طرز تهیه چای زنجبیل + بهترین زمان مصرف
چای زنجبیل یکی از مفیدترین دمنوشهای شفابخش در طب سنتی است که فواید زیادی برای بدن دارد. برای درست کردن چای زنجبیل هم از زنجبیل تازه و هم پودر زنجبیل استفاده میشود. در این مقاله از بخش آشپزی میتوانید با طرز تهیه چای زنجبیل به ۲ روش با زنجبیل تازه و خشک آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن دمنوش زنجبیل با زنجبیل تازه باید یک تکه از آن را همراه با ۴ فنجان آب جوش در قوری بریزید و روی بخار کتری قرار دهید تا چای شما آماده شود. بعد از ۲۰ دقیقه که چای دم کشید، میتوانید مقداری عسل و آبلیمو به آن اضافه کنید و چای را میل کنید. میتوانید به جای زنجبیل تازه از یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل نیز برای درست کردن این چای استفاده کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این چای میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای چای زنجبیل با زنجبیل تازه
زنجبیل تازه۱ تکه (حدود ۵ سانتیمتر)آب جوش۴ فنجانعسلبه مقدار لازمآب لیمو ترش تازهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه چای زنجبیل
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهمناسب برای: ۴ نفردرجه سختی: آسان
مرحله اول: زنجبیل را آماده کنید
برای شروع باید زنجبیل را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه آن را به صورت ورقههای نازک خرد کنید تا عصاره زنجبیل راحتتر خارج شود.
مرحله دوم: مواد چای را در قوری بریزید
تکههای زنجبیل را در قوری بریزید و بعد ۴ فنجان آب جوش به آن اضافه کنید. حالا درب قوری را روی آن قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش رازیانه+ بهترین زمان مصرف
مرحله سوم: چای زنجبیل را آماده کنید
قوری را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی بخار کتری قرار دهید تا چای دم بکشد. در ادامه چای را از صافی رد کنید و در فنجان بریزید. مقداری عسل و کمی آب لیمو ترش تازه به چای زنجبیل اضافه کنید و آن را به صورت گرم میل کنید.
طرز تهیه چای زنجبیل با زنجبیل خشک
برای درست کردن این چای باید به جای یک تکه زنجبیل حدود ۱ قاشق چایخوری پودر زنجبیل در قوری بریزید و بعد آن را با آب جوش پر کنید. اجازه دهید چای به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد و بعد آن را همراه با مقداری عسل و آب لیموترش میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دمنوش تخم کرفس+بهترین زمان مصرف
بهترین زمان مصرف چای زنجبیل
میتوانید از چای زنجبیل در هر زمانی از روز که دوست دارید استفاده کنید. بهترین زمان مصرف این نوشیدنی با توجه به نیاز شما متفاوت است. به خاطر داشته باشید که نباید بیشتر از یک تا دو فنجان چای زنجبیل در طول روز استفاده کنید. در ادامه این بخش به جزئیات مصرف این چای در زمانهای مختلف اشاره شده است.
اگر از چای زنجبیل برای لاغری استفاده میکنید، بهتر است آن را صبحها به صورت ناشتا میل کنید تا سوخت و ساز بدن شما افزایش پیدا کند.برای کاهش استرس و اضطراب میتوانید از این دمنوش در طول روز استفاده کنید.خانمهای باردار میتوانند صبحها از این چای برای جلوگیری از حالت تهوع بارداری استفاده کنند.مصرف چای زنجبیل به صورت ناشتا به کنترل قند خون در طول روز کمک میکند.اگر به مشکلات گوارشی مبتلا هستید، میتوانید بعد از غذا و در طول روز از دمنوش زنجبیل استفاده کنید.
افرادی که به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا هستند میتوانند برای بهبود گلودرد و رفع درد روزانه یک بار از این نوشیدنی در طول روز استفادهکنند.برای بهبود هضم غذا میتوانید از این چای بعد از وعدههای غذایی استفاده کنید.گفته میشود که دمنوش زنجبیل برای پریودی مفید است و مصرف آن موجب کاهش انقباضات رحم میشود. از همین رو میتوانید از این دمنوش در روزهای نزدیک به قاعدگی نیز استفاده کنید.نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل میتواند درد قاعدگی را تا حد زیادی کاهش دهد. از همین رو میتوانید در روزهای ابتدای قاعدگی نیز از این دمنوش استفاده کنید.
نکات و فوتوفنهای طرز تهیه چای زنجبیل
در این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن چای زنجبیل اشاره شده است، با ما همراه باشید.
چای زنجبیل طبع گرمی دارد و از همین رو افراد گرم مزاج نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.اگر دوست دارید طعم چای زنجبیل شما تند و تیزتر شود، میتوانید از مقدار زنجبیل بیشتری استفاده کنید و چای را برای مدت زمان بیشتری روی کتری قرار دهید. هر چقدر این چای بیشتر بجوشد، تندتر میشود.در طرز تهیه چای زنجبیل با پودر زنجبیل به هیچ عنوان از یک قاشق چایخوری زنجبیل بیشتر برای یک قوری چای استفاده نکنید.برای درست کردن چای زنجبیل و زردچوبه میتوانید از یک تکه زنجبیل و یک تکه زردچوبه تازه و پودر نشده استفاده کنید.در مصرف چای زنجبیل زیادهروی نکنید. از مهمترین مضرات چای زنجبیل میتوان به اختلال در خواب، سوزش معده، نفخ، گرمی بدن و همچنین کاهش قند خون اشاره کرد.برای درست کردن دمنوش زنجبیل و دارچین میتوانید از یک عدد چوب دارچین نیز استفاده کنید.در صورتی که برای شیرین کردن این دمنوش از عسل استفاده میکنید، حتما صبر کنید تا چای از حرارت بیفتد و بعد عسل را اضافه کنید.برای درست کردن این چای میتوانید ترکیب آب و زنجبیل را در یک قابلمه یا ظرف شیشهای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا چای شما برای ۱۵ دقیقه بجوشد و آماده شود.اضافه کردن عسل به این نوشیدنی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.افرادی که به بیماری خاصی مبتلا هستند و از دارو استفاده میکنند، قبل از مصرف این چای باید با پزشک خود مشورت کنند.
در این مقاله از مجله اکالا به طرز تهیه چای زنجبیل و همه فوتوفنهای درست کردن آن اشاره شد. این چای طبع گرم و طعم دلچسبی دارد و از همین رو میتوانید از آن در روزهای سرد پاییز و زمستان استفاده کنید. اگر تجربه درست کردن این چای را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…