یک مغز فندق در وسط هر شیرینی قرار دهید.شیرینی‌ها را با کمی فاصله در سینی فر بچینید تا هنگام پخت به هم نچسبند.برای پخت یکنواخت، شیرینی‌ها را به اندازه یکسان شکل دهید.از ورز دادن خمیر خودداری کنید، زیرا باعث سفت شدن شیرینی می‌شود.فر را از قبل گرم کنید تا شیرینی‌ها به طور یکنواخت پخته شوند.می‌توانید از کره یا روغن صاف خانگی استفاده کنید، اما روغن صاف قنادی، بافت تردتر و طعم مطلوب‌تری به شیرینی شما می‌بخشد.برای پخت شیرینی سوئدی در توستر، دمای پخت را ۲۰ درجه سانتی‌گراد کمتر از دمای ذکر شده در دستورالعمل تنظیم کنید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه شیرینی سوئدی را برایتان شرح دادیم. امیدواریم که این آموزش مورد توجه شما علاقه‌مندان به شیرینی‌های خانگی قرار گرفته باشد و بتوانید طبق این روش، شیرینی سوئدی خوشمزه و لذیذی را آماده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!