طرز تهیه مرصع پلو ایرانی؛ خوشرنگترین غذای ایرانی
مرصع پلو یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانی است که به خاطر طعم عالی و ظاهر رنگی و جذابش، گزینه مناسبی برای مهمانیها است. اگر چه درست کردن مرصع پلو ممکن است کار دشواری به نظر برسد، اما با انجام چند مرحله ساده شما میتوانید یک غذای خوشمزه و بینظیر درست کنید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه مرصع پلو را همراه نکات و فوتوفن آن به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن مرصع پلو ابتدا مرغ را همراه پیاز بپزید. سپس خلال بادام و پسته را در آب بخیسانید و خلال پرتقال را در آب و شکر بجوشانید. خلال هویج، زرشک و کشمش را هر کدام جداگانه با کمی کره تفت دهید. برنج را آبکش کنید و مقداری از آن را با زعفران ترکیب کنید. در آخر همه مواد را به صورت لایهای در ظرف مورد نظر سرو کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این غذای مجلسی را با جزئیات بیشتری بخوانید.
مواد لازم برای مرصع پلو
برنج۴ پیمانهفیله مرغ۴۰۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددزرشک½ پیمانهخلال بادام⅓ پیمانهخلال پسته⅓ پیمانهخلال پوست پرتقال⅓ پیمانهکشمش پلویی½ پیمانههویج متوسط۲ عددنمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه میزان لازمشکر۲ تا ۳ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه میزان لازمکرهبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه مرصع پلو
مدت زمان آماده سازی: ۴۵ تا ۵۰ دقیقهمناسب برای: ۵ تا ۶ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: مرغ را بپزید
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و بشویید، سپس به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید.
فیلههای مرغ را به اندازههای کوچک برش بزنید و به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید. سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی دارچین به آن اضافه کنید و هم بزنید. نصف لیوان آب به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
مرحله دوم: خلالها را آماده کنید
خلال بادام و پسته را در یک کاسه آب بریزید تا نرم شوند.
خلال پوست پرتقال را چند بار در آب جوش بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس با کمی شکر و آب روی حرارت بگذارید تا کمی شیرین و نرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت به آلو به ۴ روش
مرحله سوم: زرشک و کشمش را آماده کنید
زرشک را بشویید و آبکش کنید، سپس با کمی کره و شکر در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم آن را تفت دهید تا کمی نرم شود.
کشمش را بشویید و در آبکش بریزد. بعد از اینکه آب اضافی آن خارج شد، آن را با کمی کره تفت دهید.
مرحله چهارم: هویج را بپزید
هویجها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت خلالی آنها را برش بزنید. در یک تابه کمی کره بریزید و هویج خلالی شده را همراه کمی شکر و زعفران تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت انار مسما گیلانی
مرحله پنجم: برنج را آماده کنید
برنج را به صورت آبکش بپزید. سپس مقداری از آن را با زعفران دم کرده مخلوط کنید.
مرحله ششم: مرصع پلو را سرو کنید
در ظرف مورد نظر، ابتدا یک لایه برنج ساده بریزید و روی آن را با فیلههای مرغ، زرشک، کشمش، خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال و خلال هویج تزئین کنید. سپس یک لایه دیگر برنج بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد تکرار کنید. در لایه آخر از برنج زعفرانی استفاده کنید.
نکات و فوتوفنهای درست کردن مرصع پلو
در ادامه به نکاتی برای خوشمزهتر شدن مرصع پلو اشاره میشود که بهتر است آنها را در نظر داشته باشد. با ما همراه باشید.
سعی کنید حتما از برنج ایرانی مانند طارم یا هاشمی استفاده کنید تا طعم غذا بهتر شود.خلال پسته و بادام را میتوانید در گلاب و زعفران بخیسانید تا طعم و ظاهر خاصتری بگیرد.در استفاده از زعفران در پخت این غذا دست و دلباز باشید، زیرا زعفران طعم مرصع پلو را خیلی جذابتر میکند.برای خوشطعم شدن مرغ، میتوانید قبل از پخت آن را با زعفران و آب پرتقال مزهدار کنید.مرصع پلو یک غذای تزئینی است بنابراین زمان چیدن مواد دقت کنید که همه آنها دیده میشوند و به صورت یکنواخت پخش شده باشند.میتوانید برنج را در یک قالب بریزید و روی ظرف برگردانید، سپس با مواد آن را تزئین کنید.میتوانید به جای استفاده از خلال پرتقال از خلال نارنج هم استفاده کنید.میتوانید به جای مرغ از گوشت تکهای یا ترکیب گوشت چرخکرده با پیاز به صورت کوفتهای استفاده کنید.برای خوشمزهتر شدن این غذا میتوانید از تهدیگ تهچین استفاده کنید.
در این بخش آشپزی از مجله اکالا، طرز تهیه مرصع پلو را همراه نکات و فوتوفن آن به شما آموزش دادیم. اگر به سرو غذاهای مجلسی و شیک علاقه دارید، حتما این غذا را با این دستور تهیه آسان امتحان کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.