طرز تهیه قرابیه پستهای برای عید + نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
8-10 نفر
زمان آمادهسازی
8-9 ساعت
زمان پخت
20-25 دقیقه
قرابیه پستهای یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفداری است که اصالت آن به تبریز برمیگردد. این شیرینی با بافت بسیار نرم و لطیفی که دارد جز یکی از شیرینیهای بسیار محبوب و مجلسی عید است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه قرابیه پستهای را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی قرابیه پستهای ابتدا پستهها را خیس کنید، پوست بگیرید و پس از خشک کردنشان با شکر ترکیب کنید ترکیب فوق را با کمک میکسر یا خردکن به خوبی پودر کنید. روی مواد را بپوشانید و به آن استراحت بدهید.
سپس با اضافه کردن سفیده تخممرغ، آبلیمو و وانیل، مواد را مجدد میکس کنید تا مایه شیرینی حاصل شود. مایه شیرینی را در قیف بریزید و روی سینی فر پایپ کنید. بعد از قرار دادن مغز پسته نیمکوب بر روی شیرینیها، آنها را در فر بپزید.
در نهایت، اجازه دهید شیرینیها کاملاً خنک شوند سپس از سینی جدا و در ظرف سرو بچینید. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای قرابیه پستهای برای ۱۰ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمغز پسته ۱۰۰۰ گرمشکر ۱۷۰۰ گرمسفیده تخممرغ ۳۰۰ گرمآبلیمو ۳۰ گرموانیل ½ قاشق چایخوریپسته نیمکوب (برای تزیین)به مقدار دلخواه
مرحله اول: پستهها را آماده کنید
مغز پستهها را در کاسه مناسبی بریزید و مقداری آب به آنها اضافه کنید. ۶-۷ ساعت زمان دهید تا پستهها در آب بمانند و به خوبی خیس بخورند. این کار باعث میشود تا پوست پستهها راحتتر جدا شود.
بعد از گذشت این زمان، آب پسته را بریزید و آنها در صافی قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود. سپس با کمک دستمال نخی آشپزخانهای آنها را به خوبی خشک کنید. خشککردن پستهها از ایجاد رطوبت در خمیر جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه بادام تبریزی
مرحله دوم: مغز پسته و شکر را ترکیب کنید
پستههای خشکشده را همراه با شکر در مخلوطکن یا آسیاب بریزید و آنها را میکس کنید تا یک خمیر پستهای نرم و یکدست به دست آید.
این مرحله از مهمترین مراحل آماده سازی قرابیه است که باید دقت کنید که خمیر به خوبی ترکیب شود.
مرحله سوم: خمیر پستهای را استراحت بدهید
ترکیب پسته و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را بپوشانید. مواد را به مدت یک ساعت در محیطی مناسب استراحت دهید.
این استراحت کمک میکند تا پستهها طعم بهتری به خمیر بدهند و بافت شیرینی نرم و خوشمزهتر شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: بقیه مواد را اضافه کنید.
بعد از گذشت زمان اعلام شده خمیر پستهای را در میکسر بریزید و سفیدهها را به آن اضافه کنید به خوبی هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر ترکیب شوند.
سپس وانیل و آبلیمو را به مایه شیرینی اضافه و به هم زدن ادامه دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود.
مرحله پنجم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را روشن کنید و آن را روی دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا به خوبی گرم شود. کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
این کار به جلوگیری از چسبیدن شیرینیها به سینی کمک میکند.
مرحله ششم: خمیر شیرینی را روی سینی پایپ کنید
مواد آمادهشده را در قیف بریزید و با استفاده از ماسوره ساده، با کمی فاصله شیرینیها را روی کاغذ روغنی پایپ کنید.
دقت داشته باشید بهتر است شیرینیها در اندازههای یکسان باشند تا به طور یکنواخت پخته شوند. روی هر شیرینی مغز پسته نیمکوب بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قرابیه کشمش و گردو
مرحله هفتم: شیرینیها را بپزید
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید شیرینیها به مدت ۲۰-۲۵ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزند.
هنگام پخت، به رنگ شیرینیها توجه کنید. باید طلایی روشن شوند، ولی مراقب باشید که نسوزند.
مرحله هشتم: شیرینیها را سرو کنید
پس از پخت، اجازه دهید قرابیهها کاملاً خنک شوند. این زمان به شیرینیها کمک میکند تا بهتر شکل خود را حفظ کنند و به راحتی از سینی جدا شوند.
سپس قرابیههای پستهای را از سینی بردارید، در ظرف سرو بچینید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه قرابیه پستهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن قرابیه پستهای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
شیرینیها باید به اندازه یکسان باشند تا به طور یکنواخت پخته شوند.پس از پخت، قرابیهها را در یک ظرف خشک و دربسته نگهداری کنید تا مدتزمان بیشتری تازه بمانند.این کار باعث میشود که شیرینیها به سینی نچسبند و از هم باز نشوند.پستههای تازه طعم بهتری به شیرینی میدهند. سعی کنید از پسته تازه و با کیفیت استفاده کنید.از دمای زیاد برای پخت شیرینیها استفاده نکنید تا قرابیهها نسوزند و داخلشان خشک نشود.خیس کردن پستهها باعث میشود پوست آنها راحتتر جدا شود و طعم بهتری به خمیر میدهد.اجازه دهید خمیر پستهای قبل از افزودن سفیده تخممرغ استراحت کند. این کار باعث میشود بافت شیرینی بهتر شود.اضافه کردن یک قاشق چایخوری گلاب به خمیر میتواند به طعم شیرینی طراوت بیشتری بدهد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این قرابیه پستهای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه قرابیه پستهای از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.