طرز تهیه کباب وزیری+ نکات و فوتوفن ها
کباب وزیری یک نوع کباب اصیل و پرطرفدار ایرانی است که برای درست کردن آن از یک سیخ کباب کوبیده و یک سیخ جوجه کباب استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کباب وزیری و همه فوتوفن های درست کردن این کباب خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن کباب وزیری ابتدا باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و مقداری نمک و فلفل ترکیب کنید و برای چند دقیقه ورز دهید. مرغها را با پیاز خرد شده، ماست، آبلیمو، روغن زیتون و نمک و فلفل مزه دار کنید و کبابها را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند. در ادامه کبابها را به صورت جداگانه به سیخ بزنید و روی حرارت متوسط آماده کنید. رسپی این غذای سنتی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کباب وزیری
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۴۰۰ گرمجوجه۴۰۰ گرمزعفران دم کرده غلیظبه مقدار لازمپیاز متوسط۲ عددماست چکیده۲ قاشق غذاخوریآب لیمو ترش تازهبه مقدار لازمروغن زیتونبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه کباب وزیری به سبک رستورانی
مدت زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: مایه گوشتی را آماده کنید
برای شروع باید گوشت کوبیده را در یک کاسه بریزید. پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را رنده کنید. نسبت گوشت به پیاز باید حدود ۱/۴ باشد. بنابراین به ازای ۴۰۰ گرم گوشت باید از حدود ۱۰۰ گرم پیاز استفاده کنید. به منظور جلوگیری از شل شدن مایه گوشتی، بهتر است آب اضافه پیاز را بعد از رنده کردن جدا کنید و دور بریزید.
پیاز رنده شده را با گوشت ترکیب کنید و برای چند دقیقه ورز دهید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. هر چقدر بیشتر گوشت و پیاز را ورز دهید، کباب کوبیده شما انسجام بیشتری پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مشتی کباب (کباب زردک)
مرحله دوم: مایه گوشتی را در یخچال بگذارید
مقداری نمک و فلفل به مایه کوبیده اضافه و بعد کمی مواد را ترکیب کنید. در ادامه روی ظرف گوشت را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از یک ساعت باید دوباره مایه گوشتی را ورز دهید تا برای پخت آماده شود.
مرحله سوم: مرغ را مزه دار کنید
در این مرحله باید تکههای مرغ کبابی را در اندازههای مساوی خرد کنید و در یک ظرف بریزید. برای مزه دار کردن مرغها یک یا ۲ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد و به مرغها اضافه کنید. در ادامه مقداری آب لیمو ترش تازه، روغن زیتون، ماست چکیده و نمک در ظرف مرغها بریزید و مواد را به خوبی هم بزنید.
مرحله چهارم: مرغها را در یخچال استراحت دهید
روی ظرف مرغها را با سلفون بپوشانید و ظرف را برای مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغها به خوبی مزه دار شوند.
مرحله پنجم: جوجهها و گوشتها را به سیخ بزنید
بعد از این که مرغها و مایه گوشتی به خوبیمزه دار شدند، آنها را از یخچال خارج کنید. مرغها را به سیخ بزنید و بعد به سراغ سیخ کردن گوشت کوبیده بروید. در این مرحله دقت کنید که گوشت شما شل نباشد. در صورت شل بودن گوشت آن را برای چند دقیقه دیگر ورز دهید.
برای به سیخ زدن گوشت باید مقداری از گوشت را بردارید و آن را به سیخ بچسبانید. سپس دستتان را خیس کنید و به کمک انگشت، گوشت را در طول سیخ صاف کنید.
بیشتر بخوانید: علت ترک خوردن کباب کوبیده و راههای جلوگیری از آن
مرحله ششم: کباب وزیری را آماده کنید
برای درست کردن این کباب بهتر است از منقل، زغال یا باربیکیو استفاده کنید. سیخها را روی حرارت ملایم زغال قرار دهید و مدام زیر و رو کنید تا نسوزند. هر طرف کبابها به حدود ۵ تا ۷ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد.
مرحله هفتم: کباب وزیری را سرو کنید
بعد از آماده شدن کباب وزیری میتوانید کبابها را در کنار هم داخل دیس بچینید و همراه با لیمو ترش تازه، گوجه و فلفل کبابی سرو کنید. این کباب باید در کنار برنج آبکش شده زعفرانی سرو شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب به سبک رستورانی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کباب وزیری
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کباب وزیری اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اگر نمیدانید کباب وزیری چیست، باید بگوییم که کباب وزیری ترکیبی از کوبیده و جوجه است که در برخی از رستورانها به عنوان کباب درباری نیز شناخته میشود.مهمترین نکته برای آماده سازی کباب وزیری، ورز دادن گوشت است. بنابراین برای چند دقیقه گوشت را ورز دهید تا مایه گوشتی کاملا منسجم شود.برای درست کردن این کباب میتوانید از سینه، ران یا فیله مرغ به سلیقه خودتان استفاده کنید.میتوانید در کنار کباب وزیری رستورانی از مقداری گوجه، فلفل و پیاز کبابی نیز استفاده کنید.در زمان سرو این غذا معمولا از یک سیخ جوجه و یک سیخ کوبیده استفاده میشود.برای درست کردن کباب وزیری خانگی بهتر است از گوشت گوسفندی چرخ شده یا ترکیب مغز ران گوساله و گوشت پشت بازوی گوسفند استفاده کنید.برای این که جوجهها آبدار و خوشمزه شوند، میتوانید کره را آب کنید و در زمان پخت با برس روی کبابها بزنید.فرق کباب وزیری و سلطانی در نوع کبابهای آنها است. برای درست کردن کباب سلطانی به جای یک سیخ کوبیده و یک سیخ جوجه از یک سیخ کوبیده و یک سیخ کباب برگ استفاده میشود.فرق کباب وزیری و بختیاری این است که برای آماده کردن کباب بختیاری در یک سیخ از ترکیب مرغ و گوشت گوسفند استفاده میشود که بین کبابها نیز مقداری پیاز و فلفل دلمهای وجود دارد.در برخی رسپیها برای درست کردن کوبیده کباب وزیری از مقداری پودر دارچین و زعفران استفاده میشود.بعد از آماده شدن کباب وزیری میتوانید روی گوشت مقداری سماق بریزید و بعد آن را میل کنید.برای درست کردن کباب وزیری میتوانید با توجه به ذائقه خودتان از مقداری سیر یا پودر سیر نیز استفاده کنید.در زمان پخت کباب وزیری باید آن را روی حرارت متوسط بپزید. زیاد بودن حرارت موجب سوختن کباب و کم بودن حرارت موجب خشک و بیمزه شدن کباب میشود.برای مزه دار کردن جوجهها میتوانید در کنار ماست، آبلیمو و زعفران از مقداری سس مایونز و پودر پاپریکا نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم جوجه کباب وزیری لذیذتر شود، بهتر است آن را از شب قبل مزه دار کنید و در مواد بخوابانید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کباب وزیری و همه فوتوفن های درست کردن این کباب خوش طعم اشاره شده است. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…