طرز تهیه نان شیرین با طعم بهار نارنج؛ خوشمزه و مخصوص
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
15-20 دقیقه
شاید تا به حال نام این نان را نشنیده باشید. نان شیرین با طعم بهار نارنج یکی از نانهای بسیار لطیف و معطری است که به راحتی و با مواد اولیه ساده و در دسترسی میتوانید آن را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، به شما طرز تهیه نان شیرین با طعم بهار نارنج را آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این نان، ابتدا خمیر مایه را با شکر و آب ولرم ترکیب کنید و کنار بگذارید تا خمیر مایع فعال شود. سپس تخم مرغ، کره و پودر بهار نارنج را با هم مخلوط کنید تا مایه کرمی و روشنی بدست آید.
آرد سفید را الک کنید و به مایه نان اضافه کنید. خمیر مایه فعال شده، روغن مایع و بقیه آب را به مواد بیفزایید و به آرامی خمیر را جمع کنید. سپس آن را در کاسه مناسبی بگذارید و روی کاسه را بپوشانید تا حجم خمیر دو برابر شود.
خمیر را به اندازههای دلخواه گرد کنید و در سینی فر از قبل آماده شده بچینید. کمی زرده تخم مرغ روی نانها بزنید و در فر بپزید. رسپی این نان شیرین خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای نان شیرین با طعم بهار نارنج برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازخمیر مایه۱ قاشق غذاخوریشکر۲ قاشق غذاخوریآب یا شیر۱ پیمانهبهار نارنج خشک شدهبه مقدار دلخواهتخم مرغ۱ عددزرده تخم مرغ۱ عدد (برای رومال)کره ذوب شده۵۰ گرمآرد سفید۳ پیمانهروغن مایع۱/۴ پیمانهنمک۱ قاشق چایخوری
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید
خمیر مایه را با ۱ قاشق غذاخوری شکر و ½ پیمانه آب یا شیر ولرم در یک کاسه مناسب بریزید.
روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید خمیر مایه به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا فعال شود و پف کند.
توجه داشته باشید دمای آب یا شیر در این مرحله بسیار مهم است. مایع شما باید گرم باشد؛ یعنی زمانی که انگشتتان را در آن فرو میکنید تحمل گرمای آن برایتان آسان باشد و انگشتتان نسوزد. اگر آب بیش از اندازه گرم یا سرد باشد خمیر مایه عمل نمیکند.
مرحله دوم: بهار نارنج را آسیاب کنید
بهار نارنج خشک شده را درون آسیاب بریزید و آن را پودر کنید که به راحتی با خمیر نان شیرین مخلوط شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان کدو حلوایی
مرحله سوم: تخم مرغ، پودر بهار نارنج و کره را هم بزنید
در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ و پودر بهار نارنج را بریزید. سپس کره را به آن اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید تا کره رنگ روشنی به خود بگیرد.
در حین کار بهتر است چندین بار ظرف را دورگیری کنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم: روغن و خمیر مایه فعال شده را اضافه کنید
روغن مایع، خمیر مایه فعال شده و باقیمانده آب ولرم یا شیر را به مواد اضافه کنید و مجدد با دور کند همزن برقی یا ویسک مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
مرحله پنجم: مواد خشک را اضافه کنید
آرد را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود.
نمک را با آرد الک شده ترکیب کنید و مواد خشک را به تدریج به مایه نان اضافه کنید و به آرامی خمیر را جمع کنید تا خمیر یکنواختی حاصل شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان شیرمال خانگی
مرحله ششم: به خمیر استراحت بدهید
خمیر را کمی ورز دهید تا بافت یکدستی به خود بگیرید.
کف و دیوارههای کاسه مناسبی را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید.
روی خمیر را بپوشانید و ۱ ساعت به آن در دمای محیط استراحت دهید تا خمیر تغییر حجم دهد.
مرحله هفتم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود.
کف سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بگذارید.
مرحله هشتم: خمیر نان شیرین را شکل بدهید
پس از استراحت خمیر، آن را به ۱۰-۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را با دست به صورت گلولهای کوچک گرد کنید.
گلولههای خمیر را به فاصله مناسب در سینی بچینید.
روی خمیرها را با دستمال نخی آشپزخانهای بپوشانید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بگذارید تا حجیمتر شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان کماج تبریزی
مرحله نهم: روی نانها رومال بزنید
زرده تخم مرغ را با کمی شیر در کاسه کوچکی با هم ترکیب کنید.
ترکیب فوق را با براش روی نانها بزنید تا پس از پخت نان شیرینهایتان طلایی شوند.
در این مرحله به دلخواه با چنگال یا قالبهای شیرینیپزی طرحهای زیبا روی نانها بزنید.
مرحله دهم: نان شیرینها را بپزید
سینی را در طبقه وسط فر برقی بگذارید و نانها را در فر با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه بپزید تا طلایی و پخته شوند.
پس از پخت زمان دهید تا نانها کمی خنک شوند. سپس آنها را در ظرف سرو بچینید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه نان شیرین با طعم بهار نارنج
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت نان شیرین با طعم بهار نارنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
همیشه از خمیر مایه تازه و فعال استفاده کنید تا نانها پف و بافت مناسبی داشته باشند.خمیر را به آرامی ورز دهید تا گلوتن فعال شده و بافت نهایی نرم و لطیف شود.آرد را قبل از افزودن به خمیر الک کنید تا گلولههای آرد از بین بروند و نانها یکنواختتر پف کنند.خمیر را به قسمتهای مساوی تقسیم کنید تا نانها در اندازه و زمان پخت یکنواخت باشند.حتماً فر را از قبل به دمای مورد نیاز برسانید تا نانها به سرعت پف کنند.میتوانید با افزودن پودر کاکائو، شکلات یا میوههای خشک، طعم و ظاهر نانها را متنوع کنید.میزان شکر را بر اساس سلیقه تنظیم کنید.پس از پخت، نانها را به مدت چند دقیقه در سینی فر خنک کنید تا بافت آنها حفظ شود.نان شیرینهای باقیمانده را در کیسه پلاستیکی یا ظرف دربسته نگهداری کنید تا تازگی خود را حفظ کنند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این نان خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه نان شیرین با طعم بهار نارنج از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.