طرز تهیه شیرینی مینیاتوری؛ خوشمزه و پرطرفدار در عید نوروز
مناسب برای
30-40 عدد
زمان آمادهسازی
90-120 دقیقه
زمان پخت
20-30 دقیقه
شیرینی مینیاتوری، با اندازه کوچک و بافت ترد و دلپذیر، گزینهای ایدهآل برای پذیرایی از مهمانان در ایام نوروز است. این شیرینی علاوه بر ظاهر جذاب، بلکه با تنوع طعم و تزیینات، میتواند سلیقههای مختلف را نیز راضی کند. در این مطلب از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی مینیاتوری را به شما آموزش میدهیم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن شیرینی مینیاتوری، ابتدا کره و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا پفکی شود. سپس تخم مرغ، وانیل و روغن مایع را اضافه و مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودر الک شده را به تدریج اضافه کرده و خمیر را جمع کنید.
خمیر را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و با رنگهای خوراکی و طعمدهندهها طعمدار کنید. خمیرها را پهن کرده و با قالب دلخواه برش دهید.
شیرینیها را در سینی فر چیده و در فر از پیش گرم شده بپزید. پس از خنک شدن، شیرینیها را با عسل، شکلات و مغزهای دلخواه تزیین و سرو کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی مینیاتوری
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی۲ و ۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدارپودر قند۲/۳ لیوان فرانسوی دستهدارکره۱۰۰ گرمروغن مایع۷۵ گرموانیل۱/۲ قاشق چایخوریبیکینگ پودر۱ قاشق چایخوریتخم مرغ۱ عددرنگ خوراکیبه مقدار لازمپودر کاکائو، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شدهبه مقدار لازمچیپس شکلاتبه مقدار لازم
مرحله اول: کره و پودر قند را ترکیب کنید
در اولین مرحله باید کره آب شده و پودر قند را با هم ترکیب کنید و با همزن برقی برای ۱ دقیقه بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و بافتی نرم و پفدار پیدا کنند.
مرحله دوم: تخم مرغ را اضافه کنید
بعد از این که کره و پودر قند به خوبی ترکیب شدند، میتوانید تخم مرغ را به آنها اضافه کنید.
مواد را برای حدود ۱ تا ۲ دقیقه با همزن برقی مخلوط کنید تا تخم مرغ از حالت لختگی خارج شود.
مرحله سوم: وانیل و روغن مایع را اضافه کنید
در این مرحله باید وانیل را به مواد اضافه کنید و برای چند ثانیه مواد را با همزن مخلوط کنید تا عطر وانیل در مواد پخش شود.
در ادامه همزن را خاموش کنید و روغن مایع را اضافه کنید. با لیسک مواد را هم بزنید تا روغن به خوبی با مواد شیرینی ترکیب شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی زنبوری
مرحله چهارم: آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید
آرد را چند بار الک کنید تا بافت آن سبک شود. سپس بیکینگ پودر را به آن اضافه کنید.
حالا ترکیب آرد و بیکینگ پودر را در چند مرحله به مواد شیرینی اضافه کنید و با لیسک خوب هم بزنید تا خمیری یکدست و لطیف ایجاد شود.
بعد از این که خمیر سفت شد، میتوانید از دست برای ترکیب کردن خمیر استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که نباید این خمیر را به مدت طولانی ورز دهید.
مرحله پنجم: خمیر را استراحت دهید
زمانی که خمیر نرم و یکدست شد، میتوانید آن را در یک کیسه فریزر قرار دهید و درب آن را محکم ببندید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید تا خمیر شیرینی استراحت کند.
مرحله ششم: رنگ را به خمیر اضافه کنید
در این مرحله میتوانید خمیر را از یخچال خارج کنید و آن را به چند قسمت تقسیم کنید.
در هر قسمت خمیر مقداری رنگ خوراکی یا طعم دهنده بریزید تا بتوانید با این خمیر شیرینیهای متنوعی درست کنید.
برای درست کردن شیرینی مینیاتوری شکلاتی باید به یک قسمت از خمیرها مقداری پودر کاکائو اضافه کنید و بعد خمیر را خوب ورز دهید تا پودر کاکائو با خمیر ترکیب شود.
میتوانید یک قسمت از خمیرها را قرمز و قسمت بعدی را سبز کنید یا به قسمتی از خمیرها مقداری چیپس شکلاتی اضافه کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله هفتم: مایه شیرینی را شکل دهید
برای درست کردن شیرینی مینیاتوری باید روی خمیرهای رنگی و طعم دار شده کیسه فریزر قرار دهید.
سپس خمیر را با فشار دست یا وردنه پهن کنید تا ضخامت آن به ۳ سانتیمتر برسد.
سپس کیسه فریزر را بردارید و خمیرها را با کاتر شیرینی پزی یا چاقو به شکل و اندازه دلخواه برش دهید.
قبل از قالب زدن خمیر حتما قالبها را خوب آردپاشی کنید تا خمیر به آنها نچسبد.
مرحله هشتم: شیرینی را در سینی فر بچینید
در این مرحله باید فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا از ۱۰ دقیقه زودتر گرم شود. سپس سینی فر را چرب کنید.
خمیرهای قالب زده را با دقت روی سینی فر قرار دهید. بهتر است شیرینیها را با فاصله کنار هم بچینید تا بعد از پف کردن به هم نچسبند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی شاهپسند مجلسی
مرحله نهم: شیرینی را بپزید
برای پخت شیرینی مینیاتوری باید سینی شیرینیها را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
بعد از این که شیرینیها پختند، سینی را از فر خارج کنید.
مرحله دهم: شیرینی را تزیین و سرو کنید
اجازه دهید شیرینی مینیاتوری شما کاملا خنک شود، سپس میتوانید عسل یا شکلات آب شده روی آنها بریزید.
در ادامه روی شیرینیها را با مقداری پودر پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده یا شکلات آب شده تزیین کنید.
در نهایت شیرینیها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و از طعم آنها در کنار چای یا قهوه لذت ببرید.
شیرینی مینیاتوری با مارمالاد
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه با مارمالاد، ابتدا کره و پودر شکر را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود. سپس پوست لیمو، وانیل و تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید.
در ادامه آرد و بیکینگ پودر را به تدریج اضافه کرده و با دست خمیر را جمع کنید. خمیر را ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. سپس خمیر را بین دو کاغذ روغنی باز کرده و با قالبهای ۳ سانتیمتری قالب بزنید.
روی هر شیرینی با خلال دندان فرورفتگی ایجاد کنید. شیرینیها را ۱۲ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه بپزید و پس از خنک شدن، حفرهها را با مارمالاد پر کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی رزت قهوه و شکلات
شیرینی مینیاتوری با آرد برنج و نشاسته
برای درست کردن شیرینی خشک مینیاتوری، ابتدا آرد برنج، نصف آرد گندم و پودر نارگیل را مخلوط و آسیاب کنید. سپس شکر و روغن جامد را با همزن بزنید تا یکدست شوند. نصف دیگر آرد گندم و نشاسته ذرت را اضافه کرده و مخلوط کنید.
ترکیب آرد و پودر نارگیل آسیاب شده را افزوده و هم بزنید تا خمیر یکدست شود. خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و با طعمهای وانیل و بادام، زعفران و گردو، هل و پسته، دارچین و زنجبیل آماده کنید.
خمیرها را در ظرف جداگانه ریخته و سلفون بکشید و یک شب در دمای محیط استراحت دهید. صبح روز بعد، خمیرها را قالب بزنید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
پس از پخت و خنک شدن، شیرینیهای مینیاتوری شما آماده سرو هستند.
شیرینی تارت مینیاتوری
برای درست کردن شیرینی تارت مینیاتوری، ابتدا کره، زرده تخم مرغ، وانیل، نمک، آرد سفید و پودر قند را مخلوط کنید تا خمیر لطیف و کرم رنگی به دست آید.
سپس خمیر را با کاتر گرد به اندازه قالبهای تارت برش داده و درون قالبها قرار دهید. با چنگال کف خمیر را سوراخ کرده و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا ترد شوند.
پس از پخت، خمیرهای تارت را از قالب خارج کرده و با موادی مانند مربا، میوه یا مخلوط آرد، کره و پودر قند حرارت دیده پر کنید. در نهایت، روی آنها را با پودر گردو یا پسته تزیین کرده و سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی رومیاس بادامی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی مینیاتوری
در ادامه به چند نکته مهم برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی مینیاتوری اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای درست کردن شیرینی مینیاتوری بدون فر میتوانید از تابه دو طرفه استفاده کنید. در این روش باید شیرینیها را داخل تابه دو طرف بچینید و اجازه دهید شیرینی شما بپزد.میتوانید شیرینی مینیاتوری را تا ۱ ماه در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.برای درست کردن این شیرینی میتوانید به جای کره از روغن جامد نیز استفاده کنید.برای خوش عطر و طعم شدن این شیرینی میتوانید از مقداری پودر پسته، پودر گردو، پودر نارگیل، پودر هل و پودر دارچین استفاده کنید. در این روش باید به جای رنگ به هر قسمت از خمیر مقداری مغز خرد شده یا ادویه مخصوص اضافه کنید.برای قالب شیرینی مینیاتوری میتوانید از قالبهای فلزی یا پلاستیکی که اندازه کوچکی دارند استفاده کنید.از آن جایی که شیرینی مینیاتوری با طعمهای مختلف آماده میشود، نیازی به رومال ندارد. اما برای درست کردن شیرینی مینیاتوری ساده میتوانید از مقداری رومال زرده تخم مرغ همراه با مغزیجات خرد شده استفاده کنید.برای این که شیرینیهای مینیاتوری راحتتر از سینی جدا شوند، بهتر است از کاغذ روغنی استفاده کنید.برای مزه دار شدن شیرینی مینیاتوری میتوانید از مقداری پوست لیموی رنده شده در خمیر شیرینی استفاده کنید.برای تزیین شیرینی مینیاتوری دو رنگ میتوانید مقداری شکلات را روی حرارت کتری آب کنید و بعد شیرینیها را به صورت نیمه در شکلات فرو کنید تا شیرینیها ظاهر جذابتری پیدا کنند.خمیر شیرینی مینیاتوری را نباید بیش از حد ورز دهید، این کار موجب به روغن افتادن خمیر و کاهش کیفیت شیرینی میشود.برای درست کردن کیک و شیرینی مینیاتوری میتوانید از قالبهای فلزی مخصوص پخت شیرینی نخودچی یا هر قالبی که در دسترس دارید، استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید برای رنگی کردن شیرینی مینیاتوری از مقداری زعفران دم کرده غلیظ یا پودر لبو و پودر کاکائو استفاده کنید.برای درست کردن شیرینی تارت مینیاتوری میتوانید خمیر تارت را به صورت جداگانه درست کنید و بعد برای داخل آن از کرم کاستارد و میوه خرد شده استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید تارت مینیاتوری را با استفاده از تارتهای آماده نیز درست کنید.در زمان قالب زدن شیرینی مینیاتوری حتما قالب را ابتدا در آرد بزنید و بعد خمیر را برش دهید تا خمیر به قالب نچسبد.
شیرینیهای مینیاتوری، با تنوع بینظیر در طعم و شکل، انتخابی ایدهآل برای پذیرایی نوروزی شما هستند. این شیرینیهای کوچک و دوستداشتنی، با بافتی ترد و طعمی لذیذ، میتوانند لحظات شیرینی را برای شما و عزیزانتان رقم بزنند.
اگر شما هم تجربه پخت این شیرینیهای مینیاتوری را داشتهاید، میتوانید تجربیات و نظرات خود را در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با ما و سایر علاقهمندان به دنیای آشپزی به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…