طرز تهیه چای کرک خانگی+ نکات و فوتوفن ها
چای کرک یا چای کاراک (Karak Tea) یکی از خوشطعمترین و محبوبترین انواع چای است که در آسیا و جنوب ایران طرفداران زیادی دارد. اصالت این چای به کشور هند بازمیگردد و برای درست کردن آن از ترکیب چای و شیر همراه با ادویههای مختلف استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه چای کرک خانگی و همه فوتوفن های درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
به منظور درست کردن این چای ابتدا باید چای، شکر، میخک، هل، بادیان ستارهای، چوب دارچین، زعفران و زنجبیل را همراه با آب در قوری بریزید و برای ۱۵ دقیقه روی حرارت بجوشانید. در ادامه شیر را اضافه کند و بعد از ۵ دقیقه چای را سرو کنید.
برای درست کردن این چای با شیر خشک باید به جای شیر تازه از شیر خشک استفاده کنید. در این روش باید همه ادویهها را همراه با چای پودر کنید و بعد شیر خشک را به آن اضافه کنید. حالا ۲ قاشق از این پودر را در لیوان بریزید و آن را با آب جوش ترکیب کنید. رسپی این چای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای چای کرک
مواد لازممقدار مورد نیازآب۳ لیوان فرانسوی دستهدارشیر۱ لیوان فرانسوی دستهدارشکربه مقدار لازممیخک۳ دانههل۴ دانهچای سیاه۱ قاشق غذاخوریبادیان ستارهای۱ دانهچوب دارچین۱ عددزعفران ساییده شده۱/۲ قاشق چایخوریزنجبیل تازه (اختیاری)۱ تکه
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه چای کرک با شیر
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: آسانمناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
مرحله اول: چای، آب و چاشنیها را در قوری بریزید
برای شروع باید چای را همراه با شکر، میخک، بادیان ستارهای، چوب دارچین و زعفران در قوری پیرکس بریزید و آب جوش را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم: چای را دم کنید
حالا قوری را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید و اجازه دهید چای برای ۱۵ دقیقه به آرامی بجوشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای ماسالاد در خانه
مرحله سوم: شیر را اضافه کنید
بعد از ۱۵ دقیقه میتوانید شیر را به چای اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا چای کرک شما آماده شود. در این مرحله باید مراقب باشید که شیر سر نرود.
مرحله چهارم: چای را سرو کنید
بعد از این که چای آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. چای را صاف کنید و در فنجان بریزید و از طعم این چای کرک خوش طعم همراه با بیسکویت و شیرینی لذت ببرید.
چای کرک با شیر خشک
برای درست کردن چای کرک با شیر خشک باید شیر را حذف و از حدود ۳ قاشق شیر خشک مخصوص قنادی استفاده کنید. در این روش بهتر است ابتدا ادویهها و چای سیاه را در آسیاب پودر و از صافی رد کنید و بعد پودر شیر خشک قنادی را به آن اضافه کنید.
حالا ۱ تا ۲ قاشق از این ترکیب را در یک لیوان بریزید و با آب جوش ترکیب کنید. چای کرک شما بدون نیاز به دم کشیدن آماده است و میتوانید آن را میل کنید.
علت ته نشین شدن چای کرک خانگی
در صورتی که برای درست کردن چای کرک از شیر خشک بیکیفیت استفاده کنید یا مقدار شیر خشک شما بیشتر از حد لازم باشد، چای کف لیوان ته نشین میشود.
از دیگر دلایل ته نشین شدن این چای میتوان به دم نکشیدن چای سیاه، صاف نکردن پودر چای کرک قبل از آماده کردن آن و همچنین اضافه کردن شیر خشک به صورت یکباره و بدون هم زدن اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چای قهوه
بهترین شیر برای درست کردن چای کرک
برای درست کردن چای کرک در اصل از شیری به نام ابوقوس استفاده میشود. این شیر بافت غلیظتری نسبت به شیرهای معمولی دارد و طعم بهتری به نوشیدنی میبخشد. اما اگر به این شیری دسترسی ندارید میتوانید از شیر پرچرب برای درست کردن این چای عربی لذیذ استفاده کنید.
تفاوت چای کرک و ماسالا
چای ماسالا طعم تندتری نسبت به چای کرک دارد و در ترکیبات آن از زعفران استفاده میشود. مقدار چای سیاهی که در چای کرک استفاده میشود، بیشتر از چای ماسالا است، اما با نوشیدن چای ماسالا بیشتر طعم ادویههای مختلفی مثل هل، دارچین، میخک، زنجبیل و دانه فلفل سیاه را احساس میکنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه چای کرک
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن چای کرک اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن چای کرک میتوانید از پودر ادویههای مختلف نیز استفاده کنید.طعم چای کرک شیرین، کرمی و تند است و طبع گرمی دارد و از همین رو برای افراد سرد مزاج بسیار مناسب است.چای کرک حاوی شکر و کافئین زیادی است و از همین رو نباید به مقدار زیاد مصرف شود.برای درست کردن این چای میتوانید به جای شکر از شیر عسلی استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این چای از فلفل سیاه نیز استفاده میشود.برای این که عطر و طعم ادویهها در این چای بیشتر شوند، میتوانید همه آنها را همراه با چای سیاه در آسیاب پودر کنید و بعد از الک کردن در چای بریزید. به هیچ عنوان از ادویههایی که از قبل پودر شدهاند برای آماده کردن این چای استفاده نکنید تا عطر و مزه چای شما دلپذیرتر شود. در این روش نیازی به دم کردن چای نیست.برای تزیین این چای میتوانید مقداری پودر دارچین روی آن بریزید.این چای باید به صورت داغ سرو شود.برای آماده کردن این چای میتوانید بنا به سلیقه خودتان مقدار شیر خشک یا ادویهها را کم و زیاد کنید.برای شیرین کردن طعم این چای میتوانید به جای شکر از مقداری عسل استفاده کنید.در طرز تهیه چای کرک عربی ضد سرماخوردگی میتوانید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.افرادی که لاکتوز حساسیت دارند، میتوانند برای درست کردن این چای از شیرهای گیاهی استفاده کنند.برای درست کردن چای کرک معمولا از چای کله مورچه استفاده میشود.در طرز تهیه چای کرک با پودر آماده تنها باید مقداری از پودر را با آب جوش ترکیب و سپس میل کنید.برای درست کردن چای کرک رژیمی بهتر است شکر را به طور کامل حذف و از شیر کم چرب استفاده کنید.اضافه کردن ستاره بادیان به این نوشیدنی اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.در صورت تمایل میتوانید بنا به سلیقه خودتان از مقدار شکر کمتر یا بیشتری برای درست کردن این چای استفاده کنید.روش آماده کردن چای کرک با شیر خشک سریعتر از چای کرک با شیر تازه است.در برخی رسپیها برای درست کردن این چای از مقداری پسته، بادام و گردوی پودر شده نیز استفاده میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه چای کرک خانگی و همه فوتوفن های درست کردن ای چای اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این نوشیدنی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…