طرز تهیه کوفته کرمانشاهی (هلو کباب)+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
3-4 ساعت
زمان پخت
70-80 دقیقه
کوفته کرمانشاهی یا همان هلو کباب یکی از غذاهای بسیار محبوب و پرطرفدار کرمانشاهی است. در نگاه اول ممکن است طرز تهیه این کوفته کمی پیچیده به نظر برسد، اما با رعایت مراحل و نکات مهمی که در پایان مقاله به آن اشاره کردیم، میتوانید یک هلو کباب خوشمزه و مجلسی آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کوفته کرمانشاهی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای طبخ این غذا ابتدا لپه را بپزید و با سیبزمینی، گوشت و پیاز چرخکرده مخلوط کنید. سپس این مواد را ورز دهید تا چسبندگی کافی پیدا کنند. داخل هر کوفته، یک مغز گردو قرار دهید و آن را گرد کنید.
در ادامه، کوفتهها را در روغن سرخ کنید و در یک سس مخصوص که ترکیبی از پیاز داغ، رب، زعفران و آلو بخارا است، قرار دهید تا به خوبی مغز پخت شوند.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوفته کرمانشاهی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرملپه۲۰۰ گرمپیاز۱ عددسیب زمینی۱ عددگردو۱/۲ پیمانهروغنبه مقدار لازمنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم
مواد لازم برای سس کوفته
مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۲ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریشکر۱ قاشق غذاخوریآب لیموترش۱ قاشق غذاخوریآلو بخارا۱/۲ پیمانهزعفران دم کرده۱/۴ فنجاننمک و فلفل سیاهبه مقدار کافیزردچوبه و دارچینبه مقدار کافی
مرحله اول: سس کوفته را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت خلالی خرد کنید.
در قابلمه مناسبی مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. کمی تفت دهید تا پیازها طلایی و کاراملی شوند.
سپس زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین را اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
در همین مرحله رب گوجهفرنگی را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب رنگ باز کند.
مرحله دوم: طعمدهندهها را به سس اضافه کنید
آلو بخارا را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. ۱-۲ دقیقه با مواد درون قابلمه تفت دهید.
سپس زعفران دمکرده، آب، شکر و آبلیمو ترش را به سس اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا سس به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
زمان دهید تا سس به آرامی بپزد و به غلظت برسد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته نخودچی
مرحله سوم: لپه را آماده کنید
لپهها را تمیز کنید و بشویید. آنها را از چند ساعت قبل در مقداری آب بخیسانید.
خیساندن حبوبات پیش از شروع فرایند پخت موجب سریعتر پخته شدن و گرفتن نفخ آنها میشود.
پس از گذشت زمان اعلام شده لپهها را در قابلمه کوچکی بریزید و مقداری آب تازه به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و زمان دهید تا لپهها بپزند.
سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا لپهها خنک شوند.
مرحله چهارم: مایه کوفته را آماده کنید
سیبزمینی و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آنها را درون غذاساز یا خردکن بریزید.
در این مرحله برای منسجم شدن کوفتهها میتوانید آب پیاز و سیب زمینی پوره شده را بگیرید.
لپههای پخته شده، گوشت چرخکرده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد درون خردکن اضافه کنید.
دستگاه را روشن کنید تا مواد به خوبی پوره و له شوند.
پس از پوره کردن، مواد کوفته را در کاسه مناسبی بریزید و با دست مواد را ورز دهید تا بافت چسبناکی پیدا کنند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: کوفتهها را شکل دهید
از مایه کوفته به اندازه یک هلو بردارید و در دست گرد کنید. وسط آن یک مغز گردو قرار دهید و دوباره کوفته را گرد کنید تا مواد کاملاً به هم بچسبند و ترک نخورند.
مرحله ششم: کوفتهها را سرخ کنید
تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید. کمی روغن در تابه بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود.
کوفتهها را در تابه بگذارید و چند دقیقهای زمان دهید تا سطح آنها طلایی شود. این کار باعث میشود کوفتهها هنگام پخت در سس باز نشوند و فرم خود را حفظ کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته ترش گیلانی
مرحله هفتم: کوفتهها را بپزید
کوفتههای سرخ شده را به آرامی درون سس قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم ۶۰-۷۰ دقیقه بپزند.
هر از گاهی قابلمه را تکان دهید تا کوفتهها ته نگیرند و سس به تمام قسمتهای کوفته نفوذ کند.
مرحله هشتم: کوفتهها را سرو کنید
پس از پخت، کوفتهها را در ظرف سرو بگذارید و از سس روی آنها بریزید.
به دلخواه با مقداری پیاز داغ، زرشک یا مغز گردو کوفتهها را تزیین و در کنار نان یا برنج نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوفته کرمانشاهی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کوفته کرمانشاهی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای خوشطعمتر شدن سس، میتوانید مقدار کمی رب انار اضافه کنید.به جای لپه، از نخود هم میتوان استفاده کرد، اما طعم اصیل کوفته کرمانشاهی با لپه است.در صورت تمایل، میتوانید کمی دارچین یا هل به سس اضافه کنید تا عطر آن جذابتر شود.استفاده از سیبزمینی در مواد کوفته باعث انسجام بیشتر آن میشود.لپه را بیش از حد نپزید تا هنگام چرخ کردن، آبکی نشود و کوفتهها استحکام کافی داشته باشند.استفاده از آب قلم یا عصاره گوشت به جای آب معمولی در سس باعث خوشمزهتر شدن غذا میشود.اگر کوفتههای شما بیش از حد سفت شد، مقداری تخممرغ به مواد آن اضافه کنید.برای جلوگیری از وا رفتن کوفتهها، مواد را به خوبی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.استفاده از زعفران دمکرده باعث خوشرنگ و خوشعطر شدن کوفتهها میشود.اگر کوفتهها انسجام کافی ندارند میتوانید مقدار کمی آرد نخودچی به مایه کوفته اضافه کنید.گردو داخل کوفته طعم و بافت آن را فوقالعاده میکند؛ اما در صورت تمایل میتوانید از کشمش یا زرشک هم استفاده کنید.مقدار شکر و آبلیمو را متناسب با ذائقه خود تنظیم کنید؛ طعم سس باید ملس باشد.هنگام اضافه کردن کوفتهها به سس، حرارت را ملایم کنید تا کوفتهها از هم باز نشوند و فرم خود را حفظ کنند.استفاده از آلو بخارا سس را خوشمزهتر و طعم آن را متعادلتر میکند.حتماً کوفتهها را در روغن سرخ کنید تا در سس باز نشوند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کوفته خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کوفته کرمانشاهی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.