جوک‌

طرز تهیه لقمه تِرونی (کباب قلقلی)؛ غذایی با طعم کهن

مناسب برای

2-3 نفر

زمان آماده‌سازی

1-2 ساعت

زمان پخت

15-25 دقیقه

لقمه تِرونی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه‌ای است که طرفداران بسیاری دارد. اصالت این کباب به تهران قدیم برمی‌گردد و در کبابی‌های سنتی پایتخت، مخصوصاً در محله‌های قدیمی مانند بازار و لاله‌زار، بسیار معروف بوده است. این کباب در اندازه‌های کوچک‌تر از کوبیده و به شکل لقمه‌ای آماده می‌شود؛ به همین دلیل لقمه ترونی نامگذاری شده است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه لقمه تِرونی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای آماده سازی لقمه تِرونی، ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌ شده، سبزیجات معطر، ادویه‌ها و آرد نخودچی ترکیب کنید و به‌ خوبی ورز دهید. پس از استراحت در یخچال، مواد را به شکل قلقلی‌های کوچک فرم داده و در روغن سرخ کنید.

سپس سس مخصوص آن را آماده کنید و لقمه‌های سرخ‌ شده را درون سس قرار دهید تا مزه‌دار شوند. در نهایت، آن را با برنج یا نان سرو کنید.

رسپی این غذای سنتی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای لقمه تِرونی برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفندی و گوساله۴۰۰ گرمپیاز۲ عددآرد نخودچی۲ قاشق غذاخوریجعفری تازه۱ دستهپودر سیر و سماقبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن سرخ‌کردنیبه مقدار کافی

مواد لازم برای سس مخصوص لقمه تِرونی

مواد لازممقدار مورد نیازگوجه فرنگی۴ عددپیاز۱ عددکره۱۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریآب‌لیمو یا لیموترش تازه۱ قاشق غذاخوریزردچوبه، پودر سیر و پول بیبربه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغن سرخ‌کردنیبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز و جعفری را آماده کنید

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آن‌ها را با کمک رنده ریز کاملاً پوره کنید. پوره پیاز را در صافی کوچکی بریزید و آب آن را به خوبی بگیرید.

سپس جعفری تازه را تمیز کنید و برگ‌های زرد آن را جدا سازید. با کمک چاقو جعفری را به صورت ریز خرد کنید و به پوره پیاز درون کاسه اضافه کنید.

مرحله دوم: مایه لقمه تِرونی را آماده کنید

گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، پودر سیر، سماق، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به محتوای درون کاسه اضافه کنید و مواد را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه ورز دهید تا یکدست و چسبناک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب تابه‌ای زعفرانی

مرحله سوم: مایه کباب را استراحت دهید

پس از ورز دادن مایه کباب آن را در کاسه بگذارید و روی کاسه را با سلفون بپوشانید.

کاسه را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا طعم مواد بهتر ترکیب شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: لقمه تِرونی را سرخ کنید

پس از استراحت، مواد را از یخچال خارج کنید و به شکل قلقلی‌های کوچک درآورید.

در تابه‌ای مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. لقمه‌ها را در تابه سرخ کنید تا طلایی و مغز پخت شوند.

مرحله پنجم: سس مخصوص را آماده کنید

پیاز را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کنید. تابه دیگری را روی حرارت بگذارید و کره را در آن بریزید.

پیاز نگینی خرد شده را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شوند.

بعد از سبک شدن پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر و پول بیبر را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

سپس پوره گوجه‌فرنگی را همراه با رب گوجه، به محتوای درون تابه اضافه کنید و زمان دهید تا با حرارت کم سس غلیظ شود.

مرحله ششم: کباب‌ها را در سس بگذارید

کباب‌های لقمه‌ای سرخ‌ شده را به سس اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت کم ۱۰ دقیقه در سس بپزند تا طعم بگیرند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته کباب کرمانشاهی (هلو کباب)

مرحله هفتم: لقمه‌ها را سرو کنید

پس از طعم‌دار شدن لقمه‌های گوشتی در سس، غذای جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن است.

کباب‌ها را روی نان قرار دهید، لقمه بپیچید و نوش جان کنید. برخی این کباب سنتی را با برنج سرو می‌کنند.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه لقمه تِرونی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه لقمه تِرونی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن لقمه تِرونی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

استراحت دادن مایه کباب در یخچال باعث چسبندگی بهتر مواد می‌شود.لقمه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا روغن کمتری جذب کنند.برای ترد و خوشمزه‌تر شدن لقمه تِرونی، از ترکیب گوشت گوساله و گوسفندی استفاده کنید.ورز دادن گوشت را فراموش نکنید؛ هرچه بیشتر ورز دهید، بافتی منسجم‌تر خواهید داشت.آب پیاز را کاملاً بگیرید تا کباب‌ها هنگام سرخ شدن وا نروند.اضافه کردن آرد نخودچی به مایه کباب باعث انسجام و لطافت بیشتر آن می‌شود.برای طعم بهتر، می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده به مواد اضافه کنید.برای پخت سالم‌تر، می‌توانید لقمه‌ها را در فر بپزید.هنگام سرخ کردن لقمه‌ها، آن‌ها را زیاد جابه‌جا نکنید تا از هم نپاشند.استفاده از سماق در مواد کباب باعث خوش‌طعم‌تر شدن آن می‌شود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه لقمه تِرونی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!