جوک‌

طرز تهیه مربای بلوبری+ نکات طلایی جلوگیری از شکرک و کپک زدگی

زمان آماده‌سازی

1-2 ساعت

زمان پخت

10-15 دقیقه

بلوبری یکی از میوه‌های خاص، خوشرنگ و بسیار محبوب است که طرفداران زیادی دارد. اگر به دنبال راهی برای نگهداری طولانی مدت برای این میوه جذاب هستید، مربای بلوبری انتخاب بسیار مناسبی است. آماده سازی این مربا در خانه بسیار مقرون‌به‌صرفه و بهداشتی‌تر از مرباهای کارخانه‌ای است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مربای بلوبری را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی این مربای جذاب، ابتدا بلوبری‌ها را بشویید و کاملاً خشک کنید. سپس آن‌ها را کمی له کنید و همراه با شکر در قابلمه بریزید. مربا را بدون افزودن آب روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود.

در پایان جوهر لیمو یا آب‌لیمو اضافه کنید تا از شکرک زدن جلوگیری شود. پس از خنک شدن، مربا را در شیشه‌های استریل و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

رسپی این مربا خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مربای بلوبری

مواد لازممقدار مورد نیازبلوبری3 پیمانهشکر2 پیمانهجوهر لیمو1/2 قاشق چای‌خوریوانیل یا پودر هل1/2 قاشق چای‌خوری (اختیاری)

مرحله اول: بلوبری‌ها را آماده کنید

بلوبری‌ها را در کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد به آرامی بشویید تا کاملاً تمیز شوند.

ابتدا چند دقیقه‌ای آن‌ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

سپس روی دستمال نخی آشپزخانه‌ای پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت سیاه

مرحله دوم: شکر را اضافه کنید

بلوبری‌ها را در قابلمه مناسبی بریزید. با کمک گوشتکوب کمی آن‌ها را له کنید تا زمان پخت کمتری نیاز داشته باشند.

شکر را به میوه‌های له شده درون قابلمه اضافه کنید.

مرحله سوم: مربا را بپزید

قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و کمی زمان بدهید تا شکر در آب میوه حل شود و مربا کم کم شروع به جوشیدن کند.

توجه داشته باشید که برای آماده سازی و پخت این مربا نیاز به افزودن آب نیست.

حرارت را ملایم کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا با حرارت ملایم مربا بپزد و بلوبری‌ها نرم شوند.

مرحله چهارم: جوهر لیمو را اضافه کنید

پس از پخته شدن بلوبری‌ها و غلیظ شدن مربا جوهر لیمو را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.

اگر جوهر لیمو در دسترس ندارید می‌توانید کمی آب لیمو به مربا اضافه کنید. افزودن جوهر یا آب لیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند.

سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا مربا خنک شود.

اگر تمایل به افزودن طعم دهنده دارید در همین مرحله وانیل، اسانس یا پودر جوهر لیمو را به مربا اضافه و ترکیب کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی بدون شکر

مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید

شیشه‌های کاملاً خشک، تمیز و استریل برای نگهداری مربا انتخاب کنید.

وجود ذره‌ای رطوبت یا چربی موجب کپک زدن و خراب شدن مربا می‌شود.

پس از خنک شدن مربا را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید. شیشه‌های مربا را در یخچال نگهداری کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه مربای بلوبری، جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربا

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه مربای بلوبری، جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربا

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم مربای بلوبری، جلوگیری از شکرک و کپک زدن مربا اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

از بلوبری تازه و سالم استفاده کنید. میوه‌های له‌شده، کپک‌زده یا خراب باعث تغییر طعم و کاهش ماندگاری مربا می‌شوند.جوهر لیمو یا چند قطره آب‌لیموی تازه به مربا کمک می‌کند تا تعادل اسیدی پیدا کند و از بلور شدن شکر جلوگیری شود. افزودن این ماده در انتهای پخت باعث حفظ طعم طبیعی بلوبری شده و مانع شکرک زدن در زمان نگهداری می‌شود.بلوبری‌ها را کامل خشک کنید؛ زیرا وجود رطوبت باعث کپک زدن مربا می‌شود.بهتر است از شکر سفید استفاده کنید. شکرهای قهوه‌ای ممکن است طعم مربا را تغییر دهند.می‌توانید برای تنوع طعمی از ترکیب چند نوع توت (مثلاً بلوبری و تمشک) استفاده کنید.برای پخت مربا از قابلمه لعابی یا استیل استفاده کنید. قابلمه‌های آلومینیومی یا تفلون طعم مربا را تحت تأثیر قرار می‌دهند.حرارت را در طول پخت کنترل کنید. حرارت زیاد باعث سفت شدن و تغییر رنگ مربا می‌شود.بلوبری خودش از میوه‌های آب‌دار است و در طول پخت به طور طبیعی مقدار زیادی آب آزاد می‌کند. اضافه کردن آب اضافی، غلظت قند را کاهش می‌دهد و احتمال تبلور مجدد شکر را بالا می‌برد.زمان پخت را بیش از حد طولانی نکنید؛ زیرا باعث تیره شدن رنگ و از بین رفتن رایحه میوه می‌شود.اگر شکر پیش از به جوش آمدن مربا کاملاً در آب‌میوه حل نشود، ذرات بلور شکر باقی می‌مانند و پس از خنک شدن، به‌راحتی شکرک می‌زنند. ترکیب را روی حرارت ملایم قرار دهید و تا زمانی که شکر حل نشده، هم زدن را ادامه دهید.از افزودن بیش از حد جوهر لیمو خودداری کنید؛ زیرا باعث ترش شدن زیاد و تلخی مربا می‌شود.ظروف پخت را کاملاً تمیز و خشک انتخاب کنید. قابلمه‌ای که مربا را در آن می‌پزید، باید کاملاً بدون چربی، زنگ‌زدگی یا باقیمانده غذا باشد. وجود هر نوع آلودگی یا چربی می‌تواند منبع رشد کپک باشد.افزودن مقدار کمی پوست لیمو یا پرتقال رنده‌شده، عطر دلپذیری ایجاد می‌کند.هیچ‌وقت مربای داغ را در شیشه مرطوب نریزید، اگر حتی کمی رطوبت در شیشه باقی بماند، با بخار حاصل از مربای داغ، فضای داخلی شیشه مرطوب می‌شود و این رطوبت عامل اصلی کپک‌زدگی خواهد شد.برای طعم خاص‌تر، چند دانه هل یا میخک را به قابلمه اضافه و بعد از پخت خارج کنید.برای حفظ رنگ زیبا، درِ قابلمه را حین پخت باز بگذارید تا بخار خارج شود.برخی افراد برای خوش‌عطر شدن، از اسانس‌های خانگی یا دست‌ساز استفاده می‌کنند. اگر این مواد به‌ درستی نگهداری یا استریل نشده باشند، ممکن است حامل کپک یا قارچ باشند.پس از سرد شدن اگر مربا زیادی غلیظ شد، کمی آب جوش به آن بیفزایید و مجدداً بجوشانید.هرگز از قاشق خیس یا چرب برای برداشتن مربا از شیشه استفاده نکنید؛ زیرا باعث ورود آلودگی به مربا و فساد آن می‌شود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این مربای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه مربای بلوبری از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!