طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی؛ ملس و خوشمزه با نکات
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
لواشک زردآلو خانگی یکی از محبوبترین تنقلات سنتی ایرانی است که به خاطر طعم ملس و خواص فراوانی که دارد، بسیار محبوب است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی به 4 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این لواشک آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این لواشک ابتدا باید زردآلوهای رسیده و بدون لک را بشویید و بعد از جدا کردن هسته، همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و بپزید.
بعد از این که زردآلوها پختند آنها را میکس و صاف کنید. پوره لواشک را در سینی بریزید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک شود.
میتوانید این لواشک را در فر و همچنین با زردآلوی خشک یا با رب انار نیز آماده کنید. رسپی این لواشک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای لواشک زردآلو برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیاززردآلوی رسیده و شیرین2 کیلوگرمآبنصف لیوان دستهدار فرانسوینمک1 قاشق چایخوریشکر (اختیاری)به مقدار لازم
مرحله اول: زردآلوها را آماده کنید
برای شروع باید زردآلوهای رسیده و شیرین را انتخاب کنید تا لواشک طعم بهتری داشته باشد. میوهها را به خوبی بشویید و هسته آنها را جدا کنید.
مرحله دوم: زردآلوها را بپزید
زردآلوهای بدون هسته را در یک قابلمه بریزید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید میوهها به آرامی بجوشند و نرم شوند. در این مرحله زردآلوها باید کاملا له شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک گوجه سبز
مرحله سوم: زردآلوها را صاف کنید
پس از پخت کامل زردآلوها میتوانید آنها را با گوشتکوب برقی یا دستی له کنید تا پورهای یکنواخت ایجاد شود.
سپس پوره را از صافی رد کنید تا پوست و الیاف اضافی زردآلو جدا شوند و لواشکی صاف و یکدست داشته باشید.
برای میکس کردن زردآلوها میتوانید از مخلوط کن نیز استفاده کنید.
مرحله چهارم: مایه لواشک را آماده کنید
پوره صاف شده زردآلو را دوباره در قابلمه بریزید و بعد در صورت تمایل مقداری نمک و کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
اجازه دهید مایه لواشک روی حرارت بجوشد و به غلظت مناسب برسد. در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار پوره زردآلو را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله پنجم: مایه لواشک را در سینی بریزید
بعد از این که مایه لواشک آماده شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. صبر کنید تا مواد کاملا خنک شوند.
داخل سینی مورد نظرتان را با نایلون پلاستیکی یا سلفون بپوشانید. سپس مقداری از مایه لواشک را در سینی بریزید.
با پشت قاشق مواد را به صورت یکنواخت روی سینی پخش کنید. ضخامت این لواشک بهتر است حدود 3 تا 5 میلیمتر باشد.
همه مواد را به همین شکل در سینیهای دیگر نیز بریزید.
مرحله ششم: لواشک را خشک کنید
سینیهای لواشک را در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
لواشک زردآلو با توجه به شدت گرمای هوا و ضخامتی که دارند، بین 2 تا 3 روز خشک میشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک لیمو، نعنا و تمشک
مرحله هفتم: لواشکها را خرد کنید
بعد از این که لواشکها به طور کامل خشک شدند، آنها را از سینی جدا کنید و به اندازههای دلخواه برش بزنید.
لواشکها را در ظروف دربسته و در مکان خشک و خنک نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشند.
لواشک زردآلو در فر
برای درست کردن این لواشک در فر باید سینی را چرب کنید یا کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. در ادامه مواد لواشک را در سینی بریزید و آن را برای چند ساعت با دمای 60 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا خشک شود.
لواشک زردآلو با زردآلوی خشک
در این روش میتوانید به جای زردآلوی تازه از قیسی یا زردآلوی خشک شده برای درست کردن لواشک استفاده کنید. برای این کار باید زردآلوهای خشک را برای چند ساعت در آب بخیسانید و بعد بپزید تا نرم شوند. سپس سایر مراحل را مثل روش قبل تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک نارنج و سیب
لواشک زردآلو با رب انار
در این روش میتوانید بعد از آماده کردن پوره زردآلو، مقداری رب انار به آن اضافه کنید تا طعم لواشک شما ترشتر شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن لواشک زردآلو خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این لواشک باید از زردآلوهای رسیده، نرم و سالم استفاده کنید.برای تنوع در طعم این لواشک میتوانید زردآلو را با میوههای دیگر مانند آلو، آلبالو یا سیب ترکیب کنید.اضافه کردن شکر به این لواشک اختیاری است و میتوانید آن را به طور کامل حذف کنید.قبل از برداشتن لواشک، مطمئن شوید که به طور کامل خشک شده است، باقی مانده کوچکترین مقدار رطوبت در این لواشک موجب کپک زدن آن میشود.افزودن ادویههایی مانند دارچین یا زنجبیل به پوره زردآلو، طعمی خاص و متفاوت به لواشک میدهد. این ادویهها را در مرحله پخت به پوره اضافه کنید.برای درست کردن این لواشک باید پوره زردآلو را با ضخامت یکنواخت در سینی پخش کنید. این کار باعث خشک شدن هم زمان لواشک میشود و از کپکزدگی آن جلوگیری میکند.به منظور جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی لواشک بهتر است روی لواشک یک توری یا پارچه نازک قرار دهید.برای درست کردن لواشک بهتر است از سینیهای فلزی استفاده کنید تا لواشک شما سریعتر خشک شود.اگر در خانه به آفتاب دسترسی ندارید، میتوانید لواشک را در مقابل پنکه قرار دهید تا خشک شود.غلظت مایه لواشک باید به اندازهای باشد که به راحتی در سینی پخش شود. اگر مایه لواشک بیش از حد غلیظ باشد، به خوبی در سینی پخش نمیشود.ضخیم بودن بیش از حد مایه لواشک موجب دیر خشک شدن آن میشود و در صورتی که ضخامت مایه لواشک خیلی نازک باشد، لواشک بافت لاستیکی و سفت پیدا میکند.میتوانید این لواشکها را تا یک سال در یخچال و برای مدت زمان بیشتر در فریزر نگهداری کنید.برای مزه دار کردن این لواشک میتوانید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.آماده کردن این لواشک در فر حدود 4 تا 5 ساعت طول میکشد.صاف کردن پوره زردآلو برای درست کردن این لواشک اختیاری است و میتوانید آن را با پوره میکس شده میوه و بدون جدا کردن پوست نیز آماده کنید.برای ترش شدن مزه این لواشک میتوانید از میوههای ترش یا مقداری رب ترش استفاده کنید.لواشک زردآلو برای یبوست مفید است و به خاطر فیبر زیادی که دارد در دوران بارداری نیز برای رفع یبوست استفاده میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی و همه فوتوفن های درست کردن این لواشک اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این لواشک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…