طرز تهیه کیک توت فرنگی شکلاتی؛ دسر خوشمزه با نکات
مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
60-70 دقیقه
زمان پخت
40-45 دقیقه
کیک توت فرنگی شکلاتی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین کیکهایی است که میتوانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. ترکیب طعم شیرین توت فرنگی با کیک شکلاتی ترکیبی بینظیر و منحصر به فرد است که شما را شگفتزده میکند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک توت فرنگی شکلاتی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی کیک توت فرنگی شکلاتی ابتدا تخممرغ، شکر و وانیل را به خوبی هم بزنید تا کرمی و کشدار شوند. سپس شیر و روغن را اضافه کنید.
مواد خشک شامل آرد، بیکینگپودر، نمک و پودر کاکائو را الک و به مواد مرطوب بیفزایید. در ادامه، شکلات خرد شده یا چیپسی را به همراه توتفرنگیهای تازه به مایه کیک اضافه و ترکیب کنید.
مایه کیک را در قالب بریزید و در فر از پیش گرم شده بپزید. رسپی این کیک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک توت فرنگی شکلاتی برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید۲ پیمانهشکر۱ پیمانهتخم مرغ۳ عددروغن مایع۱/۲ پیمانهشیر۱/۲ پیمانهوانیل۱/۲ قاشق چایخوریبیکینگ پودر۲ قاشق چایخورینمک۱/۲ قاشق چایخوریپودر کاکائو۳ قاشق غذاخوریشکلات تختهای یا چیپسی۱/۲ پیمانهتوت فرنگی تازه۱۰ تا ۱۵ عدد
مرحله اول: فر و قالب کیک را آماده کنید
فر گازی یا برقیتان را روشن کنید و زمان دهید تا فر به خوبی گرم شود. گرم بودن فر پیش از شروع پخت کیک تأثیر زیادی در کیفیت نهایی کیک شما دارد.
کف و دیوارههای قالب را با کمک براش و کمی روغن چرب کنید تا پس از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلوچه توت فرنگی
مرحله دوم: تخممرغ، شکر و وانیل را ترکیب کنید
تخممرغها را در کاسه بزرگی بریزید. شکر و وانیل را به آنها اضافه کنید و با دور تند همزن برقی مواد را ۷-۸ دقیقه هم بزنید تا بافتی کرمی و کشدار پیدا کند. این مرحله برای پف کردن کیک بسیار مهم است.
مرحله سوم: شیر و روغن مایع را اضافه کنید
شیر و روغن مایع را کمکم به محتوای درون کاسه اضافه کنید و با دور کند همزن برقی فقط در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
برای بافت بهتر می توانید باترمیلک آماده کنید. برای آماده سازی باترمیلک خانگی باید در یک پیمانه شیر یک قاشق غذاخوری سرکه سفید یا آبلیمو بریزید و ۱۰ دقیقه بگذارید بماند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: مواد خشک را اضافه کنید
در یک ظرف جدا، آرد، بیکینگپودر، نمک و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید.
ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار الک کنید تا سبک و یکنواخت شود. این کار باعث میشود بافت کیک لطیفتر باشد.
مواد خشک را در چند مرحله به مواد مایع اضافه کنید و با لیسک بهآرامی و به شکل دورانی هم بزنید.
مرحله پنجم: شکلات و توت فرنگی را اضافه کنید
توت فرنگیها را بشویید و با دستمال نخی آشپزخانهای کاملاً خشک کنید.
با چاقو توت فرنگیها را به ابعاد یکسان و دلخواهی برش بزنید و در کاسه مناسبی بریزید. شکلات خرد شده را به آن اضافه کنید و ۱-۲ قاشق آرد به مواد بیفزایید.
به آرامی هم بزنید تا تمام قسمتهای توتفرنگی و شکلات با آرد پوشانده شود. این کار کمک میکند تا هنگام پخت تهنشین نشوند.
توتفرنگی و شکلات خرد شده را به مایه کیک اضافه کنید و به آرامی با لیسک مواد را فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله ششم: کیک را بپزید
مایه کیک را داخل قالب بریزید و با لیسک سطح آن را صاف کنید.
قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید کیک به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزد.
پس از گذشت زمان اعلام شده با یک خلال چوبی تست کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، یعنی کیک پخته است.
در انتها برای طلایی شدن روی کیک، میتوانید ۲ دقیقه گریل را روشن کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاپ کیک توت فرنگی خانگی
مرحله هفتم: کیک را تزیین و سرو کنید
زمان دهید تا کیک در قالب خنک شود. سپس به آرامی آن را در ظرف سرو بگذارید.
روی آن را با شکلات آب شده یا خامه فرمگرفته و چند برش توت فرنگی تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک توت فرنگی شکلاتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک توت فرنگی شکلاتی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آرد زدن به توت فرنگی و شکلات مانع از تهنشین شدن آنها در بافت کیک میشود.تخممرغها را از ۳۰ دقیقه قبل در دمای محیط قرار دهید تا با مواد بهتر ترکیب شوند.به جای شکلات چیپسی میتوانید از شکلات سفید برای تضاد رنگ و طعم استفاده کنید.از الک کردن غافل نشوید؛ این مرحله ساده روی بافت نهایی تأثیر زیادی دارد.اگر کیک را برای مهمانی میخواهید، آن را به صورت لایهای برش زده و بین لایهها خامه و توت فرنگی قرار دهید.از توت فرنگیهای سفت و تازه استفاده کنید تا هنگام پخت له نشوند.کمی پودر نسکافه یا قهوه فوری به پودر کاکائو اضافه کنید؛ طعم شکلات را چند برابر میکند.حتماً فر را از قبل گرم کنید تا شوک حرارتی باعث پف کیک شود.قالب را بیش از ۲/۳ پر نکنید تا از سر رفتن مایه جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک توت فرنگی شکلاتی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.