طرز تهیه مالاوابیج؛ غذای قدیمی گیلانی+ نکات کلیدی
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
مالاوابیج یا مالاواویج یکی از غذاهای محلی گیلان است که برای پخت آن از ترکیب مرغ، رب انار ترش، رب آلوچه و مقداری سیر و پیاز استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مالاوابیج و همه فوتوفن های درست کردن این غذای محلی آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذای گیلانی ابتدا باید مرغها را مزه دار و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. پیاز را همراه با سیر سرخ کنید و بعد رب گوجه فرنگی، رب انار و رب آلوچه را همراه با نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و خوب تفت دهید.
در ادامه تکههای مرغ سرخ شده را با کمی آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید خورش روی حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. بعد از این که غذا آماده شد، آن را با برنج کته ایرانی سرو کنید.
رسپی این غذای محلی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مالاواویج برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۱ عددسینه و ران مرغ۴ تکهسیر۳ حبهرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریرب انار ترش۱ قاشق غذاخوریرب آلوچه۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآب جوشبه مقدار لازم
مرحله اول: مرغها را مزه دار کنید
برای شروع باید تکههای مرغ را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید و کمی ماساژ دهید.
سپس آنها را در یک کاسه بریزید و روی آن را با سلفون بپوشانید. کاسه را برای ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا مرغها به خوبی مزه دار شوند.
مرحله دوم: مرغها را سرخ کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
در ادامه تکههای مرغ مزه دار شده را در ماهیتابه بچینید و هر دو طرف مرغها را به خوبی سرخ کنید تا طلایی شوند.
سپس مرغها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کولی غورابیج به روش گیلانی
مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. حالا آن را به ماهیتابهای که مرغها را سرخ کردید، اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.
مرحله چهارم: سیر و رب گوجه را اضافه کنید
در این مرحله باید سیر رنده شده را به ماهیتابه اضافه کنید و همراه با پیاز داغ تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
در ادامه رب گوجه را در ماهیتابه بریزید و خوب تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: رب انار، رب آلوچه و ادویهها را اضافه کنید
بعد از حدود یک دقیقه نوبت اضافه کردن رب انار و رب آلوچه به ماهیتابه است.
مواد را خوب هم بزنید و بعد نمک و فلفل سیاه را همراه با یک لیوان و نیم آب جوش به قابلمه منتقل کنید و خوب مواد را هم بزنید تا به طور کامل ترکیب شوند.
مرحله ششم: خورش را آماده کنید
در این مرحله باید تکههای مرغ سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید.
درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید مرغها در سس خوشمزهای که آماده کردهاید بپزند و مزه دار شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیله دبیج گیلانی
مرحله هفتم: غذا را سرو کنید
بعد از حدود ۱ ساعت که خورش شما جا افتاد و در ۱۵ دقیقه نهایی پخت خورش بهتر است درب قابلمه را بردارید تا به روغن بیفتد.
در ادامه خورش را در ظرف مناسب بریزید و همراه با برنج کته ایرانی سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مالاوابیج
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مالاوابیج اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در قدیم برای پخت مالاوابیج گیلانی از گوشت پرندگان شکاری استفاده میشد.برای پخت این خورش بهتر است از قابلمههای سفالی که به عنوان گمج شناخته میشوند، استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری پودر دارچین و پودر مغز لیمو عمانی استفاده کنید.اضافه کردن رب آلوچه به این غذا اختیاری است و میتوانید آن را تنها با ترکیب رب انار و مقداری رب گوجه فرنگی نیز آماده کنید.اگر آب خورش کم به نظر میرسد، میتوانید در زمان پخت مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.این غذا باید به صورت کم آب و غلیظ سرو شود.برای تزیین غذای مالاوابیج میتوانید از دانههای انار و مقداری گشنیز خرد شده استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید این خورش خوشمزه گیلانی را با گوشت بوقلمون، غاز و اردک نیز آماده کنید.برای پخت این خورش بهتر است از رب انار ترش و ملس استفاده کنید. رب انار شیرین برای پخت این غذا مناسب نیست.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مالاواویج و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خورش خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…