جوک‌

طرز تهیه کشک زرد خشک زابلی؛ خوشمزه برای افطاری

مناسب برای

2 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

30 دقیقه

کشک زرد یک غذای سنتی متعلق به زابل و سیستان است که بیشتر در فصل تابستان یا برای افطاری در ماه رمضان طبخ می‌شود. این غذا ترکیبی از کشک زرد مخصوص با روغن دنبه و سیر است و از غذاهای مهم سربازان در جنگ‌های باستان نیز محسوب می‌شد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کشک زرد خشک زابلی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذا، ابتدا باید پودر کشک زرد را آماده کنید. پیاز داغ را با روغن دنبه، سیر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه سرخ کنید. در ادامه کشک زرد و آب جوش را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید و اجازه دهید غذا به غلظت مناسب برسد.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کشک زرد خشک زابلی برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۱ عددروغن دنبه۱ قاشق غذاخوریسیر۱ حبهکشک زرد۳ قاشق غذاخوریآب جوش۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مواد لازم برای پودر کشک زرد زابلی

مواد لازممقدار مورد نیازدوغ ترش۲ کیلوگرمگندم آسیاب شده۵ کیلوگرمتخم گشنیز و شوید آسیاب شده۱۰۰ گرمسیر۴۰۰ گرمزردچوبه۲۰۰ گرمنمکبه مقدار لازم

مرحله اول: پودر کشک زرد را آماده کنید

برای درست کردن پودر کشک زرد باید دوغ ترش را با نمک هم بزنید و بعد زردچوبه، پودر تخم گشنیز و پودر شوید را به آن اضافه کنید.

سیر رنده شده را به مواد اضافه کنید و بعد آرد را در چند مرحله در ظرف بریزید و با دست خوب مواد را هم بزنید تا خمیری یکدست ایجاد شود.

خمیر کشک زرد را ورز دهید. یک پارچه را بشویید و با فشار دادن آب اضافه آن را خارج کنید.

سپس خمیر را داخل پارچه قرار دهید و آن را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود.

کیسه را در مکانی خشک و خنک و روی مقوا قرار دهید تا آب اضافه کشک خارج شود.

هفته‌ای یک بار کیسه را تکان دهید تا آب همه قسمت‌ها به خوبی خارج شود.

تا سه هفته این کار را ادامه دهید و بعد کیسه را باز کنید و کشک را روی یک سفره بریزید و پهن کنید تا کاملا خشک شود.

بعد از خشک شدن، کشک‌ها را با گوشتکوب بکوبید و پودر و سپس الک کنید.

کشک زرد شما آماده است و می‌توانید از آن برای پخت غذا یا مزه دار کردن آش و سوپ استفاده کنید.

برای درست کردن این غذا در کمترین زمان می‌توانید کشک زرد را به صورت آماده از فروشگاه‌ها خریداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کله جوش به روش کرمانی‌ها

مرحله دوم: پیاز و ادویه‌ها را سرخ کنید

باید پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن دنبه در یک ماهیتابه گود یا قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن سرخ کید تا طلایی شوند.

کمی بعد می‌توانید زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به پیاز داغ اضافه کنید.

مرحله سوم: سیر را به ماهیتابه اضافه کنید

سیر را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت ریز رنده کنید.

در ادامه آن را در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید تا بوی آن بلند شود.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: کشک زرد را اضافه کنید

کشک زرد یک نوع کشک مخصوص است که باید به صورت آماده آن را از فروشگاه‌ها یا عطاری‌ها خریداری کنید.

در این مرحله باید کشک زرد را در ماهیتابه بریزید و خوب با همه مواد تفت دهید تا کاملا یکدست شوند.

مرحله پنجم: آب را اضافه کنید

۲ لیوان آب جوش به ماهیتابه اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید تا کشک به طور کامل در آب حل شود.

در ادامه درب ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید کشک زرد زابلی برای ۱۰ دقیقه بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیازو زنجان (اشکنه زنجانی)

مرحله ششم: غذا را سرو کنید

زمانی که کشک زرد به غلظت مناسب رسید می‌توانید مقداری از آن را بچشید و در صورت نیاز کمی نمک به غذا اضافه کنید.

در ادامه غذا را در ظرف مناسب بریزید و همراه با نان خشک محلی یا نان تازه سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کشک زرد خشک زابلی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کشک زرد خشک زابلی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کشک زرد خشک زابلی برای افطاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای پخت این غذا می‌توانید به جای روغن دنبه از کره یا روغن حیوانی نیز استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از یک عدد سیب زمینی نگینی خرد شده نیز برای پخت این غذا استفاده کنید.برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید از مقداری آب قلم نیز استفاده کنید.از این غذا بیشتر برای وعده صبحانه یا ناهار استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید مقداری پودر گوجه فرنگی خشک یا فلفل قرمز به این غذا اضافه کنید تا خوشرنگ شود.در صورت تمایل می‌توانید این غذا را با گوشت قلقلی سرو کنید. در این روش باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و مقداری آرد نخودچی ترکیب کنید و خوب ورز دهید. مواد گوشتی را به صورت قلقلی آماده و در روغن سرخ کنید و بعد در غذا بیندازید.اضافه کردن مقداری آب گوشت یا آب مرغ به این غذا طعم بهتری می‌بخشد.از آن جایی که کشک زرد حاوی ادویه‌های مختلف است، نیازی به اضافه کردن ادویه خاصی به این غذا نیست.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کشک زرد خشک زابلی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

مطالب مشابه را ببینید!