طرز تهیه کیک تولد خانگی+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
6-8 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت
زمان پخت
40-50 دقیقه
کیک تولد یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین دسرهاست که در جشنها و مناسبتهای مختلف جایگاه ویژهای دارد. آماده کردن یک کیک تولد خانگی زیبا و جذاب در خانه اصلاً کار سخت و دشواری نیست. شما به راحتی با مواد اولیه ساده و در دسترسی میتوانید کیک تولد بسیار زیبا و منحصربهفردی برای خود و عزیزانتان در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک تولد خانگی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی کیک تولد خانگی، ابتدا فر را از پیش گرم و قالب را با روغن چرب کنید. تخممرغها را با شکر و وانیل هم بزنید تا پف کند. سپس آرد الک شده را به آرامی به مخلوط اضافه و مخلوط کنید.
مایه کیک را در قالب بریزید و کیک را در فر بپزید. پس از خنک شدن کیک، آن را برش دهید و با خامه فرم گرفته شده پر و آسترکشی کنید. در نهایت، کیک را با مغزها، ترافلها یا سس شکلات تزیین و سرو کنید.
رسپی این کیک تولد خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک تولد خانگی برای نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ۴ عددشکر دانه ریز۱۶۰ گرموانیل۱ قاشق چایخوریآرد۱۵۰ گرمروغن برای چرب کردن قالبخامه قنادی۲۵۰-۳۰۰ گرمموز۲-۳ عددمغز گردوبه مقدار دلخواهگلاب۱ قاشق غذاخوریشیر۱/۲ پیمانه
مرحله اول: فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و با دمای ۱۸۰-۱۹۰ درجه به آن زمان دهید تا به خوبی گرم شود.
از پیش گرم کردن فر تاثیر مثبتی در بافت و کیفیت نهایی کیک شما دارد.
قالب کیک را با کمک براش و کمی روغن به خوبی چرب کنید تا پس از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود.
قالب مناسب برای این مقدار مواد قطر ۱۸ و ارتفاع ۸ سانتیمتر است.
مرحله دوم: تخممرغ، شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید
تخممرغها را در یک کاسه بزرگ بشکنید. به تخممرغها شکر و وانیل را اضافه کنید و با همزن برقی به مدت ۷-۸ دقیقه هم بزنید تا مخلوط کاملاً پفکی و کشدار شود. این مرحله باعث میشود کیک شما نرم و لطیف شود.
حتماً در این بازه زمانی چندین بار همزن را خاموش کنید و با لیسک مواد را در کاسه دور گیری کنید تا تمام ذرات تخممرغ به خوبی با شکر و وانیل همزده شود.
مرحله سوم: آرد را الک کنید
در یک کاسه جداگانه، آرد را ۲-۳ بار الک کنید تا هرگونه تودهای از بین برود و ترکیب یکدستی به دست آید.
سپس به تدریج آرد الک شده را به مخلوط تخممرغ و شکر اضافه کنید.
با استفاده از یک لیسک، مواد را به آرامی و به صورت دورانی به هم بزنید تا کاملاً یکنواخت شوند.
بیشتر بخوانید: انواع مدل کیک تولد تم زمستانی
مرحله چهارم: مایه کیک را در قالب بریزید
مایه کیک آماده شده را در قالب چرب شده بریزید و سطح آن را صاف کنید.
بهتر است برای صاف پخته شدن کیک مایه را از سمت دیوارهای قالب بریزید و قالب را به آرامی بچرخانید.
مرحله پنجم: کیک را بپزید
قالب کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه در فر برقی کیک را بپزید.
برای اطمینان از پخت کامل کیک، میتوانید خلال دندان را در وسط کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون بیاید، کیک آماده است.
مرحله ششم: کیک را خنک کنید و برش بزنید
پس از پخت، قالب کیک را از فر خارج کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی سطحی قرار دهید تا خنک شود. سپس کیک را از قالب جدا کرده و بر روی شبکه خنککننده قرار دهید تا کاملاً سرد شود.
با کمک چاقو اره مناسبی کیک را به ۲-۳ قسمت مساوی برش بزنید. توجه داشته باشید که قبل از برش زدن کیک شما باید کاملاً خنک و سرد شده باشد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله هفتم: خامه را آماده کنید
خامه یخ زده (مینارین منجمد قنادی) را از چند ساعت قبل از استفاده باید در یخچال بگذارید تا یخزدایی شود و هیچ تکه یخی در آن نماند.
سپس خامه قنادی کاملاً سرد را در کاسه استیل یا شیشهای بریزید و گلاب را برای طعم و عطر بهتر به آن اضافه کنید.
برای فرم دهی خامه به هیچ عنوان از کاسه پلاستیکی استفاده نکنید. خامه را در یک جهت با همزن برقی هم بزنید.
با همزن برقی شروع به همزدن خامه کنید و با دور تند خامه را هم بزنید. در این بازه زمانی باید چندین بار ظرف را دور گیری کنید.
توجه داشته باشید که خامه به هیچ عنوان نباید گرما ببیند.
مرحله هشتم: مواد میانی را آماده کنید
موزها را پوست بگیرید و آنها را به صورت حلقهای برش بزنید.
مغزهای گردو را با کمک چاقو کمی خرد کنید و در ظرف مناسب بریزید.
مرحله نهم: کیک را فیلینگ گذاری کنید.
لایه اول کیک را روی گردان یا میز کار قرار دهید. با مقداری شیر، شربت، آبمیوه، قهوه یا نسکافه سطح کیک را مرطوب کنید.
کمی خامه روی سطح کیک بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید. مقداری از خامه را در قیف پلاستیکی بریزید و دور تا دور کیک پایپ کنید. (مانند یک لبه تا مواد میانی مشخص نباشند)
لایه دوم مقداری موز حلقه شده و گردوهای خرد شده روی خامه بریزید. در این مرحله از انواع کره، سسهای شکلات، مغزهای مختلف و میوههای مورد علاقهتان میتوانید استفاده کنید.
کمی خامه روی مواد میانی بزنید و سطح خامه را صاف کنید. لایه دوم کیک را روی فیلینگ بگذارید و تمام مراحل قبل را تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی ساده در خانه
مرحله دهم: کیک را آستر کشی کنید
مقداری خامه روی سطح و دیواره کیک بزنید و با کاردک یا هر ابزار مناسبی که در دسترس دارید سطح خامه را صاف کنید.
اگر زمان کافی در اختیار دارید کیک را در این مرحله در یخچال بگذارید تا کاملاً خنک شود.
پس از گذشت چند ساعت کیک را از یخچال خارج کنید و مجدد لایه نازکی خامه روی سطح و دیوارههای کیک بزنید.
مرحله یازدهم: کیک را تزیین و سرو کنید
برای تزیین کیک از انواع مغزها، ترافلهای رنگی و سس شکلات میتوانید استفاده کنید.
به دلخواه کیک تولد جذابتان را تزیین کنید و در ظرف سرو قرار دهید.
کیک تولد خامهای نسکافهای
برای آماده سازی کیک تولد نسکافهای باید هر مقدار پودر نسکافه که مورد نظرتان است از مقدار آرد کم کنید. به طور مثال ۱ قاشق غذاخوری از مقدار آرد سفید دستور را بردارید و به جای آن ۱ قاشق غذاخوری پودر نسکافه به آرد اضافه کنید.
کیک تولد خامهای شکلاتی
برای آماده سازی کیک تولد شکلاتی باید هر مقدار پودر کاکائو که مورد نظرتان است از مقدار آرد کم کنید. به طور مثال ۱ قاشق غذاخوری از مقدار آرد سفید دستور را بردارید و به جای آن ۱ قاشق غذاخوری پودر کاکائو به آرد اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک اسفنجی با آب نارنج
جایگزینهای خامه قنادی در کیک تولد خانگی
خامه قنادی یکی از پرکاربردترین خامهها برای تزیین کیکهای تولد است. اما گاهی نیاز به جایگزینهایی داریم که هم طعم و هم بافت مناسبی داشته باشند. یکی از این جایگزینها کرم کرهای است که با ترکیب کره نرم شده و پودر قند طعمی شیرین و بافتی کرمی به کیک میبخشد.
گاناش شکلاتی نیز با استفاده از شکلات تلخ و خامه صبحانه، طعمی غنی و لطیف ایجاد میکند. برای علاقهمندان به طعم نارگیل، کرم نارگیلی گزینهای عالی است که با شیر نارگیل و پودر نارگیل طعمی خاص و منحصر به فرد دارد.
موس شکلاتی با ترکیب شکلات و تخممرغ، بافتی پفدار و نرم به کیک میدهد. همچنین میتوانید از جایگزینهای سالمتر مانند کرم گیاهی یا میوههای پوره شده استفاده کنید تا کیکتان هم خوشمزهتر و هم مغذیتر باشد.
هر یک از این جایگزینها بسته به سلیقه و نیاز شما میتوانند جایگزین مناسبی برای خامه قنادی باشند و به کیک تولد خانگی شما طعم و زیبایی بیشتری ببخشند.
کاربردهای کیک اسفنجی
کیک اسفنجی به دلیل سبک و پفکی بودن، در کیکهای لایهای و رول کیک بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین پایهای مناسب برای دسرهایی مانند تیرامیسو و ساندویچ کیک است. در مناسبتهای خاص مانند تولد و عروسی به دلیل قابلیت تزیین آسان محبوب است. علاوه بر این، در دسرهای یخی و تزیینات خلاقانه نیز کاربرد دارد.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک تولد خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک تولد خانگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تخممرغهای دمای محیط به راحتی با شکر ترکیب میشوند و به ایجاد مایه کیک پفدار کمک میکنند.الک کردن آرد قبل از افزودن به مایه کیک باعث میشود کیک شما نرمتر و یکدستتر شود.کف و دیوارههای قالب را با روغن چرب کنید. این کار از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری میکند و کیک به راحتی از قالب جدا میشود.اجازه دهید کیک به مدت ۱۰ دقیقه در قالب خنک شود تا از شکستن آن در زمان برش زدن جلوگیری شود.افزودن آجیلها یا میوههای خشک به مایه کیک باعث افزایش ارزش غذایی آن میشود.با همزن برقی دستی ۱۰۰-۸۰۰ گرم خامه را میتوانید به راحتی فرم دهید و با استند میکسر تا ۲ کیلوگرم خامه قابل فرم دهی است.به قدری خامه را هم بزنید تا خامه از پرههای همزن جدا و پرتاب شود به سمت دیوارهای کاسه.تایم مفید استفاده از خامه فرم گرفته ۳۰ دقیقه است و بعد از آن کمکم شل میشود.خامه که یکبار فرم گرفته به هیچ عنوان قابلیت فرم دهی مجدد را ندارد.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این کیک تولد خانگی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک تولد خانگی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.